עקירה כירורגית של שן בינה ופחד כבד ביותר

D A N I E L L1

New member
עקירה כירורגית של שן בינה ופחד כבד ביותר

שלום ד"ר, אני בן 22 (חייל). לאחרונה התנפחו לי החניכיים באזור השן הטוחנת הימנית האחורית למטה. נבדקתי במרפאת שיניים, עשיתי צילום פנורמי שאבחן כי יש לי שתי שיני בינה בחלק התחתון של הפה שגדלות כמעט במאונך לכיוון גדילת שאר שיני הפה (השיניים הטוחנות - שיניים כלואות). בדק אותי רופא שיניים כללי שטען כי אני צריך לעבור עקירה כירורגית בשן הימנית שהתנפחה (הצד השני עדיין ברוך ה' בסדר) והפנה אותי לכירורג על מנת שזה יחליט את סוג הניתוח הדרוש ויבצעו בהתאם. מה שמפריע לי זה שבעצם השן שהתנפחה לא יצאה כלל החוצה מלבד ניצן קטן מזערי בגודל מילמטר שלה (כי היא גדלה כמעט במאונך לכיוון הגדילה התקין ורואים צ'ופצ'יק של ניצן לבן מהשן) - דבר שדיי גורם לי לחשוש מעצם ביצוע העקירה כי אין לרופא במה "לאחוז" בעת הוצאת השן. תוכל בבקשה להרגיע אותי ד"ר אני ממש ממש ממש חושש מעצם ביצוע הניתוח הזה. הבנתי שמדובר בדבר לא פשוט והחלמה שמלווה בהרבה כאבים וסבל. אציין שהרבה שנים לא נבדקתי אצל רופא שיניים (ומלבד סתימה נוספת שצריך לבצע הכל באופן כללי תקין בפה). מה גם שיש חשש לבצע העקירה אצל כירורג שאינני יודע את שמו מראש ואת הידע והניסיון שלו וכו' (במרפאה צבאית)... אודה לעזרתך בזה כי אני ממש חושש מזה! ואם תצליח להרגיע אותי ממש אודה לך! תודה

אין חכם כבעל

התנסות ב-4 עקירות של שיני בינה. לצערי כולן שלי. מתוכן 2 כירורגיות. קודם כל, זה הרבה יותר קל ממה שאתה חושב. החלק הכי קשה היה לשבת זמן ארוך בפה פתוח. העקירות עצמן לא כאבו כלל, ולאחר שההרדמה עברה לא היו כאבים ממשיים. יותר בגדר אי נוחות. למעט אחת העקירות, שעבורה כדור אקמול אחד הספיק. גם אצלי השיניים לא בלטו. למיטב הבנתי הדלה (לא רציתי לדעת יותר מדי) בוצע חתך קטן בחניכיים ודרכו הרופא גילה את השן ותפס אותה עם הפלייר. אבל!!! - זכור שקל להוציא אבל קשה להחזיר. רוצה לאמר - נכון שעכשיו אתה לא צריך את השיניים הללו. אבל בעתיד הן עשויות להיות שימושיות כבסיס למיבנה. אני מציע שתקבל חוות דעת נוספת כדי שתהיה בטוח שבאמת אין ברירה. ושוב - באמת שהפרוצדורה קלה (לפחות במקרים שלי).

למעלה