עקב עיטי/כפר מסריק -עין המפרץ

בז שחור

New member
התמונה של חוויאי

שים לב לסינר הכהה יחסית לבטן, ולפספוס הרוחב בחזה

אורניהו

New member
אז גמרנו ידידי..עקב חורף

ואנחנו רק בסתו..חחחחחחחחחחח שנה טובה לך ולכולם בעצם

strix butleri

New member
הלו הלו, מה זה הבלגאן הזה ?!

אני ודוביצ'ר אמנם מבריזים מהפורום, אבל בחייכם, תפתחו מגדיר ! רק בגלל המבנה אפשר לקבוע שזה לא חיוויאי: לחיוויאי יש ראש גדול ומרובע למדי, המזכיר ינשוף עם קצת דמיון מזרחי מפותח. התמונה באיכות טובה, ולכן אם זה היה חיוויאי היה ניתן לראות את העין הגדולה והצהובה. והניצוי- נכון שלחיוויאי יש ראש כהה ולעיתים גם סינר, עם פספוסים בחזה ובבטן. אבל הציפור שבתמונה רחוקה מלהראות ניצוי שכזה. דווקא ההגדרה בין עקב עיטי לעקב חורף היא נושא הדיון שהיה אמור להתפתח. לאחר התייעצות עם חבר וועדת הנדירים הישראלית ( ה-IRDC ), יואב פרלמן, הוחלט שמדובר בעקב חורף ולא בעקב עיטי. רוצים לדעת למה? - ככה!. מתנצל מראש אם התגובה יצאה צינית מדי. מה לעשות, אני מבואס מזה ששנה שעברה היו בכפר רופין בתאריכים האלה חרטומית חדת זנב, תור מזרחי, ופיפיון ארך רגליים. והשנה- יוק ! אפילו לא פיפיונים אדומי גרון ( מצד שני אין לי מה להתלונן כי אני עצלן מדי בכדי ללכת ולמצא את הציפורים הנ"ל לבד... ) אין כמו הסקר !!!!!!!!!!!!!!!!!

RedBishop

New member
סיפור לפתוח חיבור לאינטרנט שם...

בכפר-רופין ?? במקום לצעוק אולי תעשו חיבור קבוע, ותבואו יום-יום לפתור כאן בעיות. חוץ מזה, גם הרבה זמן איזה חידה טובה לא שמענו...

למעלה