מה למעשה ההבדל המהותי בין שניהם? לרוב הם סוג של מילה נרדפת לבגלל, כלומר תיאור סיבה.
dory30 Well-known member 22/8/22 #1 מה למעשה ההבדל המהותי בין שניהם? לרוב הם סוג של מילה נרדפת לבגלל, כלומר תיאור סיבה.
trilliane Well-known member מנהל 22/8/22 #2 אין הבדל מהותי, עניין של דקויות, טעם, סגנון וכו'. לתחושתי "בעקבות" קצת שקופה יותר מבחינת המשמעות ולכן מדגישה את השתלשלות העניינים. אם אתה מתלבט בהקשר מסוים, תן משפט ונשפוט.
אין הבדל מהותי, עניין של דקויות, טעם, סגנון וכו'. לתחושתי "בעקבות" קצת שקופה יותר מבחינת המשמעות ולכן מדגישה את השתלשלות העניינים. אם אתה מתלבט בהקשר מסוים, תן משפט ונשפוט.
dory30 Well-known member 22/8/22 #3 "עקב/בעקבות ריבוי העבודות והרעש ברחוב בן יהודה, עברתי לרחוב דיזנגוף".
trilliane Well-known member מנהל 22/8/22 #4 נכתב ע"י dory30: "עקב/בעקבות ריבוי העבודות והרעש ברחוב בן יהודה, עברתי לרחוב דיזנגוף". לחץ כדי להרחיב... לשיקולך. גם "בשל" מצלצל לי טוב.
נכתב ע"י dory30: "עקב/בעקבות ריבוי העבודות והרעש ברחוב בן יהודה, עברתי לרחוב דיזנגוף". לחץ כדי להרחיב... לשיקולך. גם "בשל" מצלצל לי טוב.
trilliane Well-known member מנהל 22/8/22 #6 נכתב ע"י dory30: יש גם "בגין". לחץ כדי להרחיב... אכן, אם כי פחות מתאים לי בתחילת המשפט.