עצם קנויה לחתול

ranran38

New member
האם ניתן לתת לחתול עצם קנויה של כלב ?
כאלה למשל:

קבצים מצורפים

• Flouride plus.jpg
    Flouride plus.jpg
    KB 183.5 · צפיות: 2

גורדיאן-II

Active member
א. אף פעם לא כדאי לתת לחתול משהו שנועד להיכנס לפה של כלב.
ב. כלבים אוהבים ללעוס, עצמות או נעליים או כל דבר אחר, חתולים לא, אני לא חושב שחתול נורמלי יתייחס בכלל לעצמות.

g l o r y

New member
א. אף פעם לא כדאי לתת לחתול משהו שנועד להיכנס לפה של כלב.
ב. כלבים אוהבים ללעוס, עצמות או נעליים או כל דבר אחר, חתולים לא, אני לא חושב שחתול נורמלי יתייחס בכלל לעצמות.
דווקא יש לי אחד בבית שילעס כל מה שתיתן לו ובעיקר מה שלא. הוא פיראנה קטן.

אבל כשחיפשתי צעצועי נשיכה בשבילו מצאתי אונליין משהו שנראה כמו מקלות. מסתבר שזה די פופולרי בחו"ל. זה איזה ענפים יבשים של צמח ממשפחת הקטניפ או משהו, שהחתול יכול לכרסם. לא קניתי כי לא הייתי בטוחה לגבי המקור שלהם אבל הי, אופציה לחקירה נוספת אם מישהו צריך.

אלישבע777

Well-known member
דווקא יש לי אחד בבית שילעס כל מה שתיתן לו ובעיקר מה שלא. הוא פיראנה קטן.

אבל כשחיפשתי צעצועי נשיכה בשבילו מצאתי אונליין משהו שנראה כמו מקלות. מסתבר שזה די פופולרי בחו"ל. זה איזה ענפים יבשים של צמח ממשפחת הקטניפ או משהו, שהחתול יכול לכרסם. לא קניתי כי לא הייתי בטוחה לגבי המקור שלהם אבל הי, אופציה לחקירה נוספת אם מישהו צריך.
יש חתולים שאוהבים ללעוס נוצות. אפשר לנסות למצוא נוצות של יונים בחוץ ולבדוק. שלא כמו נוצות צבועות ( לניקוי אבק) זה בוודאי לא רעיל. מקסימום החתול ישחק עם זה חמש דקות... היה לי חתול שמת ללעוס שקיות ניילון. למרבה המזל, הוא רק לעס אותן ולא בלע. זה היה המסטיק שלו. אבל אין לבטוח בחתול לעולם. החתול הקשיש שלי, אוהב לאכול קטניפ, אין בכך רע, אבל פתיתי העלים הם מאוד קטנים ויבשים. אם פרור אחד יכנס לו לקנה הנשימה בטעות, זה יכול להסתיים באסון. לכן איני נותנת לו צמח זה
לגבי עצמות קנויות לכלבים - גם לדעתי החתול לא יתייחס לזה.

g l o r y

New member
יש חתולים שאוהבים ללעוס נוצות. אפשר לנסות למצוא נוצות של יונים בחוץ ולבדוק. שלא כמו נוצות צבועות ( לניקוי אבק) זה בוודאי לא רעיל. מקסימום החתול ישחק עם זה חמש דקות... היה לי חתול שמת ללעוס שקיות ניילון. למרבה המזל, הוא רק לעס אותן ולא בלע. זה היה המסטיק שלו. אבל אין לבטוח בחתול לעולם. החתול הקשיש שלי, אוהב לאכול קטניפ, אין בכך רע, אבל פתיתי העלים הם מאוד קטנים ויבשים. אם פרור אחד יכנס לו לקנה הנשימה בטעות, זה יכול להסתיים באסון. לכן איני נותנת לו צמח זה
לגבי עצמות קנויות לכלבים - גם לדעתי החתול לא יתייחס לזה.
נוצות שמרימים בחוץ- צריך לנקות קודם שלא להכניס הביתה כיני גוף, שנמצאות על עופות. יש כל מיני דרכים לעשות את זה אבל זה תמיד עשה לי צמרמורת המחשבה אז אני לא אוספת מבחוץ. נדמה לי שמספיק לרסס בקצת חומץ ולהשאיר בשמש ישירה כמה ימים אבל אני לא זוכרת. אפשר תמיד לשאול את דוקטור גוגל.
ואף פעם לא שמעתי על חתול ששאף קטניפ...

אלישבע777

Well-known member
נכון שהנוצות אינן נקיות, אבל כיני יונים וטפילי גוף של עופות, נמצאים על גוף העוף בין הנוצות ולא על נוצות שנשרו. טפילי גוף רגישים לקור ולאור. הם נצמדים היטב על הנוצות הפנימיות ( הפלומה). הם עוזבים רק כשהעוף מת ומתקרר. בעבר נהגתי להביא מבחוץ נוצה למשחק. היום שני החתולים שלי, מצליחים... למרוט ליונים האומללות שאני מאכילה על החלון, מבעד לתריס סגור... אם שכחתי לסגור את החלון, הם פותחים את התריס, מחכים ליונה ( צוצלת) ומורטים אותה דרך סדקי התריס!! ואלה חתולי בית... לא לימדתי אותם למרוט נוצות...
ובאשר לחתול וקטניפ. הפרורים של הקטניפ יבשים וקשים לבליעה. הרי מזון צמחי אינו מזון טבעי לחתול (נסי לבלוע כפית סובין יבש, תראי שזה לא קל, אפילו לנו) . החתול שלי נוטה לאכול את הקטניפ ואיני רוצה שחלילה יתקע לו בקנה הנשימה, בפרט שהוא חתול קשיש ולא בריא לחלוטין. זה עלול לקרות בהחלט גם אם לא שמעת על זה מימייך! גם אני לא שמעתי, אבל אני יודעת שזה יכול לקרות, כפי שאסור לתת לילדים מתחת לגיל 5 בוטנים או שקדים. זהירות עדיפה על פזיזות. החתול השני, אינו אוכל את פרורי הקטניפ אלא מרחרח ומתמרח עליו וכך זה צריך להיות.

