עקיצת פרעושים

מילי08

Well-known member
עקיצת פרעושים

בטח השאלה חוזרת על עצמה אבל בכל זאת- האם עקיצות פרעושים מסוכנות לבני אדם? כשמדובר על די הרבה, לא אחת או שתיים. בהתחלה חשבתי שאלו עקיצות יתושים רגילות כי לא חשבתי שהעונה כבר התחילה, אבל שמתי לב שזה מגדר במיוחד ופתאום הבנתי שכנראה הפרעושים חזרו. באמת יש פרעושים על כל החיות שלי לצערי וגם אני די הותקפתי, כמעט בכל הגוף.
חוץ מפירעוש לכולם מה עוד אפשר לעשות? אני מקפידה לנקות את הבית כל הזמן אבל החתולים נכנסים אפילו לארון בגדים (ומתכרבלים בנוחות על הבגדים) ואני חוששת שעכשיו יהיו פרעושים או ביצים על הבגדים שלי. מה לעשות?

פרעושים וההתמודדות איתם

שלום מילי,
מאוד מתסכל! זו התקופה שבה הפרעושים חוגגים.
אין סכנה לבני אדם למעט אלרגיה לפרעושים היכולה להתבטא עם גירודים חמורים.
אצל כלבים וחתולים התמונה מעט שונה. פרעושים עלולים לגרום למחלות שונות - אלרגיה לפרעושים, הדבקה בתולעי מעיים ומחלות המוברטונלה וברטונלה בחתולים.
כדי להתמודד עם הפרעושים מומלץ לטפל עם חומר נגד פרעושים בכל בעלי החיים בבית במקביל להדברה.
אם המצב מאוד קשה מומלץ לפנות למדביר מקצועי.

בהצלחה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

מילי08

Well-known member
תודה דר' סיגל

הכלב קיבל את הכדור הלעיס נגד פרעושים וקרציות והחתולים טופלו באקטיביל. בינתיים נראה שזה עובד.
רק העקיצות שלי ממשיכות לגרד

DAHUJI

New member
ממליץ מאוד על קולר נגד פרעושים. פתרון יעיל ומתמשך.

לשעיר הנובח שלי ולשעירה המייללת יש קולר בשם SERESTO של חברת BAYER. קולר רציני, יעיל מאוד מחברת תרופות מוכרת ואחראית.
לדעתי קולר יעיל יותר מפרעושים בגלל שהוא פתרון שיושב על הכלב כל הזמן ועובד בשחרור מושהה של החומר הפעיל אל מערכת הדם של הכלב.
הקולר מאוד יעיל ועושה עבודה נפלאה נגד פרעושים וקרציות ולי אין תלונה אחת אפילו. הוא מחזיק ל- 8 חודשים, אצלי מחזיק מעמד גם 12 חודשים עד שאני רואה פה ושם פרעוש או קרציה אקראית...
אני אישית ממליץ עליו ובאותה נשימה אוסיף שישנם עוד קולרים אחרים ונהדרים שפותרים את בעיית הפרעושים כמו KILTIX.
לא חסר מותגים, מנסים ויודעים.
את הסרסטו שלי אני מזמין ב- EBAYT כי בארץ הוא עולה 200 ש"ח ויותר ובאי-ביי 135 ש"ח.

אפשר להתייעץ גם בפורום כלבים:"

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/708/%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99_%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D/%D7%9B%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%9D[/URL]

מילי08

Well-known member
קולר לכלב אני שמה כבר שנים

בעיקר נגד קרציות . אף פעם לא בדקתי אותם על פרעושים וזו הבעיה העיקרית אצלי.
על החתולים אני לא יודעת אם אצליח לשים. הם לא אהבו קולרין רגילים שקניתי להם. אבל שווה לנסות והלוואי שיעבוד טוב על הפרעושים.
תודה

DAHUJI

New member
רוב (אם לא כל) הקולרים בשוק הם נגד פרעושים וקרציות (ביחד).

ואת החתול לא שואלים אם לשים קולר. פשוט שמים לו. יאהב או שלא.
זה לטובתו, לטובת שאר שעירי הבית ולטובת בעליו.

למעלה