עצמאות

independentgirl

New member
עצמאות

אני לא נוהגת לשאול לדעתם של אחרים אבל החלטתי שכן. וזאת רק בגלל שעד אכשיו נכשלתי קשות. בעולם של יחסי בנים-בנות. אני מישהיא שביום יום מאד חשוב לה העצמאות שלה. מקבלת החלטות גורליות על חיי מגיל צעיר. לוקחת סיכונים וממשת את חלומותי ושאיפותי ולא עוצרת. אבל, כאשר אני נכנסת לאיזשהוא קשר אני כאילו נעשת פרח שברירי מבפנים, רוצה צל. ונוצרים קונפליקטים של רצון לחסות בצילו, ורצון לעמוד על שני רגלי. לפני כ4 חודשים החלטתי שלא אכנס לקשר עד שאבנה את עצמאותי וגם עד שיהיה לי תמונה של מה אני רוצה בקשר. לאחרונה כן הרגשתי שבניתי עצמאות ואסרטביות אך יש שרידים של חוסר עדיין. בחודשים האחרונים הכרתי מישהוא באינטרנט. לשמחתי יש לנו מכר משותף כך שאני יודעת שהוא מי שהוא אומר. כמוני הוא בן אדם חושב עם עקרונות. אחרי מס חודשים שאנו מתכתבים, התחלתי לחשוב אם אהיה מוכנה אכשיו לצאת איתו?אולי לבנות איזה קשר ידידותי לאט לאט ולראות לאן הולך? אשמח לשמוע עצות,נראה לי...בהתחשב שבעבר רק עשיתי טעויות בעיניינים הללו.

bulb

New member
אחלה ,אולי אחרי כמה חודשים שתצאו

תהיה נשיקה על הלחי. רוצה לצאת? צאי. לא רוצה? אל תצאי. מצד שני ,את מוזמנת להתחבט עד יום העצמאות (בכל זאת ,צריך קשר להודעה המקורית). רוצה להרוג קשר? אין בעיה. כל שעליך לעשות הוא למשוך ולמרוח את השתלשלות הענינים כמו מסטיק עלמה. דרך אגב ,הצהרות כגון "אני עצמאית! עומדת על שלי! לא מוותרת!" זה טוב ויפה ,אבל לא אחת גם מתנגש עם המציאות (ע"ע לימודים ,עבודה ,חברים ,חתול...).

magenta73

New member
תראי,

מכל דבר לומדים, במיוחד מטעויות. הדרך היא להסתכל על זה בצורה חיובית וללמוד! לא לסגור את עצמך בכל מיני חוקים ומגננות. ואת לא יכולה להיכנס לקשר עם כללים מסוימים, ככה אני אפעל וכו', כי זה פשוט לא עובד ככה. בקשר יש צורך בגמישות. להריח את החומוס ולראות לאן הולכים, כל יום מחדש. ואין כל בעיה להיות עצמאית וכו', גם בתוך קשר. אבל נראה שיש כאן יותר צורך של שליטה מאשר צורך בעצמאות. ואי אפשר להיות בשליטה כשאת בתוך קשר... תוותרי על הרעיון הזה. בנוסף\ תוותרי על הרעיון שאם תפעלי כך או אחרת, אז לא יהיו טעויות. אם כבר, זאת הטעות, לחשוב על זה יותר מידי ולא ללכת עם הלב.

orenbarkai

New member
הצעה

אחת הדרכים להתגבר על בעיות היא לתרגל את המצבים האלה. אם זיהית את "השגיאות" שלך, אולי זה הזמן לנסות לתרגל זוגיות. אני ממליץ בחום לנסות. במקרה הכי גרוע - זה לא יילך. עשי זאת תוך כדי שאת בוחנת את עצמך. גם אם תעשי טעויות, זה לא נורא - מותר לטעות. החשד שלי שיש פה עניין של יחסי ההורים שלך או טראומה מהילדות. שווה לבדוק את זה עם פסיכולוג.

למעלה