עצתכם מה עושים?

levy100

New member
עצתכם מה עושים?

שלום לכולם...לא הייתי פה זמן כי לא כ"כ מצאתי שיש לי לתרום לשרשורים.

זה מה שקרה לי עכשיו: ראיתי באחד המכירות בבידספיריט פריט שיש בו כמה ספרים. התיאור היה שהם במצב טוב-טוב מאוד. שמתי ביד ואח"כ ביקשתי שיבדוק האם 5-6 מהם הם שלמים כי לא צילם את השערים. כעבור שתי דקות המוכר מתקשר ונותן לי בראש שהוא לא יבדוק, והבדיקה חלה עלי, והכל כתוב בתנאי המכירה. כששאלתי הרי כתבת טוב-טוב מאוד - זה לא שלמים? ענה שלא. ומיד פתח עלי בגידופים ושהוא יוריד אותי לעולם ועד מהמכירות שלו..כי אמרתי לו שאני משאיר את הביד ואם זה לא שלם נלך לבית משפט לתביעות קטנות...אגב, זו פעם שניה אצלו...לפני כמה שנים הוא מכר לוט מבלי שכתב שהספרים מלאים בתולעים ובלי צילומים. כשבאתי לקחת ראיתי את החורבן ואמרתי שאני לא לוקח. הוא איים בתביעה ואמרתי לו be my guest. הוא ביטל את המכירה והזהיר אותי שזה פעם אחרונה ושאני מוזהר. איזה כיף להתעסק עם כאלה על הבוקר.

levy100

New member
זה מה שכתבתי לו:

נא לבדוק מהסידורים הישנים הם שלמים עם שערים וסוף וכולי

levy100

New member
וזה מה שכתב אחרי השיחה:

התנהלות השיחה והדרך שבה אתה אתה פונה אלי, איננה ראויה לטעמי, ולא מתאימה לי.
אני פועל עם כל הלב ועובד שעות רבות למען קידום העסק הפרטי שלי, ולא מתאימים לי איומים והתנהלויות בנוסח הזה.
הסרתי את ההצעות שלך בהתאם ואני לא מעוניין להתנהל מולך יותר.

levy100

New member
וזה שעניתי לו:

במקום לבדוק שהיה לוקח לך דקה בחרת להתנפל. אחרי ההיתקלות הראשונה שלא צילמת ולא תיארת ים של חורים ותולעים בספרים, היית אמור להיזהר ולתקן. מכיוון שתפשתי אותך על תיאור שקר לבן התנפלת כדי להראות שאתה גבר ואתה בעל הבית, ואתה לא תבדוק. זה לא קרה עם אף מוכר בבידספיריט, כולם עונים ונותנים תמונה שלמה ברצון רב.

levy100

New member
סיימתי איתו. במקום לבדוק שהיה לוקח דקה הוא בחר להמשיך

במיילים יותר משעה...געזונטהייט.

אספן 3

New member
האם לא היתה אפשרות לראות את הספרים מראש?

שמתי לב שלפחות בירושלים בתי מכירות שמציעים ספרים במכירה פומבית נותנים אפשרות לראות אותם עוד לפני מועד המכירה עצמה.

גלעד133

New member
מכירות בבידספיריט

יש היום כמויות אדירות של בתי מכירות. כל זב חוטם פותח מכירה או שתיים וחלקם נעלמים. לא הייתי מתרגש או נעלב או מנסה לחנך אף אחד אלא פשוט קונה אצל מי שמתאים לי. קרה לי למעלה מפעם שהתיאור היה רחוק מהמציאות ופשוט לא לקחתי את הפריט ואצל אותם בתי מכירות אינני קונה. קרה שהתיאור היה לא נכון והבעלים התנצל ואמר אין בעיה, קיבלתי כוס קפה והכל עבר בסדר, וקרה אצל אחרים להיפך. הבחירה בידנו אצל מי לקנות. לדעתי כתוב מי הוא אותו בית מכירות שנדע להיזהר ממנו כמו שכתבתי בזמנו על אירוע שקרה לי אצל בן עמי ומאז אינני קונה ממנו דבר.

levy100

New member
הצדק עימך. האיש ויש כנראה עוד כמה כאלה, לא מבינים שאספנות

זו הריאה הירוקה של החיים שלנו, הערך המוסף שלנו, וצריך להיות נעים. הוא והמעטים שכמותו רואים בנו חבורה אובססיבית ולהוטת יצרים שקונים הכל...הוא המשיך להתקוטט אתי במייל שעה ארוכה, ונאלץ להיזכר שהוא איים עלי לבית משפט אם לא אקנה את הלוט עם גונגל התולעים... לא אלאה. אבל זמן לזה היה לו, במקום לכבד את עצמו ולבדוק דקה אחת. לא יותר. לא נתקלתי בדבר כזה עד היום. פעם אחת טעיתי וביקשתי לשלם את עמלת המוכר שלא יפסיד והוא לא רצה. בדרך כלל הנסיון שלי בבידספיריט הוא טוב.

לשאלתך מי זה - אל תדאג הוא דאג להזכיר לי להיזהר מלשון הרע עליו...

