עצם לוז - חיפוש קצר ברשת

oshra11

New member
עצם לוז - חיפוש קצר ברשת

השבת קראתי בעיתון מקור ראשון ראיון קצר עם נעה דיין (לשעבר ירון) והיא הזכירה את עצם לוז וחשבתי לכתוב לכם מה שהיא אמרה.. רגע לפני שכתבתי, חשבתי לעצמי שבטח ברשת יש אפילו הסבר יותר טוב... מתוך מאמר בשם "מהו 'צדיק'?" מאת הרב זלמן ברוך מלמד (מהאתר של ערוץ 7) ...זה קשור קצת למקום שלנו [בית אל הנקראת לוז]. עצם לוז היא עצם שמתקיימת על ידי אכילת סעודת מוצאי שבת. בעצם העצם הזו קיימת בכל אדם מישראל, ואינה מתבטלת אף לאחר החיים. כל הגוף מתבטל והופך לעפר, ועצם זו נשארת. וזהו הגרעין שממנו אחר כך יקום האדם לתחייה. כלומר, באדם מישראל יש יסוד נצחי. והיסוד הזה הוא היסוד האלקי שבו, היסוד הצדקותי שבו, הלוז שבו. ככל שהלוז הזה יהיה יותר מרכזי באדם והכוח של הצדקות הזו יתגבר, כך גם יכולתו תלך ותגבר, ואמירתו תפעל בעולם. זהו עניינו של הצדיק. הוא יסוד עולם. הצדיקות מקיימת את העולם.

milim

New member
הולכת לחפש את העצם ../images/Emo13.gif

תודה אושרה. וגם בהזדמנות זו- השיר שלך בענייני ריגש ממש.

oshra11

New member
אה, היא מאחורי האוזן.

כמו שדק הצביע. אם הייתי מביאה את הדברים של נעה ירון זה היה ברור. השיר בעינייני מה? אישה חצויה אני מניחה. אולי אשנה את שמו לכבודך (+: אשרה.

קסנדרה*

New member
אשרה תודה רבה ../images/Emo13.gif

ומה מניע אותך לא להביא לנו את דבריה של נעה ירון ? אל תעתיקי מילה במילה, רק את הרעיון המרכזי אולי ? בכל אופן תודה. קסנדרה

oshra11

New member
דבריה של נעה ירון

נעה ירון נשאלה: "מה את אוכלת רק לשם הבריאות ולא בגלל שזה טעים?" והיא ענתה: "סעודה רביעית במוצאי שבת. יש עצם קטנה ושמה עצם הלוז, שניזונה רק מהסעודה הזאת. כתוב שמהעצם הזאת יבנה שוב הגוף בתחיית המתים. וחוץ מזה, זו הסעודה של דוד המלך וסגולה ללידות קלות, ככה שאני משתדלת." וואלה, היא לא התייחסה למקום של העצם. טעות שלי. ובכל השרשור הזה, איפה עצם לוז??? אשרה.

עצם לוז

New member
אוו, העצם שלי מתחילה לעקצץ מרוב התרגשות ../images/Emo217.gif

תודה אשרה. אוסיף כאן כמה מילים... היסוד הנצחי הוא גם בגוף עצמו. כבר עמד הפילוסוף דקרט על קיומו של אלוהים- האינסוף. [למי שחי בספקות, דקרט הרי מתחיל מה ספק] האנושות לעומת זאת מוגבלת. "אדם יסודו מעפר וסופו לעפר". פלא גדול כיצד נשמה אינסופית מצליחה להיות בגוף סופי.. זה אפשרי רק אם יש צד אינסופי בגוף עצמו. הסיבה שיש מוות בעולם היא כי הגוף אינו מצליח לעמוד בעוצמה של הנשמה ומתבלה עד אלי קבר, אך לעתיד לבוא-בתחיית המתים-הגוף והנשמה יהיו היינו-הך וכך לא יוסיפו מות. זו הכוונה של היותנו נבראים בצלם אלוהים. האדם ואלוהים הם אחד. הקטע של הסעודה שלישית לא מיסטי. ביהדות אין מיסטיקה. זה פועל. אתם מוזמנים לנסות... [באמת לא ידעתי על הפורום החברתי. תודה לאשרה] בעז דרומי

עצם לוז

New member
הזדמנות ../images/Emo13.gif

אני יוצא לחופשה של 3 שבועות ואין לי מחשב בבית.
זו הזדמנות לומר תודה לכל מי שהיה. כיף לי להיות איתכם. כיף גדול. יש כאן מגוון מטורף של אנשים בגילים שונים וכל אחד הוא פלטנה אחרת לגמרי. נפלא לי לראות כיצד אהבת השירה, הכתיבה, מגשרת על כל הפערים והשונויות ומאפשרת להכיל את כולם יחד ובאווירה טובה ומיוחדת. [אומר זאת כנראה עוד אלפי פעמים] כנראה שהעולם באמת נוצר ע"י מילים. [כן, שיגרתי רמז עבה לכיוונך..
] תעשו חיים משוגעים ואל תגבילו את עצמכם! באהבה רבה
בעז

עצם לוז

New member
ולמה לדות קלות?

אנחנו רגילים שאלוהים מתגלה מהשמים, מצב שבו הוא נבדל מן הארץ ויש פער. אך במקור אלוהים מופיע דוקא מן הארץ [ה' הוא מקומו של עולם ואין העולם מקומו] ובמיוחד בארץ ישראל, מצב שבו יש הרמוניה בין אלוהים לאדם.[למה לדעתכם כל העולם צופה לארץ הפיצקית שלנו ו3 הדתות המרכזיות נאבקות על מגרשה?] כאשר אלוהים בא כחומר, צורה, חושים וכדו' המציאות מתרבה ומופרת במיוחד ובקלות [כי מה שמאפיין אלוהות בין השאר הוא מהירות, אין הכוונה למהירות פיזית, אבל גם.] יש כל כך הרבה מה להרחיב בעיניין והשעה דוחקת ואין זמן והקהל מפהק או נופש, בקיצור- אחרי החופשה.

למעלה