עצמאית בתיווך נדלן

עצמאית בתיווך נדלן

התחלתי לעבוד כעצמאית בתיווך נדלן. רציתי לשאול מספר שאלות:

1. האם אני יכולה להכין בעצמי טופס הזמנת שירותי תיווך או להשתמש בטופס מהאינטרנט?
2. האם צריך לפתוח תיק במס הכנסה לפני שבצעתי את העסקה הראשונה? מה צריך לעשות בכלל אין לי מושג.

את במקצוע הלא נכון.

השאלות שלך מצביעות שוב ושוב על חוסר ההכנה והמוכנות שלך להתמקצע.

איך אפשר "לנהוג" ללא הכרת מכלול הנושאים שנהג אמור להתקל בהם וללא הדרכה ראשונית מתאימה. [מבחן התאוריה שעברת לא מכשיר אותך לנהיגה]

אז מה אתה רוצה שאני יוציא

אלפי שקלים על פרסום, שלטים כרטיסי ביקור הוצאות משרד קורס פנימי של החברה

לפני שעשיתי עסקה אחת אפילו? מה היתרון בלעבוד אצל חברה?

מי אמר לך שחייבים רי/מקס או אנגלו סקסון.

יש מספיק מתווכים בעלי משרדים איזוריים שיכולים לספק לך חניכה ללא עלויות.

כי את אמורה להעביר בתמורה אחוזים שיסוכמו מכל עסקת תיווך.

מה מצחיק ?
בכל משרד תיווך עצמאי ומקצועי יש רצון לגייס סוכנים שיביאו הכנסות למשרד, ולטובת כך הם ילמדו ויחנכו את המתווך החדש ברזי המקצוע.

דוגמה

באחת מחברות התיווך אני לא יגיד את שמה אמרו לי שכל הפרסום נופל עלי, הוצאות משרד עלי, וקורס תיווך שעולה 3000 שקל עלי. העמלה שאני יקבל תהיה 50% אבל אם ברוב המקרים או העסקאות ישנם 2 מתווכים אז האחוז הופך ל- 25%...

תוך כמה זמן אני יעשה עסקה? אם יקח לי כמה חודשים אז כמה אני ירוויח בחודש?
אפילו יכול להיות שאני לא ירוויח כלום וכל זה רק כדי שאני יקבל הכשרה טובה?
זה לא שווה! חברה אחרת הציעה לי שכל ההוצאות עליה אבל העמלה 30% כלומר ברוב המקרים ארוויח 15% בכמה חודשים והחברה תרוויח 70% אז אני משרתת את החברה בגלל הכישרון שלי למכור את הנכסים ומשלמים לי 15%...לא בדיחה?
ותחשוב שבחלק מהעסקאות לא לוקחים 2% עמלת תיווך מכל צד אלה 1% מכל צד אז כמה נשאר לך??? ממש ממש קצת...וכמה שעות ביום אתה משקיע בשביל זה? כמה שעות כל השבוע????

Fitch

New member
מה את רוצה?! מישהו הכריח אותך ללכת להיות מתווכת?

חשבת שזה טיול בפארק וכסף על הרצפה?

יש לך תכנית עסקית?

איך את מתכוונת לקבל דירות לטיפולך, או במילים אחרות איך את מתכוונת לחדור לשוק? מה היתרון שלך על פני המתחרים? איזה ערך מוסף יש לך להציע? מה ההיכרות שלך עם השוק?

אהיה פחות נחרץ מדוד ובכל זאת...

אני חושב שקשה לקבוע אם את במקצוע הלא נכון, אם טרם התחלת.

השאלות שלך, בהנחה שהן לא מעשה קונדס וירטואלי, נובעות מחוסר ידע וחוסר הכרה של התחום.

קודם כל את לא צריכה ללכת לקורסים, להוציא כרטיסי ביקור או להוציא אלפי שקלים על פרסום.

אך עם זאת, עושה רושם שאת לא מכירה את התחום!!!