גלעד133

New member
לשון הרע

אינני עורך דין ולא משפטן אבל לדעתי שלא יבלבל לך את המוח ולא יפחיד אותך. אסור לך להביע דעה פרטית ולספר מנקודת הראייה שלך מה קרה , מתי ועם מי ?????? זה פורום עצמאי ולא עיתון או טלויזיה. אני לא חושב שיש מקום לחשש ואם יש משפטנים בפורום - אנא תקנו אותי או חזקו את דבריי כדי שנוספים לא יפלו אצל מוכר טמבל כזה.

levy100

New member
אני משפטן, יש מצב של לשון הרע, ודווקא בגלל זה הוא רק ישמח

גלעד133

New member
לשון הרע

תן לי לנסות להבין. המוכר נתן תיאור שקרי או שגוי לגבי פריט מסוים. אתה גילית זאת לאחר קניה שעשית בעקבות התיאור שלו וביטלת. הוא פתח עליך פה [במקום להתנצל] ואיים. איזה כלים יש לו לתביעה ????? אמרת את האמת ותיארת מצב מדויק שלהבנתי במשפט אם היה נערך כזה מה שיש לי ספק גדול כי הגאון לא היה מסתכן בבזבוז זמן, קבלת שם רע, הפסד ומתן פיצוי כי שופט בר דעת שהיה רואה את הפריט וקורא את התיאור מובן שלא היה מקבל את טיעוניו. זה שסיפרת אמת והזהרת ציבור מנוכל זאת הוצאת לשון הרע ??? מדבריך ברור שאין מקום לספק שמצב הפריט אינו תואם כלל את התיאור. לפני מספר ימים הייתה כתבה בערוץ 13 על חבורת נוכלים שעקצה קשישים במכירות מיותרות וכל פעם צצה בשם אחר. כל החבורה שהעיפה את הכתבת במכות מהמשרד ואיימה עליה בתביעה יושבת כיום במעצר ואני מניח שישבו כמה שנים טובות במאסר. אינני חושש מנוכלים ולא חושב שצריך להסתיר את שמם מחשש זה או אחר כי אחרת כלום לא יעצור אותם מלהמשיך ולנסות לרמות את כל העולם ואשתו.

levy100

New member
אסביר

ההיתקלות הראשונה הייתה על רקע לוט ספרים שקניתי על פי התיאור של המוכר. זכיתי ונסעתי לקבל. חשכו עיניי מול גונגל התולעים והחורים של הלוט המוכר המהולל לא תאר. אמרתי שאני לא רוצה לקחת והוא איים עלי על המקום בתביעה. אמרת לו be my guest. שותפו שם הרגיע אותו והמוכר עשה לי פוזה "לפנים משורת הדין" ובטל את המכירה. בינתיים קניתי פה ושם אצלו. הבוקר ראיתי לוט שהוא תאר רובם במצב טוב-טוב מאוד (צילומים שלו כשהספרים סגורים), שמתי ביד ובהכירי אותו שלחתי שאילתא ברבע לשמונה. לא עוברים 3 דקות והוא מצלצל אלי ומתחיל לשטוף אותי שהוא לא אחראי לפי התקנון ושאני אבוא לראות. אמרתי לו שמתיאור אני מסיק שהספרים שלמים, והוא חטף את הג'ננה. אמרתי לו שינוח והצבעתי על 6 ספרים שבקשתי שיבדוק. דקה זה לוקח. אז הוא פתח את שערי הגיהינום אז אמרתי לו: אני ממשיך עם הביד ואם התיאור לא נכון ומשהו חסר שער או סוף, הפעם אני אתבע אותו... הוא בטל את הביד ופסל אותי מהאתר שלו. המשיך שעה ארוכה אחר כך להצדיק ולפאר את עצמו, וכמה לא צריך אנשים כמוני. קללות ונאצות וכולי וכולי (במקום לבזבז דקה ולבדוק! כמו רוב מוחלט של המוכרים בבידספיריט)... לשאלתך על לשון הרע: אם אני אומר את שמו או מעלה את שמו עם ההתכתבות המלאה (בעיה בפני עצמה של פגיעה בפרטיות...) הוא תובע. אגב, במקרה הראשון שהחוכמולוג ניסה לאיים עלי בתביעת סרק שידע אמרתי אדרבה קדימה. הוא היה מופתע, ולקח לו הרבה זמן להבין למה אני מושיט את הראש שלי...ובכן, פרסום פסק דין, או החלטה של בית משפט (או הליך פלילי בדלתיים פתוחות כמו שתיארת), אינם לשון הרע, והייתי חוגג עליו ברשת, ונותן לו נוקאאוט הגון. האיש לא מכבד את העיסוק שלו ולא סופר את לקוחותיו.חיוכיו מלאכותיים... אסתדר בלעדיו.

גלעד133

New member
לשון הרע

תודה על ההסבר. לא כ"כ עונה לשאלתי מדוע מי שיודע שאינו ישר יכול להמשיך לחגוג ולחשוב שהפראיירים אינם מתים אלא רק מתחלפים ועוד לחשוב שיכול לתבוע על פגיעה בשמו הטוב [שאין לא כזה] כשכל בר דעת יכול לחשוף את ערוותו אם בבית משפט ואם בכל סוג של בוררות, אבל דיינו וכל אחד מאתנו ינהג לפי מצפונו והגיונו. אני אישית הייתי יותר ברור במקרה כזה וחושף אותו לאחרים וקדימה שיתבע. נראה אם יעז, ואם יעז אני מניח שישא בתוצאות. גם אגוזי הנוכל איים עלי לפני מספר שנים בתביעה וראה איפה הוא היום.

שתי עצות

1. אחרי ההיתקלות הראשונה שלך איתו היית צריך להפסיק לקנות אצלו

2. הסדר הנכון הוא כזה: קודם כל שולחים שאילתא ואחרי שמקבלים תשובה רק אז מסיקים מסקנות ושוקלים אם לשים ביד או לא

למעלה