עקיצות נחשים עקרבים מה עושים ?

yigalby

New member
עקיצות נחשים עקרבים מה עושים ?

ילא שפכו ,אני אכתוב יותר מאוחר כי לדעתי יש הרבה מה לעשות עד שמגיעים לבית חולים.

ממה שאני יודעת...

קודם שותים כוס מים - אנחנו ולא זה שנעקץ.. אחכ דואגים שלא יזוז... ומתקשרים למד"א.

yigalby

New member
לא לנסות את זה בבית

אבל בכל זאת מה שאני מביא עכשיו הוא בעיקר על בסיס רפואה עתיקה לא תמיד זוכר מאיפה. ראש וראשון לנוגדי הרעלים והארס נחשב לזרעי האתרוג או לימון או שאר פירות הדר -חלקו הפנימי ,לי יש בתיק קבוע שתי זרעים מגורדים מעורבים ביין - מתכון של רבי חיים ויטאל ,תלמיד הארי. נחשב לטוב בעיקר לעקיצות עקרב וגם לנחשים - מעיכת שן שום על האזור הפגוע. מקובל ע"י יהודי תימן. חלב התאנה למרוח על מקום הנשיכה - לדעתי לא בכדי היא חונטת פגיה בזמן שהנחשים יוצאים החוצה. פיגם - לאכול עלים או לשתות כתה לחך - שיטה אינדיאנית ונוהגה בעוד מקומות למעוך עלים טריים או שורש ולשים על המקום לחבוש בעלה אחר של לחך בצל מעוך מעורבב עם דבש או יין או נענע טוב לנשיכת הכלב - פותחים את מקום הנשיכה ומניחים רטייה (הרב שאולי). עץ המילה - מבריח נחשים ונוגד רעל נחשים טוביה הרופא קצח נוגד ארס ורעלים - אסף הרופא ,רנב"י -- ר' נתן בן יואל פליקרא : שיח אברהם נשיכת נחש וכלב געדה נשיכת כלב דפנה - צרי לסמי המוות צלף - צרי לסמי המוות ולכל ארס (וביחוד שורשו) פיגם ביין למי ששתה סם המוות -- זה חלק ממה שידעו עשו פעם, היום יש שיטות אחרות כנראה. את הספר של הרמב"ם בנושא עוד לא השגתי שלא נזדקק

אני מכירה את הצמח הזה...

אבל במקרה של הכשת נחש או עקיצת עקרב התפקיד שלו זה - מה בדיוק?

yigalby

New member
לועסים עלה

ומניחים על מקום עקיצת הדבורה נחש ומכסים בעלה אחר או תחבושת. הצמח הזה גם טוב מאוד לבעיות של דלקות מעיים מע' הנשימה העליונה ונחשב טוב מאוד גם לטיפול בסרטן.

עוז46

New member
לעקיצת דבורה

בדרך כלל הרפלקס לתפוס ולהוציא את העוקץ. יש להמנע מזה, אלה עם הציפורן לגרד מתחת לשקית, שתלויה בקצה העוקץ, ולהוציא מהעוקץ עצמו. נשמע מסובך ולפעמים נכון, אבל ברגע שמועכים את השקית של העוקץ כול הרעל מוזרק לתוך הגוף. ואז מתחילה הבעיה.עגבניה חצויה על מקום העקיצה עוזר כמו במקרה של צריבת מדוזה.ותמיד נלקחה עגבניה לרחצה בברכה, מקור שתית הדבורים לקראת חשכה.

לא הבנתי כלום....

מה זאת אומרת?? אני יודעת שיש מן משאבה ששואבת את כל הבלאגן החוצה ולא נשאר זכר. בחיים לא שמעתי על השיטה שהצעת.. אולי לא הבנתי אותה טוב.

עוז46

New member
עוקץ הדבורה

מכיוון שעוקץ הדבורה משונן כמו צילצל, בזמן העקיצה, נתלש ממנה כול שקית הארס, יחד עם העוקץ שנשאר תקוע בעור. אין ללחוץ על שקית הארס. במקום זה, מגרדים כלפי חוץ את העוקץ בלי למעוך את השקית.

עוז46

New member
הכשת נחש

מה שחשוב לזכור הוא לנסות ללכוד או להרוג את הנחש ולהביאו יחד עם הנפגע לבית החולים, לצורך זיהוי וטיפול מהיר. יש להרגיע את הנפגע ולקרר את המקום הפגוע מנשיכה, קומפרסים קרים, להשכיב אותו שלא יתרוצץ. עד שהפינוי מגיע. גם בעקיצת עקרב יש חשיבות לזיהוי שחור/ צהוב , לצורך טיפול מהיר. אין למצוץ, לחתוך, לכרות, ושאר אמונות תפלות אחרות. מה שחשוב הוא הפינוי המהיר לטיפול.

yigalby

New member
יש דברים שאנחנו לא מכירים

זה לא אומר שזה אמונות טפלות. ראיתי אצלי בבית גרעיני לימונים מכרוסמים מבפנים ע"י עכברים - לא בטוח שהיו מורעלים אבל בכל זאת. ראיתי עשרות ג'וקים עטים במשך שבועות על ארגז של אתרוגים והזרעים שלהם אחרי ריסוס מסיבי נגדם (ריסוס 'אורגני' אלק) . יש הרבה תרופות להכשת נחש רק אין ,כרגע, אסמכתא מספקת לומר שזה כך או אחרת. נו,זאת דעתי בכל אופן.

yaakuv101

New member
מנסיון אישי

גדלתי באיזור מאוד חם בארץ ונעקצתי לא אחת ע"י עקרבים (שחורים, לא צהובים!) ולפעמים גם ע"י דבורים. שם נהוג שמי שנעקץ ע"י עקרב, חותכים את מקום העקיצה, מוציאים את הדם המורעל, כותשים שום או בצל ומניחים רטיה על מקום העקיצה. ככה אני עשיתי (או עשו לי) ומעולם לא קיבלתי שום טיפול רפואי פורמלי בשל כך (ואני מדגיש: עקרבים שחורים!) לגבי דבורים: היינו שמים בוץ ע"ג העקיצה וזה הכל.

למעלה