את צריכה קודם כל לענות על השאלות הבאות:
1. למה בחרת להיות מתווכת?
2. כיצד את רוכשת יכולות שיעזרו לך להיות מתווכת טובה ומקצועית?
3. באיזה אזור את רוצה להיות מתווכת?
4. כיצד את רוכשת ידע על תחום הנדל"ן בכלליותו?
5. כיצד את רוכשת ידע בסיסי, במשכנתאות ומינוף, לא בקטע של לייעץ, אלא כשידברו איתך על זה לא תהיי בורה שלמה?
6. כיצד את לומדת לגייס נכסים בבלעדיות?
7. כיצד את מתמודדת עם התנגדויות?
8. כיצד את רוכשת יכולות להיות מגשרת בניהול מו"מ?

ועוד....

מהתאור שלך לפי מה שהציעו לך זו הצעה של הרשתות הגדולות, אני לא הייתי מציע להתחיל כך.

כפי שדוד פרל אמר לך, גשי למשרד תיווך קטן ומשפחתי, שם יחנכו אותך ותלמדי דרכם את האזור ודרך העבודה (מקווה בשבילך שהם מקצועים), אם תגידי לי באיזה אזור את אולי אוכל לשדך לך משרד כזה, עמם אני עובד.

כעקרון במשרד נורמלי את:
לא תשלמי על פרסום עד לנפח מסויים.
לא תשלמי על שולחן.
לא תשלמי על קורס (למרות שזה מומלץ, רק תלוי היכן).

היתרון להתחיל במשרד הוא שיש להם כבר שם ולקוחות, זה יקל עליך את ההתחלה.
כעקרון כאשר את עובדת במשרד את בד"כ לוקחת 50% מכל צד שאת עושה, שאר ה- 50% הולכים למשרד.
אם את מבצעת הפניה את תקבלי 0.25% מצד אחד.

כמובן שזה כלל אצבע, כל משרד והחוקים הפנימיים שלו.

כעת ממליץ לך קודם כל לענות על השאלות ששאלתי בהתחלה.

בהצלחה,

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

למלכה, האם שמת לב לטעויות ההגייה שלך ?

אני מקווה שבמציאות את טועה פחות.

אני רוצה להבהיר, איני נגדך, לכל אדם זכות טבעית לבחור את עבודתו [ואת בחרת] אבל אני מתריע את בעיות בסיסיות בהבנה שלך לגבי מהות העבודה.

את חייבת לאמץ משרד תיווך איזורי עצמאי כל שהוא שילווה אותך ויחנוך את עבודתך בשלבים הראשונים [זה האינטרס שלו], כי הצלחתך היא הצלחתו

במידה ותעבדי לבד ללא חניכה את תפלטי החוצה עם המון כאב לב.

אתה צודק אבל עד עכשיו בחברות הגדולות

מציעים לי שכל הפרסום וההוצאות עלי תמורת עמלה של 50% שברוב המקרים היא 25% כי בדכ יש עוד מתווך...ובמקום שמציעים לי הוצאות על המשרד עצמו אז מפחיתים את העמלה ל- 30% כלומר 15% ברוב המקרים....במילים אחרות- לעבוד בחינם! אז מה זה שווה?
ממה שהבנתי ממך אם אני ילך לחברות פרטיות אולי היחסים ישתנו.... אני ינסה זאת.

את לא מבינה את מה שדוד ואני מנסים להסביר לך

* עזבי את הרשתות הגדולות.
* לכי למשרדים קטנים המתמחים באזור מסויים.
* חפשי חניכה ממנוסים, כי כשאת תרוויחי בעל המשרד ירוויח.
* חפשי בעל משרד שרוצה שתרוויחי כסף, כי רק כך הוא ירוויח.
* במשרדים הקטנים מקובל שעלויות פרסום מסויימות הן על המשרד, מעבר לזה את משלמת.
* נהוג ששועים 50-50 מול המשרד בחלוקת העמלה מכל צד שאת עושה.
* אין צורך בכרטיסי ביקור, מגנטים ושאר שטויות.
* תבני מוניטין, הוא יביא לך הרבה יותר לקוחות מאשר תמונה מצחיקה בחליפה על שלט חוצות או מגנט למקרר.
* תחשבי שונה....תבדלי עצמך באיכות מול אחרים.
* את פירות ההצלחה את תקצרי תוך כמה חודשים או כמה שנים, העיקר להתמיד להיות ישר ולהיות הוגן.
* קבעי לעצמך סטנדרים של עבודה בכוללים, הגינות, כמון ויושרה, תכונות שלצערי הרבה חסרות אצל מתווכים רבים, זה יהיה הבידול הכי טוב שלך ובסוף גם יהיה השיווק שלך!!!

