עקדת יצחק

tamarsita

New member
עקדת יצחק

אני צריכה שיר או סיפור שקשור לעקדת יצחק מהתורה אם יש לכם רעיונות אז בבקשה תציעו. גם ציטוטים מספרים יכולים להיות טובים. תודה רבה!

alton

New member
לדעתי אמור להיות

ליצחק לאור שיר שקשור בנושא, או לפחות זהו שמו. מקווה שזה יעזור לך איכשהו..

rutile

New member
שיר של נעמי שמר

הוא נמצא בספר השני שלה והוא גם הולחןעל ידה ונמצא בתקליטורי האסף (דיסק 2)אם תרצי את המילים שלחי לי מסר ואוכל לשלוח לך. ההלחנה מוסיפה לשיר אווירה שמתאימה מאד לדעתי למעמד העקידה. אני השתמשתי בזה כשלימדתי והוא בהחלט עזר לילדים "להכנס לאווירה"

rutile

New member
נזכרתי בעוד../images/Emo62.gif

יש עוד פיוט שהספרדים אומרים בראש השנה לפני התקיעות בשם "עוקד והנעקד והמזבח" הפיוט משלב את סיפור העקידה עם מדרשים שנכתבו עליו והוא מרגש ביותר. על פי הפיוט כתב אהוד מנור שיר בשם "העוקד הנעקד והמזבח" ומאיר בנאי שר אותו, בדיסק שלו "מנגינת הנדודים"אם תרצי מילים - שלחי לי מסר. בהצלחה!

עופר ב.ה

New member
שירים רבים נכתבו בהתייחסות

לסיפור העקדה. אגב, זו שאלה אופנתית בבגרויות האחרונות בתנ"ך, לצטט שיר שנכתב על העקדה ולשאול עליו שאלות תוך השוואה עם הסיפור המקורי. אני יכול להציע שיר של המשורר האנגלי ווילפרד אוון (Wilfred Owen), שנהרג בדמי ימיו, במלחמת העולם הראשונה (בן 25). הרבה לכתוב על המלחמה ועל השפעותיה ההרסניות. שיריו משולבים, בין השאר, ברקוויאם המלחמה של בריטן (משם התוודעתי אליו). הוא מציע סיום שונה לסיפור (אני מצטט את סיום השיר, החל מהנקודה שבה מגיע המלאך): ,When lo! an angel called him out of heaven ,Saying, Lay not thy hand upon the lad ,Neither do anything to him. Behold ;A ram, caught in a thicket by its horns .Offer the Ram of Pride instead of him ,But the old man would not so - ,but slew his son .And half the seed of Europe, one by one

למעלה