עקיצות מגרדות

happy end

New member
עקיצות מגרדות

שלום,
לפני כשבועיים טיילתי בחורשה ולמחרת כאשר קמתי בבוקר גיליתי כי כל הבטן שלי והירכיים העליונות מלאות עקיצות. היו גם מעט עקיצות בזרוע. העקיצות גרדו מאד מאד כשלושה ימים ונעזרתי בפנסטיל ואנטי היסטמינים, לטענת רופאת המשפחה שלי זה נראה כמו עקיצות פרעוש. כעבור כשבוע התישבתי לאכול מחוץ למקום העבודה שלי (ליד דשא) וכשחזרתי התחלתי להתגרד. כשהגעתי הביתה שוב גיליתי כעשרים עקיצות מגרדות מאד. תמונות מצורפות. העקיצות מגרדות בעיקר בלילה למשך מספר ימים. אני גרה בבית עם בעלי ושני ילדים אף אחד מהם לא סובל מהתופעה.
במקום העבודה שלי ידועה בעיה של חרקים עוקצים, כנראה פרעושים אבל לא הצלחתי לראות חרקים כלשהם בבית או בעבודה.
הייתי היום אצל רופאת עור והיא אמרה שזה נראה לה כמו סקאביאס -גרדת.
מוסיפה שאין לי עקיצות בכפות הידיים או הרגלים, בין האצבעות או בבית השחי אלא בעיקר בבטן, קצת בירכיים וקצת בזרוע. את התרופה שהרופאה רשמה אני לא משיגה בבית מרקחת ואני בלחץ נוראי שהדבקתי את כל הבית בגרדת. אשמח לקבל את חוות דעתכם.

גרדת

התמונות שצירפת בהחלט יכולות להיות בגרדת, אם כי גם בעקיצות "רגילות". מכיוון שיש קושי לאשש אבחנת גרדת - הבדיקות שמשתמשים בהם אינן רגישות מספיק - כאשר עולה חשד כזה - נהוג לטפל בכל מקרה.
איזה טיפול רשמו לך?

happy end

New member
עונה

אוי ויי.
רשמו לי permethrin שאני לא מצליחה להשיג (יש תחליף?) וגם desonide.
ותיקון-בין שני הארועים של העקיצות עברו כמעט שבועיים ולא שבוע כפי שכתבתי קודם. ושאלה- האם יתכן שגרדת תתבטא בפריחה בבטן בעיקר ללא גרד בין האצבעות ובית השחי? אשמח גם להמלצה לרופא פרטי שיכול לעשות אבחנה מבדלת. אפשר גם במסר פרטי. אני ממש לחוצה שאדביק את ילדי הקטנים ובן זוגי במידה וזה סקאביאס.
סליחה על מבול השאלות. האבחנה ניתנה לי ממש כעת בשיש בצהריים. אני לא מוצאת את המשחה בבתי מרקחת תורנים ומאד בלחץ.

happy end

New member
ומוסיפה

שבעבודה אצלי היו מקרים של עקיצות פרעושים. יש סיכוי שזה זה? הצילו

תשובה

ייתכן שגם מדובר בפרעושים, אך שוב, ברגע שחושדים בסקביאס - גם אם הפריחה לא בפיזור הקלאסי - מטפלים.
תכשירי פרמטרין לטיפול בגרדת (לייקליר, מייטקס) יחסית זמינים - לא אישית לא ידוע על מחסור. ישנם תכשירים נוספים - אך הם מחייבים מרשם רופא ברובם (תכשיר בשם EURAX לדוגמה לא מחייב מרשם)

happy end

New member
מודה לך מאד ושאלות אחרונות בהחלט

-האם נהוג לטפל גם בבני משפחה לא סימפטומטים? לבקש מרופאת הילדים מרשם? מוסיפה שהבן שלי סבל מפריחה אלרגית (אורטיקריה) ממש לאחרונה ולכן מהססת למרוח עליו עכשיו משחות חדשות (כמובן שאטפל בו רק באישור רופא!).
&nbsp
-אני מאד אלרגית (בעבר סבלתי מאטופיק דרמטיטיס, אלרגית לאבק ועוד, סובלת מאסטמה), האם יש סיכוי שהמשחה הזו תגרום לגירוי בעור?
&nbsp
- הרופאה אמרה שעלי להרתיח את כל הבגדים או לא לגעת בהם שבועיים. אני לא יכולה להרתיח את הבדים הסינטטים. באמת צריך להחליף הכל? אני אשאר בלי ביגוד!
&nbsp
בנתיים לא מצליחה לאתר את הפרמטרין במלאי של אף סניף של סופרפארם במרכז...

&nbsp
תודה תודה תודה לך
&nbsp
&nbsp

תשובה

תכשירי פרמטרין בד"כ נסבלים היטב, גם על עור רגיש. בד"כ מומלץ לטפל בכל בני הבית ומגעים קרובים גם כן באותו הזמן. הטיפול הסביבתי כולל כביסת כל המצעים/ מגבות בגדים בהם היה שימוש לאחרונה בהרתחה, או לחילופין אטימה בניילון ל-72 שעות לפחות, עדיף בשמש. אטימה ניתנת לביצוע כמובן גם בפריטים שלא ניתן לכבסם.

happy end

New member
שוב מודה לך

על הסבלנות והתשובות האינפורמטיביות. אסתער על הענין ביום ראשון, כרגע לצערי לא מצליחה למצוא את המשחה.
מתגרדת רק מהמחשבה שזה אכן סקאביאס

&nbsp
תודה עזרת ולי מאד.

happy end

New member
מוסיפה למען גולשים עם בעיה דומה

בירור מעמיק אצל רופא עור פרטי האעלה אבחנה אחרת אין מדובר בחרק עוקץ או טפיל אלה במחלת עור אימונית שיוצרת נגעים דמוי עקיצות מגרדות בשם מחלת גרובר. הטיפול הוא בסטירואדים.
רק בריאות לכולנו.

למעלה