עצלות מחשבתית

carmitgal

New member
עצלות מחשבתית../images/Emo80.gif

מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הסתקרנתי לגבי סמים, אפילו שהייתי ילדה קטנה, ידעתי שאני יהיה סטלנית, עברתי תקופות שונות של כל מיני סוגים של סמים אבל כשסוף סוף עשיתי הפסקות מדי פעם בפעם, התחלתי לקלוט שאני פשוט מתעצלת להתמקד בדברים, מה שנקרא "עצלות מחשבתית" המון המון דברים בחיים עוברים לידי, קשה לי להתרכז בהם, קשה לי לקלוט הרבה מידע בבת אחת, והזיכרון- הפאקינג זיכרון לא רק דפוק- אין כמעט זכרון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הבוסים שלי משתגעים ממני, כולם מתחרפנים ממני ומכנים אותי "עפיפון" האם זה ה-T.H.C עליי לציין כי אני מעשנת רק בסופי שבוע- אבל מה- כל הסוף שבוע... מה לעשות אני חולה על זה... באיזשהו מקום זה משאיר אותי שפוייה, מרגיע אותי, נותן לי פרופורציות נכונות לגבי דברים, פותח לי את הקופסא, הדמיון חוגג, והכל (כמעט) טוב, אבל אני משלמת את המחיר של ה"עצלות המחשבתית הזו. מה אתם אומרים? (כותבים ליתר דיוק) חומי.

Wedwil

New member
נהפוך הוא

אני דווקא חושב שזה מאד בריא "לנפוש" בסופי שבוע. כאשר מדברים על THC צריך להבין שהסם הזה הינו בין הסמים היותר ידידותיים לאדם (בניגוד לניקוטין ואלכוהול). דיברת על "לצאת מהקופסא", זה התפקיד הכי בריא שיש לסם הזה (ייצוב המשקל והנאה צרופה מייד אחרי זה). ועל כן, אין פה "עצלות מחשבתית" אלא ניתוח של העצמי והסובב בראיה קצת אחרת. מאד מומלץ!

carmitgal

New member
אבל לא התייחסת לכותרת!!!../images/Emo118.gif

אני רוצה לדעת האם העצלות המחשבתית הזאת גורמת לכל התסמינים השליליים בהחלט שאני מציינת כאן- בבקשה יא סטלן- תקרא הכל כמו שצריך אחרת אני יחשוב שאתה גם "עצלן מחשבתית" כמוני
איזה קטעים פה וו וו!

Wedwil

New member
אכן אני מודה...

יש בי מה"ריחוף" הקל :) אותה "עצלות מחשבתית" כמו שאת קוראת לה (בעיות זכרון בעיקר ובעיות קליטה הנובעות מכך שאי אפשר להחזיק שום דבר במוח ליותר מ-5 שניות) הינה רק תופעת לוואי כימית, אין בה משהו מהמודע או מהתת מודע אלא בעיית בלוטות במוח. כמו שכולם יודעים בעיות כאלה נפתרות אם מפסיקים לבערך שבוע וחצי. אז הכי חשוב, קודם כל CHILL. :) שנית כל, נסי להנות מתופעות הלוואי המשניות האלה (יש לי הרבה סיפורים מצחיקים של hangover אחרי לילות פרועים במקומות נטושים)