בהצלחה,

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

מה הסיפור עם כרטיסי ביקור? 300 ש"ח ל- 1000 כרטיסים?

על זה דנים עם מישהו שרוצה ליזום עסק חדש?
&nbsp

אין סיפור, זה עניין של גישה

כרטיסי ביקור הם מוצר ארכאי, שכמעט אין לו מקום בשוק של ימינו, כאשר יש ברשותנו טלפונים חכמים.

לכרטיס ביקור יש משמעות אולי בסטטוסים אחרים, אבל אז כרטיס הביקור צריך להיות משהו שונה, יחודי והרבה מעבר ל- 300 ש"ח ל- 1000 כרטיסים.

כעקרון, התמקדות בכל אלו זה הטפל ולא העיקר בעבודתו של המתווך, העבודה במאסות כפי שמקובל היום אצל מתווכים היא גם עבודה ארכאית, שהרשתות הגדולות משרישות בהם.

היתרון של מתווך טוב ומקצוען הוא היותו ספץ, מקצוען וממוקד מאוד.

כל עניין הפלאיירים, בתים פתוחים, כרטיסי ביקור, מגנטים, שלטי חוצות ועוד, הם הוצאה שאין בה צורך, הם בבחינת השלכת רשת בים בכדי לדוג סרדין אחד.
זה משרת את הרשתות הגדולות והזכיינים שנהנים מפרסום הלוגו שלהם בצורה של אלפי מגנטים, פלאיירים ושלטי חוצות.

אף פעם לא הבנתי למה אדם ירצה להשריש מותג אחר על חשבונו, הרי תחלופת המתווכים ברשתות אלו גדולה לא לחינם, רבים מהם מוציאים הון על פרסום, ובקושי מתפרנסים ונפלטים החוצה.

אז העניין אינו כריטסי ביקור, אלא מיקוד ומקצועיות.

הכברתי במילים, כי ממש חבל לי על כל הצעירים או אותם מחפשי קריירה שניה, שפשוט נפלטים החוצה בגלל הכוונה לא ראויה, מי שמכיר אותי יודע שאני לא מסמפט את העולם הזה, אך עם זאת, מי שמקצוען יכול בהחלט לעשות מספרים יפים בכל חודש.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM" rel="nofollow" target="_blank">WWW.BIALIK2.COM

מסכימה עם כל מילה שלך! דרך אחת להשיג לקוחות

היא להסתכל איפה תלוי שלט למכירה. לעלות לדירה לדפוק בדלת ולבקש להיות מתווכת וכמובן לומר לבעל הדירה שאני ימצא לך קונה במחיר גבוה יותר

טעות!!!!

זו טעות שכל מתווך עושה וחושב שהמציא את אמריקה כשלמעשה הוא עושה עוול לכל הסביבה.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

mulcha

New member
מסימני בועת הנדלן

אנשים בלי ניסיון, בלי הבנה, בלי הכשרה מינימלית במקצוע, רצים אחרי הכסף הגדול והופכים ליועצי נדלן.
יש פה בפורום כמה אנשים שידעו לעשות כסף גם בשוק יורד (עם פיצוץ הבועה ובלי קשר אליה), אבל הביטו מסביבכם ותראו איזה עולם נדלן משוגע נוצר.
חוץ מזה, גב' לוין יקרה, שימי לב, כותבים:
אני אלך
אני אמצא
אני אביא
כדאי ללמוד את שפת האם שלך לפני שמנסים ללמוד דברים אחרים.

למעלה