עקב הצטברות פסיפלורות מהגינה (כן, כן,)

יוספה 51

New member
עקב הצטברות פסיפלורות מהגינה (כן, כן,)

מחפשת הצעות למתכונים שישלבו בפנים פסיפלורות. תודה .

ladybug6

New member
אני לא יודעת לגבי מתכונים אבל אני

יותר מאשמח לעזור לך להתמודד עם העודפים

יש בשכונה שלי שיח פסיפלורה עמוס פירות בשלים שאף אחד לא קוטף ואני לא מצליחה להגיע לקטוף כי זה גבוה מדי.. וכל פעם שעוברת שם מתבאסת מחדש.

יוספה 51

New member
מציעה לך, אם זה אפשרי, לעבור ליד השיח, עם מקל

לנער ואז לאסוף את הנושרים. זו גם הדרך לקטוף את הבשלים- לנער ולקחת את מה שנפל. שנה שעברה קינאתי בחבר עם בעיה דומה לזו שהעליתי, של התלבטויות לגבי מתכונים. שתלנו שלושה שיחים , שנה עברה והאושר גדול ורב. (אמרה ברוב נחמדות והתחשבות) .

ladybug6

New member
זה גבוה מדי אפילו בשביל מקל

זה כאילו על גדר שנמצאת בחצר מוגבהת (כלומר 2 גדרות). רק הקצוות של השיח נופלים על הגדר הראשונה ומדי פעם נופלים פירות לרצפה.
לא נורא, נקנה בסופר וזהו

הו פרי המאה זה

הבוקר חברה תלתה על שער הגינה שלנו מלוא חופניים- אצלנו הן נשאבות ללא הכרה בכפית

מעבר לזה הישן לצידי הכין ליקר פסיפלורה בעל ארומה משובחת וסמיכות מהממת, כתום וטעים להפליא, אפשר להכין פאי במילוי וסורבה וכמובן להשתמש כחלק מרוטב לסלט חסה משודרג

יוספה 51

New member
איזה יופי. כשהישן יקום, תשאלי אותו

איך עושה ליקר, פאי זה כבר מחוץ להבנתי, ולגבי רוטב לסלט- מהסוג הפשוט הויניגרטי? (שמן זית, חרדל, אולי סוכר קצת, לימון או חומץ?)

רוטב מהסוג הפשוט

ומתכון לליקר בבקשה , העתקנו ממקור רשתי כלשהו וככה אנחנו מכינים, בלי להנוציא את הגרעינים במקרה הזה כמובן . מרימונים- יוצא אלוהי, מתות עץ- יוצא כהה ועז טעם ברי, מליצ'י -יוצר משובח, משזיפים- יוצא סמיך וטעים להפליא.

השריה בסוכר

בשיטת ההשריה בסוכר ניתן להשתמש רק בפירות עשירים בנוזלים, כמו ענבים, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות, פירות יער ועוד. את הפרי מנקים מגלעינים בכדי שלא ישפיעו על הטעם וחותכים אותו לפלחים או לרבעים.

שומרים על יחס של 1:1 בין פרי וסוכר, עורכים במיכל כלשהו בשכבות ומניחים במקום קריר ומוצל (לא במקרר, לא ליד התנור ולא במרפסת). יש להשתמש במיכל ללא מכסה! כלי עם מכסה אטום הוא פשוט פצצה מתקתקת, מכיוון שהפרי המושרה בסוכר מפריש גזים שמסוגלים לפוצץ אפילו כלי זכוכית אטום. במקום מכסה משתמשים בבד גאזה או חיתול לכיסוי הכלי. כך נשמרת תכולתו מלכלוך, אך הגזים המשתחררים מהסוכר והפרי יכולים להתנדף.

בשלב זה הסוכר ממצה מהפרי את רוב הנוזלים, הטעמים והארומה. לאחר שמתחילים להצטבר נוזלים מומלץ לערבב את תכולת הכלי פעם-פעמיים ביום כדי שהסוכר בתחתית לא יתקשה ויתמוסס. כשכל הסוכר נמס ונשאר רק סירופ פרי סמיך, יש להרחיק את שאריות הפרי ולהוסיף אלכוהול.

מחליטים מראש מהו חוזק האלכוהולי של הליקר בו מעוניינים. הטווח המקובל והמומלץ הוא בין 20%-40%, אך כמובן שניתן להכינו חזק יותר. יחד עם זאת, לא מומלץ להכין ליקר מתחת ל-20% אלכוהול, מכיוון שהוא יהיה מאוד רגיש לתסיסה ותהיה לו נטייה להתקלקל. יש למדוד את כמות הסירופ שנותר, ולפי כמות הנוזל לחשב את כמות האלכוהול הדרושה. סוגי האלכוהול המקובלים להכנת ליקרים הם וודקה ושרף 95-96% אם רוצים להכין ליקר עם 40% אלכוהול ומקבלים חצי ליטר נוזל (אחרי ההשריה), מוסיפים חצי ליטר בקבוק שרף 95% או 1 ליטר בקבוק וודקה 40%

לאחר הוספת האלכוהול לליקר יהיה ריח חריף ולא נעים ולכן מכניסים לכלי אטום ומאחסנים במקום חשוך וקריר לתקופת יישון (או חיתון) של לפחות שבועיים, כדי שהסירופ והאלכוהול יתמזגו למשקה נעים וחלק.

יוספה 51

New member
כלומר, כמו שאני עושה ריבה, בהתחלה לפחות.

נשמע לי שאתקמצן לבזבז על זה פסיפלורות, אבל ענבים אולי זה רעיון לא רע. או שאנסה לעשות מיקס של פירות. גם רעיון מעניין. תודה רבה.

לא כדאי ענבים

אינם ארומטיים כלל, מנסיוננו גם פסיפלורות זה לא להיט
פרות ארומטיים- ליצ'י, פסיפלורה, מנגו, מלון אפשר עם עשבי תיבול או קליפת הדר ללא הלבן המר

מרימונים יוצא ליקר משובח
משזיפים אדומים גם

למרות שמוסרי המתכון כתבו שכן

ניסינו ולא הבריק.

זה לא כמו ריבה אין כאן בישול בשום שלב

למעלה