xStoneRx

New member
עצה.. אולי לא הכי פוליטקלי קורקט..../images/Emo18.gif

אוקיי אז ככה! את אומרת שהעצלות המחשבתית שלך באה לידי ביטוי בעבודה או עם החברים וכו´ ושאת מעשנת רק בסופ"שים, אבל כל הזמן. אז עצתי כזאת היא: תעשני כל הזמן! ככה תשארי מחוברת למציאות הנחמדה יותר, ולא תעברי ממציאות למציאות בכל סוף שבוע... אני יודע שזה נשמע שערורייתי לחלוטין, ולא פוליטקלי קורקט בכלל, אבל יש הסבר שיכול לשפוך קצת אור על העצה הקיצונית שלי. אנשים שמעשנים על בסיס קבוע עלולים להבין אותי יותר מאנשים שלא מעשנים כלל, אבל תנסו גם להבין. יש דבר שנקרא מינונים. אם כל השבוע תעשני קצת, זאת אומרת פעם ביום או יומיים ג´וינט או 2 ראש ככה בלפנות ערב (בלי לצאת להרפתקאות מיותרות כמה שזה נשמע מפתה) תראי שתוכלי לנהל את החיים שלך בצורה טובה, ושאפילו לא תרגישי צורך להידפק לגמרי בסופ"ש. אחרי הכל, הדבר הנפלא הזה שאנחנו מעשנים לא נועד רק כדי לאכול סרטים בכל התמסטלות, הוא נועד לפיתוח חשיבה בריאה וחיובית יותר גם כשאתה לא מסטול, ריכוך פגמים לא רצויים באישיות, הבנה אדירה של הליכות העולם, חידוד אדיר של כל החושים, ובאת באת שלא חסרים יתרונות
רק תזכרי: הדבר הכי חשוב הוא משמעת עצמית - אם את תשתמשי בעצה הזו - קחי הפסקות של שבוע או שניים כשתרגישי שהגזמת או שהספיק לך. לא צריך להתחזר על זה, הגראס לא בורח לשום מקום הוא רק גדל עוד

carmitgal

New member
חשבתי על זה יותר מפעם אחת

סחתיין על המחשבה, אני פשוט רוצה להרגיש סבבה בלי להיות תלוייה בחומרים כי אם לא יהיה לי אותם אז מה? אני כבר לא ירגיש סבבה (ממוקדת, צלולה ומרוכזת), זה קצת בלתי אפשרי, מה גם שייזרקו אותי מהעבודה בגלל הסטארטרים (הצחוקים המטורפים והארוכים שמאפיינים אותי כ"כ) לא כ"כ מעשית ההצעה שלך- אבל היא גאונית בכל זאת!

TheHead

New member
תתרגלי זן

או שתתחילי בלקרוא ספרים של טימותי לירי, נאמר "החוויה הפסיכודלית", וגם את "דלתות התודעה" של אלדוס האקסלי. נראה לי שסדר העדיפויות שלך נערך מחדש - מכאן ה"עצלות" וחוסר המוטיבציה להתמקד. את צריכה להבין את זה וללמוד להסתדר עם הסדר החדש. גילית שהמוח שלך יכול לעבור מצבים מדהימים, שהתודעה שלך - שאת - יכולה לעבור דברים מדהימים. אולי זה מה שמחרפן אותך? בגלל זה אני ממליץ לך, גם, לקרוא ספרים על בודהיזם, זן, ובכלל לקרוא כמה שיותר - גם בספרי פסיכולוגיה קונוונציונליים! - על המחשבה שלך, כדי שתביני מה שאת עוברת ותתחילי למשוך במושכות במקום לשבת מאחור, על העגלה, מסתכלת על הנוף עובר, מבולבלת קמעה. בהצלחה! --ראש.

InnerKid

New member
בהחלט

אני מסכים לחלוטין שעישון של גראס גורם להרבה עצלות מחשבתית, של דברים שעוברים ליד, של קושי להתרכז בדברים, חוסר מיקוד, קהות רגשית, פגיעה בזכרון טווח קצר וכו´. כן, זה משנה את מצב התודעה, משנה את הפרספקטיבה, אבל גם מעוות אותה ויוצר שגעונות גדלות ו"אושר" פיקטיבי שנעלם מיד אחרי שהסוטול עובר.

זה תלוי

כמי שלא מזמן הפסיק לעשן לאחר תקופה של עישון מוגזם אני יכול להגיד לך אכן העצלות המחשבתית אכן עוברת הזיכרון חוזר בהדרגה אבל כל העניין של העצלות המחשבתית והגורמים לו נורא תלויים בבן אדם ובהרכב האישיות שלו ישנם אנשים שאצלהם העצלות והאדישות הזאת תתבטא בצורה אחת וכאלה שהיא תתבטא בצורה כפי שקורה לך בכל אופן זרמי עם ההרגשות שלך ואל תתעצלי לחשוב בקשר למה שעושה לך טוב בסוף תגיעי לתשובות שאת מחפשת לבד

למעלה