עקבות מקרי הרצח המזעזעים השבוע

גן חיות

New member
עקבות מקרי הרצח המזעזעים השבוע

כמו כל מדינת ישראל, אני מזועזעת ממקרי הרצח שאירעו השבוע. ביום שישי, קראתי באינטרנט על מעיין ספיר ז"ל(שבאותן שעות היתה אלמונית). בדיוק באותו זמן בתי היתה עם חברה בטיול בעיר. בדרך הביתה, יש קטע קצר שהיתה לבד ופחדה והיא התקשרה אלי. העניין שאחרי המקרה אני מרגישה קרועה: להשאיר בבית? לא לתת לצאת? מה זה אומר לגבי בטחון עצמי וחברתי שלה? לתת לצאת? מה זה אומר לגבי הבטחון הפיזי שלה? תוסיפו לזה את הרקע שלה וכל הפחדים וחששות והתקרבנות שלה - אני מבולבלת לגמרי. גם היא. עוד הורים? עצות? דעות? הצעות?

לב אם

New member
אכן מפחיד ומבלבל

קשה מאד ךנו כהורים להיות במצב שאין לנו יכולת להגיש עזרה מיידית. ומצד שני אנחנו לא יכולים "לכלוא" את הילדים שלנו. צריך לתת להם להתפתח ולהיות עצמאיים, גם אם אנחנו חוששים לבטחונם (ובצדק) אין מרשם פלאים, הדרך שאת נוקטת בה היא הנכונה - לתת לילדה לצאת למקומות שנראים סבירים, לאסור עליה לצאת למקום מסוכן מדי, ולתת לה את התחושה שהיא יכולה באוםן חופשי להתקשר אליך עם כל חשש ועם כל בעיה - ואת תעשי הכל כדי לבוא לעזרתה. כדאי לשמור על קשר עם שכנים , קרובים, חברים טובים מהסוג שיכול לבוא לעזרתנו מיידית: נתקלתי פעמיים במצב של מצוקה קיצונית של הילדים כשלא היתה לי אפשרות פיזית להגיע ואז היכולת להזעיק מישהו היתה חיונית. פעם אחת הבן היה צריך להגיע מאוחר לאיזו פעילות של בית ספר שהיתה ביער ירושלים , בחורף , בחושך - ולא היתה להם אפשרות לשלוח מישהו לאסוף אותו. הזעקתי את אחי מהעבודה שיעשה "סיבוב קטן" (בערך עוד שעה נסיעה). וישאיר אותו שם רק אם הוא רואה מבוגר אחראי שמקבל אותו. הבת פעם התקשרה בהטריה שראתה מישהו בחוץ והיא מפחדת - ואני נמצאת במרחק שעה נסיעה מהבית. אמרתי לה לנעול את הדלת מבפנים והזעקתי את השכנה החמודה שלנו, שתבדוק מה קורה ותרגיע אותה. גם חשוב לשתף את הילדים בחששות שלנו כהורים - הקטנה שלי עכשיו ביחסים חברתיים עם ילדים שגרים רחוק, ובהתחלה מאד כעסה עלי, כי אמרתי לה שהתנאי שהיא תישן בית של בן זה שאני אדבר עם אמא שלו ואחר כך אחליט, בסופו של דבר היא הבינה שזו דרישה סביר. עכשיו היא רוצה לצאת לאיזה קונצרט מטאל על החוף - ושוב אמרתי לה שאם היא יוצאת רק עם חברה לבד, זה לא אופציה, רק אם יש חבורה שכוללת גם כמה בנים וכמובן רק אם הם בגיל שלה. להגיד שזה התנאים האידיאליים ושאני שקטה - לא יכולה להגיד, מפחדת מאד על התינוקת. אבל מנסה למצוא את שביל האמצע שהיא תרגיש בוגרת ועצמאית ואני אדע שהיא שומרת על כללים שיכולים קצת לעזור לבטיחותה.

למעלה