דגלמנגל

Well-known member
אפשר לגדל את הצמח בעציצים או אדניות, כמו שמגדלים לחתולים עשב חיטה. אפשר לקנות שתילים או זרעים. אומרים שהקטניפ דוחה יתושים (לא בדקתי) אז זה יכול להועיל גם לבני האדם. בכל מקרה, בצמח חי אין פירורים יבשים שאפשר לשאוף, אבל ישנו הריח ובריכוז גדול יותר מאשר בחומר היבש.

אלישבע777

Well-known member
אפשר לגדל את הצמח בעציצים או אדניות, כמו שמגדלים לחתולים עשב חיטה. אפשר לקנות שתילים או זרעים. אומרים שהקטניפ דוחה יתושים (לא בדקתי) אז זה יכול להועיל גם לבני האדם. בכל מקרה, בצמח חי אין פירורים יבשים שאפשר לשאוף, אבל ישנו הריח ובריכוז גדול יותר מאשר בחומר היבש.
רעיון מעניין! האם במשתלות יודעים מה זה קטניפ? מאחר שזה צמח שגדל לאט יותר מדשא, צריך יהיה לשים אותו בקפסולה נגד חתולים... החתולים שלי רגישים שניהם לצמח הזה ( לא כל חתול מגיב אליו)

דגלמנגל

Well-known member
בחלק מהמשתלות יודעים ויכולים למכור.

קצת על הצמח מ- ג.אמנון - http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs14-Nun/Heb-Spices-Nun-Catnip.htm#Top
מידע על גידול - https://www.tokeep.co.il/index.php?...=plant&id=53c7fc330f053afa738b4616&Itemid=101
מידע כללי - https://zoolu.co.il/blog/post/kl-mh-wrcitm-ldet-el-qtnip-hsm-hhvqi-wl-hhtvlim ו

משתלות שיודעות (ואל תתפסי אותי במילה):
1) שָׁתיל - http://www.shatil.co.il/New_Plants/2003_Perennials.htm - לגלול את הדף למטה. כמו כן הערה בשמאל הדף.
2) קל שתיל - https://www.mashtelaadhabait.com/נפית_החתולים
3) יש להניח שכל משתלה שמתמחה בצמחי תבלין ומרפא יודעת מזה נפית החתולים. פשוט להתקשר ולשאול אם יש.

4) לגבי זרעים, הנה אחד לדוגמה - מגה פט: ערכת זרעי קטניפ להנבטה ₪19 - https://www.megapet.co.il/shop/חתול...ל/ערכת-זרעי-קטניפ-נפית-החתולים-להנבטה-catnip/

evike

Well-known member
מנהל
נובי לועסת את כל הקרטונים שבבית, וכשמזדמן לה, גם כל פיסת נייר...

אלישבע777

Well-known member
נובי לועסת את כל הקרטונים שבבית, וכשמזדמן לה, גם כל פיסת נייר...
אם הנייר אינו מודפס (נייר לבן למדפסת) , אז אולי אין בכך כל רע, מקסימום - סיבים תונתיים... חתולה ממחזרת נייר...
הבעיה שצבעי דפוס עלולים להיות רעילים.

evike

Well-known member
מנהל
על זה לא חשבתי. היא לא ממש אוכלת את החתיכות, אלא מפזרת מסביב לקרטונים, אבל בכל זאת הצבעים עלולים להזיק ע"י הנגיעה בפה.

גורדיאן-II

Active member
על זה לא חשבתי. היא לא ממש אוכלת את החתיכות, אלא מפזרת מסביב לקרטונים, אבל בכל זאת הצבעים עלולים להזיק ע"י הנגיעה בפה.
זה לא רק הצבעים, זה הכימיקלים המשמשים להפוך את התאית לנייר, זה כולל כלור וחומרים מרעילים אחרים.
כדאי לבדוק את התזונה שלה, אולי משהו לקוי שם והיא מנסה להשלים את החסר באמצעות לעיסת נייר.
לכן השאלה הגדולה היא: מה האוכל שאת נותנת לה?

evike

Well-known member
מנהל
החלפתי לה אוכל כמה פעמים, ולעיסת הקרטון תמיד היתה שם.
כרגע היא עם N&D מופחת דגנים, אוכל מעולה ומאוזן לכל הדעות. היא קיבלה גם אוכל עם דגנים וגם ללא, כך שלא נראה שזה קשור לחוסר כלשהו במזון, אלא יותר כמשהו התנהגותי.

אלישבע777

Well-known member
החלפתי לה אוכל כמה פעמים, ולעיסת הקרטון תמיד היתה שם.
כרגע היא עם N&D מופחת דגנים, אוכל מעולה ומאוזן לכל הדעות. היא קיבלה גם אוכל עם דגנים וגם ללא, כך שלא נראה שזה קשור לחוסר כלשהו במזון, אלא יותר כמשהו התנהגותי.
כדאי לרסס את הניירות שזורקים והקרטונים בחומר דוחה חתולים, ולנסות למנוע את ההרגל הזה. אם החתולה אובססיבית לניירות ולקרטונים, היא בטח תעבור לניילונים... חתולים מתים על שקיות ניילון.

evike

Well-known member
מנהל
גם ניילונים הולך אצלה, אם כי הרבה פחות מקרטונים.

למעלה