עצירת אישורי תמ"א 38 (גם הריסה) בשכונת כרמליה-חיפה

xfwind

New member
עצירת אישורי תמ"א 38 (גם הריסה) בשכונת כרמליה-חיפה

עירית חיפה הודיעה שעורכת תכנון מחדש של תב"ע לגבי שכונת כרמליה בלבד.
עד אז עוצרת אישורים לבניה.

נטען שהופעלו לחצים על ידי ארגונים ירוקים ודיירים שהרגישו נפגעים מתנופת הבניה וההתחדשות.

מישהו מכיר?
תרגילי בחירות?

אני מניח שיזמים ודיירים יפעילו מנגד גם לחצים גדולים לחדש את האישורים (השאלה באיזה תנאים והגדלות).

zammy

New member
הגיע הזמן

צריך לעצור , לעכב, לבדוק, להכין תכנית אב עירונית לכל נושא תמא 38.
לא ייתכן שיזמים יגישו בקשות להיתר שהועדה המקומית מתקשה לעצור ולבדוק כמו שצריך מבחינה תחבורתית, תשתיתית, חברתית ועוד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

xfwind

New member
תמ"א 38 לא משתלב בתב"ע?

זה לא משהו שמתקיים במסגרת מתוכננת?

ומה עושים 6 דיירים שגרים בבנין בן 60 שנים על 1.4 דונם, ורוצים להרוס ולבנות? חייבים תמ"א?

xfwind - התייחסות לעניין בנייה נקודתית.

אתה מעלה נקודה מעניינת של בניין ספציפי באחד מרחובות השכונה שגילו מעל 60 שנה, הוא עומד בקריטיריון של תמ"א 38.

אקדים בשאלה :
למה המתנתם עד היום ?

מה ניתן לעשות ?
התשובה כמובן מחייבת ריכוז של מס' אינדיקטורים שהצירוף שלהם יאפשר להגיש תכנית ואף לאשר אותה ברמת העיקרון. [מיקום [רחוב שקט/מרכזי/חיצוני], שיפועים, נוף, פגיעה בעצים, מצבו הפיזי של הבניין, מיקום החניות, ועוד]

בהצטבר נתוני הפתיחה ניתן לבחון את סיכוי מימוש התכנית גם בימים אלו.

אני מניח שאם לדוגמה תגישו תכנית מינימילסטית לפינוי בינוי עם פתרונות חנייה, ובנייה מודרנית שלא תעמיס על תשתיות האיזור ולא תיצור מפגעים מתמשכים לשכנים, ניתן יהיה לקדם את התכנית תוך הסתייגות לאופי התכנוני של הבניין החדש.

=============================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

xfwind

New member
לגבי השאלה "למה המתנתם"...גם עכשיו ההסכמה עוד לא בשלה...

לגבי השאר - האם בתנאים הנוכחיים יש התכנות להריסה והקמה ללא מימון של הדיירים. (12-16 דירות, שני ביניינים).
יזמים מובילים באזור ממתינים ולא מתלהבים בשלב הזה..

התשובה מותנית בגורמים משפיעים שעליהם הצבעתי.

ואם עדיין אין הסכמות בין הדיירים אז זה לא רציני.

היקף הדירות , 2 בניינים [או פחות] תלוי בהמון גורמים שאותם פרטתי בפוסט הקודם.

ללא מימון הדיירים ,תתכן אפשרות לקומבינציה .

אבל...אתה רץ לפני העגלה.

סוס אחד מארבע זה רבע מהזכויות.

אגב...האם מדובר על דירות שוות בגודלן ובזכויות ?

כלומר :
גודל הדירות. [שטח רצפה] האם כולן שוות בגודלם ?
הצמדות לכל דירה , האם לדירות הגג הוצמדו הזכויות בגג ואילו לנמוכות הוצמדה הקרקע או שמדובר על חלוקה שיויונית לכל הדירות.
האם מדובר על בניין על עמודים ? כניסה אחת ?

ל - xfwind קבל התנצלותי.

בהמשך לתגובתי במסר אישי, הגדרתך כמתווך כמובן לא היתה במקומה ואני מצטער .

קראתי את שכתבת ואני אגיב באופן פרטי לשאלותיך .

שכונת כרמליה בחיפה - סטטוס מגמות הבניה בשונה.

