עקירה כירוגית של שן בינה

Taxi Boat

New member
עקירה כירוגית של שן בינה

שלום ! לפני ארבעה ימים עקרתי שן בינה בעקירה כירוגית, נאמר לי שיהיו כאבים ונפיחות כמה ימים וזה בסדר. ניסיתי את כל הכדורים שאפשר אף אחד לא עוזר לי והכאבים מאוד חזקים. לפני כחודש עקרתי עוד שן בינה בעקירה רגילה והיה לי אותו מקרה בסוף התגלה שזה משהו מוכר שנקרא "דריי סוקת" באנגלית עשו לי איזשהו טיפול ובאמת אחרי חמש דקות זה עזר עכשיו עשו לי אותו טיפול וזה לא עזר. האם הכאבים זה באמת בגלל העקירה וזה יעבור או שצריך טיפול אחר ? ואחרי כמה זמן "תפרים נמסים" נמסים?

עקירת שן בינה

מידת הכאבים בעקירת שן (וגם בינה) משתנה מעקירה לעקירה והתהליך הטיפולי הקודם אינו מעיד בשום דרך על מהלך ההחלמה בתהליך הטיפולי הבא (לטוב ולרע). אכן Dry socket "מכתשית יבשה" הוא תהליך שבו הריפוי איטי יותר ובגלל שהעצם נותרת חשופה ואינה מתכסה ברקמה הכאבים הם חריפים יותר ונמשכים לאורך זמן רב יותר. ארוע זה של מכתשית יבשה הוא תגובה של הגוף ואינו תלוי בשום צורה באופן שבו בוצעה העקירה. לא בהכרח שהכאבים הנוכחיים נובעים מאותו תהליך של "מכתשית יבשה" ולכן לא בטוח שאתה זקוק לאותו סוג של טיפול. פנה שוב לרופא המטפל. יש צורך בבדיקה קלינית חוזרת כדי לבחון האם מהלך הריפוי של אזור העקירה מתקדם כדרוש. תפרים נמסים יש ממגון סוגים וכל סוג נספג לאחר תקופה שונה החל ממספר ימים ועד למספר שבועות לאחר התפירה. תלוי במה השתמשו.

למעלה