עצמאית ואחריות משפטית

עצמאית ואחריות משפטית

שלום, אני מתכוונת לעבוד כעצמאית. מאשר שאני עדיין סטודנטית - אני גרה אצל ההורים שלי (רשומה בת"ז שלי הכתובת של ההורים). אם, חלילה, קורה שאני לא מסוגלת בשלב מסויים לעמוד בהתחייבויותיי.. פושטת רגל וכד - האם ההורים שלי,כלומר: הרכוש והנכסים שלהם יכולים להפגע בגלל שאני גרה איתם? עליי לציין שהדירה, התכולת שלה וכל דבר אחר.. גם המחשב שלי - כל זה נקנה ע"י ההורים שלי. מה אני צריכה לעשות, מבחינה משפטית, כדי שבאשמתי הם לא יפגעו. תודה. נ"ב- ואם אני משכירה דירה או חדר באיזה מקום נדח, רק כדי להרשם שאני גרה לבד.. זה יכול להיות פתרון קביל? . . . אם בכלל זה נחוץ
 

שרון 71

New member
אם:

שירי ארבל היקרה, קודם כל עיצה של חברים: אם את חושבת לעבוד כעצמאית בעסק שנראה לך שיגרור אותך לחובות ובמיוחד שתהיה עוסק מורשה(כלומר חבה באופן אישי) ולא חברה בע"מ -אז אל! לשאלה עצמה: את רוצה לרשום גם את העסק בכתובת של ההורים, נכון? הצעתי לך, קודם כל שההורים ישמרו את קבלות התשלום של הדברים שבבית. אם מוסיקת המקרה תביא דווקא לאפשרות שציינת - ההורים יגישו בקשה לראש ההוצאה לפועל ויעכבו את ההליכים בנתיים ויבקשו סעד הצהרתי בבית משפט שמצהיר שכל המטלטלין בבית הם שלהם ולא שלך ולא של העסק ויראו לשופט את הקבלות שהם רכשו את כל המטלטלין ואז לא יקחו להם מטלטלין שלהם בגלל חוב שלך. אם את שוכרת חדר זה יקר לעסק המתחיל ואפשר להראות בקלות שהעסק פועל מהבית של ההורים ושאת גרה שם. זה יכול לעזור אבל רק קצת.
 
שרון71, שלום

תודה על תשובתך... כמעט כל הדברים (רהיטים, מכשירי חשמל וכו') ההורים נוהגים לקנות בצורה שזה יעבור דרך הבנק (או ויזה)... כך שנראה לי יש עתודה לכל הרכישות במאגרים של ויזה... אם אני שוכרת חדר או דירה - איך יראו אותי שהעסק פועל מהבית? אני מתכוונת לעסוק בניקיון ואחזקת מבנים/ בתים משותפים. ואני לא פועלת מתוך הבית.. תודה :)
 

שרון 71

New member
שירי שבוע טוב.

אין לי אלא להסכים עם חברי פרידמן - לא רציתי להכביד בעניין הבטי המס והדברים נכונים מאוד. אחרי שכתבתיאת התגובה חשבתי על העניין משום שלא נראה לי שהאתר הזה נועד לתת עיצות כיצד ליצור חובות ולהתחמק מהתשלום - אבל ממה שכתבת לי עכשיו נראה לי שלמעשה השאלה מאוד מאוד היפוטטית כי בעיקר את מתכוונת לעסוק במתן שירות ולא באספקה של סחורות. ישנן מספר אפשרויות נוספות לוודא שההורים לא יפגעו כמו למשל הסכמי שכירות או משכון על המטלטלין לטובת צד שלישי אבל התוצאה תהיה זהה כי גם אז צריך לפנות באותה דרך לראש ההוצל"פ ולסעד הצהרתי. לדעתי, כהתחלה תפני כעצתו של מר פרידמן לרו"ח לענייני המיסוי ותמיד טוב לקבל חוות דעת שלמה מעו"ד לגבי כל השלכות של הקמת העסק בבית שאז תוכלי לנתב את דרכך בצורה נבונה ולא במקריות (העלות של חוו"ד לא צריכה להיות גדולה). לגבי אפשרויות רחוקות שתקלעי לחובות שלא תוכלי לעמוד בהם (שלדעתי זה עניין של תכנון לקוי מאוד בעסק הקטן שאת מתכננת), אני חושב שהתשובות ממצות. לגבי השאלה כיצד ידעו: כעוסק מורשה (ולא חברה) אין למעשה הפרדה בינך לבין העסק-מספר עוסק מורשה הוא מספר תעודת הזיהוי שלך -את זה העסק והעסק זה את! לכן, יפעלו במקום שבו את גרה ולזה מספיק דו"ח חוקר פשוט ביותר.
 
מה עליך לעשות מבחינה משפטית

1. ללכת לעו"ד והתיעץ איתו בנושאים המשפטיים, כולל הנושא של ניהול עיסקך בבחת הורייך.יש לזה השלכות לא רק לענין הנושים. 2. ללכת לרו"ח ולהתיעץ איתו על הפן המיסייי של עסקך.
 
למעלה