שכונת כרמליה בחיפה היא שכונה השוכנת באחת מהשלוחות המערביות כרמל המרכזי עם שיפועים תלולים למדי לכיוון הים [מערב], לשכונה ששוכנת על שטח של כ-1,000 מטר אורך על כ-500 מטר רוחב יש סה"כ 2 כבישי מוצא היוצאים מהשכונה לתוך צפיפות מרכז הכרמל.[איזור מרכז חורב] ולכן השכונה סובלת מפקקי תנועה לאורך כל היום.

בשכונה מעל 2,000 יח"ד, וכ-6,000 דיירים בכל הגילאים, היא נחשבת לאחת השכונות היוקרתיות למגורים בכרמל, ומכאן הביקושים של יזמים לבנות בשכונה, מכיוון שבשכונה לא נותרו שטחים ריקים לבניה [כל עוד לא יפשירו תוכניות בניה עתידיות במורדות השכונה לכיוון מערב [מותנה בהסכמת הועדה הארצית לשינוי התב"ע]
ומכאן צצו כפיטריות לאחר הגשם יזמויות במסגרת תכנית תמ"א 38 לסוגיה.

ראה דף הפייסבוק של ועד השכונה - https://www.facebook.com/vaad.carmelia/

תושבת השכונה וחברת מועצת העיר, שרית גולן שטיינברג, טוענת ומסבירה למה הם מתנגדים לתוכניות הפיתוח בפוסט שפרסמה :
לא ייתכן שכל תכנית לתמ”א 38 או פינוי בינוי תאושר. התוצאה היא שהשכונה משנה את פניה ללא יד מכוונת. מה שאהבתי בשכונת כרמליה, כשבאנו לגור פה, הוא את הבתים הנמוכים והירוק שהציץ בין הבניינים. זה הזכיר לי את העיר שבה גדלתי, ירושלים. היום אפשר למצוא בהרבה שכונות רבי קומות, וכרמליה הצליחה לשמר בנייה של בתים בני 3-4 קומות והיא הייתה שכונה מיוחדת בזכות זה. לא ניתן גם להתעלם מהתשתיות בשכונה, שלא מתאימות לכל כך הרבה תושבים, רואים בכך שהמערכות פשוט לא מסוגלות לספק את כמויות המים ואת צריכת החשמל ולכן יש הפסקות חשמל ומערכת המים מתקשה לספק את כמויות המים הנדרשות לכל כך הרבה יח”ד.
אני לא מדברת כבר על זה שלא קל לגור בשכונת מגורים, שהיא אתר בנייה. זה סכנה לילדים, כשהם חוזרים ברגל מבית הספר בשכונה, זה מאוד מקשה על היציאה שלנו בבוקר, כשכל השכונה פה ממהרת לעבודה ובכלל לא קל לנהל חיים, כשכל כך הרבה משאיות וטרקטורים ממלאים את השכונה. אני מנחמת את עצמי, שמדובר בתקופה קשה, אבל תוך כמה שנים עיקר הבנייה וחיזוק המבנים יהיה מאחורינו. מה שלא ישתנה הוא המראה של השכונה. הייתי רוצה לראות חשיבה מאחורי ההיתרים, שניתנים לפרויקטים של תמ”א 38. לא ייתכן שכמעט כל פרויקט מאושר בלי לחשוב על התשתיות בשכונה או על האופן שבו השכונה תראה אם במקום בתים של 3 קומות יהיו כאן בתים של 4-5 קומות ולעתים אף יותר
”.

לסיכום - החלטת מהנדס העיר לצמצם את ההיתרים של תמ"א 38 לסוגיהם נובעת מהרצון למצוא פתרון מובנה לתשתיות השכונה, זה לא אומר שהיזמויות יפסקו, הם פשוט יצומצמו בפיקוח הרפרנטים האחראים על תכנון השכונה בעתיד.

נ.ב. מכיוון שתמ"א 38 בהגדרה היא תכנית ארצית , במקרים מסויימים ניתן לכפות על העיריה קיומה של תכנית פינוי בינוי במקרים שהיזם יצליח לשכנע את הועדה בנחיצות התכנית. [בניינים עם סדקים, בעיית יסודות, ועוד]

============================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

למעלה