עקיצות בים סוף

ringol

New member
עקיצות בים סוף

שאלי לי לאנשי אילת: כאשר שחינו בים באילת הרגשנו "עיקצוצים" בעיקר בזרועות וברגלים, ובעיקר כאשר היינו במים עמוקים (ליד החבל המסמן את איזור הרחצה). לאחר כ-24 שעות, הופיעו סימני עקיצה בכל אותם מקומות אשר גרדו מאוד. מה שברור הוא שאלו לא היו קיפודי ים. פנינו לשני בתי מרקחת שאמרו לנו שליד החבל יש ביצי דגים אשר עוקצים. התשובה נשמעה מאוד תמוהה. ביצי דגים שעוקצים? אף פעם לא שמעתי על ביצים שעוקצים... אבל גם מוקד העזרה ראשונה במלון מלכת שבא אמר לנו את אותו הדבר. כולם הציעו משחות שונות נגד אלרגיות שבעיקר מרגיעות את הגירוד, וכדורי אנטי היסטמין. המצב כרגע בסדר מבחינה בריאותית, אבל מעניין אותנו לדעת מה עקץ אותנו. מי יכול לעזור??? תודה רבה

H a V i T u S h

New member
זה פחות ביצי דגים יותר אשכי דגים....

סתם... ליד החבל באמת יש דברים שעוקצים אנו האילתים מעלים השערות בנוגע לדברים עוד מימים עברו, כבר בספר ויקרא ט"ו פס' ח' יש איזכור לדבר "וימשוך בחבל ויעקצם", אבל לאחר שמדענים בדקו התגלה כי מדובר בביצי דגים... בברכת שבת שלום ו"מה לעזאזל בירברתי פה?!?!?!?", אלעד

ringol

New member
איזה סוג של דגים?

עדיין לא שמעתי על כאלה ששוחים ורודפים אחרי האנשים ששוחים (ולאו דווקא ביום שישי ה-13, אנחנו כבר בתל אביב יומיים)... התשובה של ביצי דגים באמת נשמעת מאוד משונה. יש סימוכין לכך בכתוב? בכל מקרה - תודה עבור התשובה

Shpritz

New member
הם לא עוקצים אותך.. כי הם ביצים

ולביצים אין עם מה לעקוץ (duh?) אבל הם מגרים את העור שלך, ובכך גורמים לעור להיות אדמומי ומציק. אני יכול לשער שזה מן מנגנון הגנתי של הביצים/ביציות כדי שלא יאכלו או וואטאבר. אין מה להתחיל לחפש משחות או מוקד עזרה ראשונה (!?wtf).. כולה עיקצוץ.

זה ממש לא עקצוץ אדם...

סבלתי כמה פעמים בילדותי מ"עקצוצים" שכאלה..כשהלכתי לים. זה פצעים שנשארו עליי וגירדו חודשים על גבי חודשים, עד שלא זכרתי איך הגוף שלי נראה בלי זה. צריך פשוט לתת לזה לעבור, או באמת לשים משחה מרגיעה, כי כמו בכל הפצעים כשמגרדים מפזרים את החומר עוד ועוד בעור והפצעים מתפשטים. בהצלחה.

Shpritz

New member
הממ..

אולי את קצת רגישה וכאלה? כי אני זוכר את עצמי בתור ילד שוחה באיזור הזה המון וקצת נעקצץ (שורש עיקצוץ כן? חח) ומקסימום היה לי טיפונת אדום שנעלם אחרי מקלחת עם מים מתוקים וסבון. בכלאופן, כמובן שאם מגרד וכאלה, אני מציע אלוורה. זה בנזונה - במיוחד אם יש בסביבה ת'צמח. מאיה.

ringol

New member
ניסיתי וקצת עזר

אכן - חלק מאיתנו רגישים עם גירודים (אבל לא מגרדים, אנחנו כבר בוגרים ויודעים שאסור לגרד...) וסימני עקיצה רבים, ולחלקנו בקושי יש סימן אחד. וכן - ניסינו את המשחות (אלוורה ואחרות) וזה אכן עוזר קצת. אבל הסקרנות בעינה - מה זה בדיוק? מישהו יודע? ובכל מקרה - תודה עבור העצות.

מה הקשר לבוגרים

אני בת 20 (כלומר... בוגרת.) ויש לי מחלה כרונית שנקראת אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור) ואני מזמינה כל אחד לחוות את זה בלי לקבל טירוף ולגרד את זה כמו חולה נפש. אותו דבר כמו העקיצות ביצי דגים. רוצים לדעת מה זה? תשאלו רופא עור, בטח יש איזה פורום לזה, פה אין רופאים. מקווה שלא יציק יותר, בהצלחה. וניקו, את הביצים שלך שמור לעצמך :)

Shpritz

New member
מזכיר לי את הפרק בחברים שפיבי וצ'רלי שין

החבר שבא לבקר אותה פעם ב.. כי הוא משרת בצוללת.. מתגרדים כל הפרק כי היא חלתה באבעבועות רוח ומסתבר שהוא לא חווה את זה בילדותו. אחד הפרקים המצחיקים של חברים.

למעלה