עקב תחילת עונת הראיונות

hillator

New member
עקב תחילת עונת הראיונות

ומכוון שאני רואה הרבה מתנדבים שמחפשים על מנת לעשיר את הידע של המשתתפים אני אשמח אם כל מי שבצבא או היה בצבא יספר קצת על התפקיד שלו , מה הוא עושה , איך הוא הגיע עליו והאם הוא ממליץ למתנדבים נוספים להגיע

lol1000

New member
לוחם...

בין התפקידים הכי קשים ובלתי אפשריים שמתנדב יכול לשאוף אליהם אבל בסופו של דבר זה אפשרי. אני חולה קרהון וקיבלתי 21, העלתי ל25 ובתור מתנדב ביקשתי אישור לחריג חייר ואחרי משהוא כמו שנה וחצי של בירבורים/וועדות רפואיות/חפירות קיבלתי אישור לקרבי. מראש אני אומר שזה באמת נדיר מאוד והסיכויים לזה הםקרובים לאפס אצל רוב החיילים ואני אישית יודע רק על עוד שניים שלושה שמשרתים היום בקרבי. אני התגייסתי להנדסה קרבית למסלול לוחם לפני שנה וחצי והיום אני סמל בבסיס אני חושב שזה אחת מהתפקידים הקשים ביותר כי גם מעבר לקשיים של שירות כלוחם המצב הרפואי גם מקשה אבל בסופו של דבר זה אחד המקומות הכי חשובים והכי מעניינים שקיימים בצהל בהצלחה לכל המתנדבים שמתגייסים בקרוב

hillator

New member
שמחה לשמוע

וסתם שאלה התנאים שלך בקרבי שונים משל שאר החילים שם עקב המחלה? ד"א קנדי מסתבר היה קצין קרבי(יש לו אפילו אות מלחמה) והוא היה חולה קרוהן במצב ממש קשה.. ועבר ניתוחים ככה שזה אפשרי

hillator

New member
אני אספר קצת על עצמי

* לא יכולה הרבה לפרט עקב ביטחון מידע. אז ככה למדתי אוירונאוטיקה בטכניון כעתודאית ואז ירד לי הפרופיל ל21 עקב בעיות רפואיות שהתפתחו במהלך הלימודים(בעצם ירד לי ל30 אבל בקטנה). אז כמובן אני משרתת בח"א, מה אני עושה בצבא? לא יכולה לפרט כאן אבל השיבוץ שלי הרבה יותר מקצועים והרבה פחות קפ"ט(כלומר אני לא מנהלת פרויקטים אלא ממש עובדת בתתכלס) שזה הרבה יותר טוב כי אני הרבה יותר בן אדם של תאוריה וממש לא בא לי להיתקע בלכתוב דוחות עם דברים שאחרים מתכננים מהבוקר עד הערב. חוץ מזה ביחידה שלי ממש מתחשבים וגם ממש מעודדים ללמוד תואר שני .. אז פחות או יותר יש לי כבר איזה 15 נקודות בתואר,אז אני מקווה שתוך שנה וחצי אני מסיימת את התזה. התזה שלי ד"א גם כן באוירו. האם אני ממליצה על המקצוע והתפקיד? תלוי בבן אדם.. לא כולם בנוים לטכניון.

88897

New member
מש"קית ת"ש

אני יכולה רק להמליץ על התפקיד הזה. התגייסתי כמש"קית ת"ש, אני בתפקיד כבר 8 חודשים (סיימתי ביום חמישי הכנה לקצונה, עתידה לצאת לקורס קצינים בעוד חודש). שירתתי באט"ל. איך הגעתי אליו? דרך מיונים.. הייתי אמורה להיות מש"קית ת"ש עוד לפני שקיבלתי את הפטור כך שגם אחרי שקיבלתי פטור ממש ניסיתי להיכנס לקורס, והצלחתי בסוף. אני יכולה להגיד שהתפקיד ממש מפתח, בפן האישי ובפן המקצועי. למדתי המון על שכבות שונות באוכלוסייה, על איך להתמודד עם אוכלוסייה קשה ובכלל על פרופורציות. ואין הרבה מקומות בהם נותנים כל כך הרבה כוח לילדה בת 19. אם מישהו רוצה לשמוע עוד אני אשמח לדבר איתכם :) בהצלחה!

LordNor

New member
מנהל רשת מחשוב

מתאים בעיקר למי שאוהב עבודה שרובה מול המחשב, לעיתים יש גם טיפול בתקלות בשטח. התפקיד הוא בעיקרו פתרון בעיות מחשוב דרך הטלפון (HelpDesk), אפשרות הקידום בתפקיד היא נדירה וניתן להתקדם לתחום הפיתוח במחשוב. תחום הפיתוח במחשוב הוא רחב - החל מפיתוח אפילקציות, מערכות ועד לרמה של תחזוקת שרת בסיסי. עסקתי בתפקיד הזה בשירות החובה, לפני שיצאתי לקק"צ - באופן אישי מאוד נהניתי מהתפקיד ומהקידום הנדיר שקיבלתי בפרק זמן קצר מאוד וממליץ בחום על תפקיד זה רק ביחידות בהם קיים אופק קידום והמלצות ממתנדבים ששירתו באותה יחידה. איך להגיע
באמצעות בקשה לתא מתנדבים לקורס ניהול רשת מחשוב (ניתן גם לבקש מתא מתנדבים של ח"א במידה ורוצים להשתבץ בחיל) ושיבוץ על בחירת המתנדב\ת בהתאם לצורכי צה"ל. תפקידים כקצין כבר לא ניתן להמליץ במסגרת הפורום :) בהצלחה.

LordNor

New member
משוחרר כבר שנתיים :)

הייתי בח"א לכל תקופת השירות שלי. ואת הקק"צ עשיתי בבה"ד 1 :)

עוז 61

New member
אני הייתי עובד במעבדה לבקרת איכות של צר"פ

בדקתי תרופות וציוד רפואי. היה ממש כיף.

למעלה