שכונת כרמליה בחיפה - סטטוס מגמות הבניה בשונה.
שכונת כרמליה בחיפה היא שכונה השוכנת באחת מהשלוחות המערביות כרמל המרכזי עם שיפועים תלולים למדי לכיוון הים [מערב], לשכונה ששוכנת על שטח של כ-1,000 מטר אורך על כ-500 מטר רוחב יש סה"כ 2 כבישי מוצא היוצאים מהשכונה לתוך צפיפות מרכז הכרמל.[איזור מרכז חורב] ולכן השכונה סובלת מפקקי תנועה לאורך כל היום.
בשכונה מעל 2,000 יח"ד, וכ-6,000 דיירים בכל הגילאים, היא נחשבת לאחת השכונות היוקרתיות למגורים בכרמל, ומכאן הביקושים של יזמים לבנות בשכונה, מכיוון שבשכונה לא נותרו שטחים ריקים לבניה [כל עוד לא יפשירו תוכניות בניה עתידיות במורדות השכונה לכיוון מערב [מותנה בהסכמת הועדה הארצית לשינוי התב"ע]
ומכאן צצו כפיטריות לאחר הגשם יזמויות במסגרת תכנית תמ"א 38 לסוגיה.
ראה דף הפייסבוק של ועד השכונה -
https://www.facebook.com/vaad.carmelia/
תושבת השכונה וחברת מועצת העיר,
שרית גולן שטיינברג, טוענת ומסבירה למה הם מתנגדים לתוכניות הפיתוח בפוסט שפרסמה :
“
לא ייתכן שכל תכנית לתמ”א 38 או פינוי בינוי תאושר. התוצאה היא שהשכונה משנה את פניה ללא יד מכוונת. מה שאהבתי בשכונת כרמליה, כשבאנו לגור פה, הוא את הבתים הנמוכים והירוק שהציץ בין הבניינים. זה הזכיר לי את העיר שבה גדלתי, ירושלים. היום אפשר למצוא בהרבה שכונות רבי קומות, וכרמליה הצליחה לשמר בנייה של בתים בני 3-4 קומות והיא הייתה שכונה מיוחדת בזכות זה. לא ניתן גם להתעלם מהתשתיות בשכונה, שלא מתאימות לכל כך הרבה תושבים, רואים בכך שהמערכות פשוט לא מסוגלות לספק את כמויות המים ואת צריכת החשמל ולכן יש הפסקות חשמל ומערכת המים מתקשה לספק את כמויות המים הנדרשות לכל כך הרבה יח”ד.
אני לא מדברת כבר על זה שלא קל לגור בשכונת מגורים, שהיא אתר בנייה. זה סכנה לילדים, כשהם חוזרים ברגל מבית הספר בשכונה, זה מאוד מקשה על היציאה שלנו בבוקר, כשכל השכונה פה ממהרת לעבודה ובכלל לא קל לנהל חיים, כשכל כך הרבה משאיות וטרקטורים ממלאים את השכונה. אני מנחמת את עצמי, שמדובר בתקופה קשה, אבל תוך כמה שנים עיקר הבנייה וחיזוק המבנים יהיה מאחורינו. מה שלא ישתנה הוא המראה של השכונה. הייתי רוצה לראות חשיבה מאחורי ההיתרים, שניתנים לפרויקטים של תמ”א 38. לא ייתכן שכמעט כל פרויקט מאושר בלי לחשוב על התשתיות בשכונה או על האופן שבו השכונה תראה אם במקום בתים של 3 קומות יהיו כאן בתים של 4-5 קומות ולעתים אף יותר”.
לסיכום - החלטת מהנדס העיר לצמצם את ההיתרים של תמ"א 38 לסוגיהם נובעת מהרצון למצוא פתרון מובנה לתשתיות השכונה, זה לא אומר שהיזמויות יפסקו, הם פשוט יצומצמו בפיקוח הרפרנטים האחראים על תכנון השכונה בעתיד.
נ.ב. מכיוון שתמ"א 38 בהגדרה היא תכנית ארצית , במקרים מסויימים ניתן לכפות על העיריה קיומה של תכנית פינוי בינוי במקרים שהיזם יצליח לשכנע את הועדה בנחיצות התכנית. [בניינים עם סדקים, בעיית יסודות, ועוד]
============================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914