עצמאי- מקדמות למס הכנסה ובטוח לאומי

• פותח הנושא misi
  • פורסם בתאריך

misi

New member
עצמאי- מקדמות למס הכנסה ובטוח לאומי

אני חושבת להתחיל לתת יעוץ ע"פ שעות כדי שאוכל לתת את השירות - עלי לפתוח "עוסק מורשה" הבנתי שאני צריכה לשלם מקדמות למס הכנסה ולביטוח לאומי. אולם אינני יכולה לאמוד בשלב זה את מספר השעות החודשיות בהן אעבוד. אם אאמוד אותן נמוך מידי - אצטרך לשלם ריבית, הצמדה וקנסות ואם אאמוד אותן גבוה מדי - אצטרך לשלם מכיסי כסף, שכעת חסר לי. מה עושים? האם אפשר במהלך השנה לשנות את המקדמות?

rami052

New member
מקדמות ושאר תחלואים

אל תהיי מודאגת, ברגע שיראו שאת מרוויחה יותר הם כבר ידאגו לעדכן את המקדמות, זה אחד הדברים היחידים שאפשר לסמוך על מס הכנסה שיעשה חוץ מזה לא משלמים מקדמות מיד עם פתיחת העסק, הם כבר ישלחו לך פנקס לאחר חודשיים ובו תלושי תשלום שמבוססים על הכנסותייך שעליהם הצהרת עד כה, כנל לגבי מ"עמ וביטוח לאומי שירצו את חלקם בשלל, אם את חושבת שלא תרוויחי הרבה ובעיקר אם אין לך הוצאות אז תבקשי אולי להיות "עוסק פטור" ואז תהיי פטורה ממס עד לתקרת רווח מסויימת ואם לא אז יש גם את העניין של ניכוי במקור לפיו הספקים מנכים כבר מראש מהתשלום המגיע לך אחוז מס מסויים שקבע פקיד השומה שיעבור ישירות מהספק אליו ... חצ´מיזה ממולץ לפנות למנהל חשבונות, אבל עדיף יועץ מס שיש לו יכולת לייצג אותך בדיונים אם וכאשר יהיו במשרדי השומה אגב איזה עסק רצית לפתוח?

למעלה