עצמאי וזכויות יוצרים

עצמאי וזכויות יוצרים

דורון היקר, הנני עצמאי הנותן את שירותיו למועצה מקומית כמנהל סטודיו למחול. בשנה הבאה הנני מתכנן להקים סטודיו משלי והנני מעוניין לפרסם באתר ייעודי שאקים את הכוריאוגרפיות שלי שצולמו במופע סוף שנה במסגרת עבודתי עם המועצה. האם יצירותיי המצולמות שלי או של המועצה? האם ישנה התייחסות שונה לאי-קיום יחסי עובד-מעביד? תודה רועי

אם המועצה הזמינה אצלך בניית מופע . וצילום

ושולם לך סכום מוסיים . המופע שייך למועצה . אלה אם אתם עושים הסכם בכתב מה שלך ומה של המועצה . וזה לא שייך ליחסי עובד מעביד

אשמח לחוות דעת משפטית

תודה לעונים אך מבלי לפגוע אשמח לקבל חוות דעת משפטית מדורון.. רועי

מבלי להפגע

נדמה לי שדורון לא יתן לך חוות דעת כי בפורום אינטרנטי זה פשוט לא אפשרי. המרחב לטעות הוא כה גדול שרק עו"ד רשלן יעשה את זה ודורון הוא הכל רק לא רשלן. לדוגמא, כל הדיון הזה מתעלם מהשאלה הבסיסית, והיא - לא של מי הכוריאוגרפיה אלא של מי הצילום. כלומר, מי צילם? הזכויות הן שלו. נכון, גם לבעל הכוריאוגרפיה זכויות, אבל הן שלובות באלו של הצלם ואף אחד למעשה לא יכול לפעול בלי חברו. ולגבי הויכוח בין קרמר לג'והן, הרי שגוהן צודק לגמרי. קרמר, זה שאתה שילמת נותן לך אוטומטית רשיון שימוש מוגבל, אבל לא זכויות יוצרים (ויש פסיקה מפורשת על כך). כלומר, מי ששילם עבור הזמנת יצירה ולא דאג לכתוב בחוזה במפורש שהזכויות מומחחות אליו, שמוותרים על זכות מוסרית וכדומה, ימצא עצמו מנסה בעתיד לשכנע בית משפט בסוגיה שכבר הוכרעה. לרעתו. לכן, אחרי כל העצות האינטרנטיות, רועי - המלצתי החמה. אתה מעריך את דורון -מעולה. גם אני. גש אליו, שלם לו ותתייעץ איתו אמיתית. יעלה לך כמה מאות ש"ח אבל תדע שהעצה שקיבלת גם נכונה וגם מדוייקת לעניין שלך ולא כללית.

לאו דווקא אליי, לכל עו,ד שמתמחה בתחום.

צילום ע"י מי?

תודה יורם על התשובה.סיכוי טוב שאפנה גם לדורון. עדיין ארצה להבין את תשובתך לעומקה... אני מבין שאם המועצה צילמה את המופע אז הזכויות שלה והזכות המוסרית שלי. אם אני צילמתי אז הזכויות המלאות שלי. נכון? מה קורה אם מישהו מהקהל צילם את המופע,האם הזכויות שלו? תודה רועי

זכויות בצילום

זה מאוד פשוט - מי שצילם הוא בעל הזכויות בצילום אלא אם הוסכם אחרת. יתכן שהצילום יכלול יצירה נוספת בה יהיו זכויות למישהו אחר וצריך להתחשב גם בזה. זהו. עכשיו תבדוק: מועצה לא יכולה לצלם. צלם מצלם. אם היה שכיר - הזכויות של המועצה. אם היה פרילאנסר - הזכויות שלו אלא אם העביר למועצה. מישהו מהקהל - הצלם.

למעלה