עצי זית עתיקים

מלי ש מ

New member
עצי זית עתיקים

אשמח לקבל פרטים לגבי הכנות שצריך לעשות לפני נטיעת עץ זית עתיק, מעבר להשקיה וכד´. אני רוצה למקם את העץ בשטח שהוא חזית הבית. עומדים לרצף את המשטח הזה ורציתי לדעת מה קוטר העיגול (פחות או יותר) שכדאי להשאיר. או שעדיף למקם אותו בשטח שהאדמה חשופה. האם כיסוי השטח שמסביב לגזע בטוף או חצץ יפגע בעץ? האם יש איזה שהן מגבלות מבחינת שמש/צל וכד´. והכי חשוב, איך אני יודעת אם העץ שמוכרים לי בריא? עד כמה שהבנתי אסור לפרסם בפורום, אבל אשמח לקבל פרטים על מקומות אמינים.

זיית עתיק= חלום ישן, אבל...

היי מלי אני מודה שזה גם חלום ישן שלי... אם כי פוליטית ישש לי בעיה עם זה... אבל אמרנו שנשאיר פוליטיקה מחוץ לפורום הז!!! צריך לקחת בחשבון שזית הוא עץ מאוד אלרגני והרבה אנשים סובלים ממנו בזמן הפריחה. מישהו אמר לי שהפסיקו לשים עצי זית בגינות ציבורית אליהם מגיעים אנשים לנפוש או ילדים לשחק... תחשבי על זה.

tal100003

New member
עץ זית עתיק

היי מלי יש לי עץ זית עתיק ששתלתי לפני שנה בערך אם את אוהבת את עץ הזית אז אני ממליץ בחום שווה למרות המחיר הגבוהה ( שלי עלה 5000 ש"ח ) בקשר למיקום עדיף מקום עם אדמה לא מרוצפת ניתן לחפות את הקרקע במספר חיפויים אני ממליץ על שברי רעפים למרות המחיר הגבוהה יחסית אך ניתן לחפות גם במוצרים יותר זולים כגון חלוקי נחל בשילובים שונים של טוף צבעוני. בקשר לבריאות העץ ראי שגזע העץ ללא חורים קטנים שבהם יכולות להסתתר תולעים שחופרות בעץ , הסתכלי על העלווה ראי שהיא בריאה עלים חדשים ולא מקומטים. דבר נוסף לאחר השתילה להשקות הרבה השקיה יומיומית במיוחד בחודש הראשון בהצלחה

לארי

New member
../images/Emo91.gif ראיתי במשתלת

יער במושב משמרת (ליד תל-מונד) מבחר יפהפה של עצי זית עתיקים. כדאי אולי להתעניין שם.

מלי ש מ

New member
תודה לכולם ו...

אז ככה, גם אני לא רוצה להיכנס לפוליטיקה, אז נשאר עם היופי והחלומות. לגבי עניין האלרגיה: גם בבית הקודם היה לנו עץ זית ולא היתה בעיה של אלרגיה לא אצלנו ולא אצל הילדים. שם הוא היה צעיר מאוד כששתלנו אותו ואין לנו סבלנות לחכות שוב עד שעץ צעיר יצמח. לגבי עניין הריצוף: מה קוטר הפתח שרצוי להשאיר בשטח המרוצף? לארי - אני עוברת ליד משתלת יער לפחות פעמיים ביום ב-10 החודשים האחרונים ואני מודה שבעוונותי מעולם לא נכנסתי לשם!! עכשיו יש לי סיבה. אפשר להגיד להם שאתה המלצת?

לארי

New member
בטח שאפשר, ולציין אפילו

שזה דרך פורום גינון בתפוז -שישמעו עלינו קצת

למעלה