עקמת

kshoval

New member
עקמת

שלום, אני בת 22 וסובלת מעקמת בת 50 מעלות. אני מאוד רוצה לעשות את הניתוח אך לפני זה לנסות כל דבר אפשרי. חשבתי לעצמי,למה לא ניתן ליישר את הגב לבד,הרי אם מותחים כל דבר,החל מחוט עד לברזל מאסיבי משני צדדיו-הוא יתיישר. למה הדבר לא יעבוד על עמוד השדרה? חשבתי להתחיל לעשות מתיחות בצורה מאסיבית ורצינית בעזרת מכשיר כלשהו שאני אבנה בעזרת איש מקצוע. האנשים שהתייעצתי איתם (אורתופדים,כירופרקטים..) אמרו כי לא ניתן ליישר את עמוד השדרה בגיל כזה,טיפול כזה היה נכון לגילאים צעירים יותר... מה אם אשלב את הטיפול הזה בדיאטת דלת סידן כך שכל העצמות תהיינה רכות וכך יתגמשו יותר בקלות? מה אתם חושבים בכלל על הרעיון? יש סיכוי שזה יעבוד? בנוסף,הייתי במספר טיפול אצל מטפל ברפואה סינית,הוא אמר לי כי לפי הרפואה הסינית ניתן לטפל בעקמת. האם יש מקרים אמיתיים לכך שבן אדם מבוגר יחסית טופל בעקמת בעזרת רפואה סינית? תודה רבה, שובל.

ינוקא1

New member
בהחלט יש אפשרות לטפל

אני ממליץ על שילוב של טווינא עם דיקור או שיאצו עם דיקור , יכול לתת תוצאות מצויינות. לגבי מתיחות וכדומה - ממש לא ממליץ , זה יכול להחמיר את העקמת או אפילו לגרום לכאבים קשים. אולי שיטות תנועה עדינות כמו צ'י גונג או שיטת אלכסנדר תהיינה טובות. ככל שהעקמת חמורה יותר נדרש טיפול עדין יותר. לגבי דיאטת דלת סידן ועצמות רכות - להוריד מוצרי חלב זה טוב , זה לא "ירכך" את העצמות אלא אפילו יחזק אותן כנראה. לגבי "לרכך" את העצמות - רעיון מאוד לא טוב. הטווינא והשיאצו עובדים על השרירים מסביב , וכאשר הם נהיים רפויים יותר והיציבה משתפרת , גם העקמת מסתדרת. תביאי בחשבון שהמדובר בטיפול לא קצר מכיוון שיש כאן גם "חינוך מחדש" של הגוף יום טוב

kshoval

New member
התוצאות האלו יכולות להביא שיפור מלא

של העקמת? או שהם יביאו רק לחיזוק השרירים ויציבה נכונה? תודה!

ינוקא1

New member
זה מאוד מאוד תלוי

גם במטפל , גם במטופלת , וגם בסוג העקמת. יכול להיות ריפוי מלא , לא תמיד. שיפור משמעותי אני די בטוח שאפשר להשיג , השאלה אם ימנע את הצורך בניתוח ויאפשר איכות חיים טובה. להערכתי בהרבה מקרים כן.

RanLoel

New member
עקמת

שלום kshoval חשוב להבין שעקמת היא בעייה המיוחסת לשלד ולעמוד השדרה ועל כן כדאי קודם כל להתייעץ עם כירופרקט המתמחה בבעיות שלד. דיאטה דלת סידן או מתיחה שאיננה טבעית עלולים להיות מסוכנים ביותר ולפגוע בעמוד השדרה שהינו חלק ממערכת העצבים המרכזית! בשום פנים ואופן על תנסי לפתור את הבעייה בכוחות עצמך. העצמות מאבדות את גמישותן בגיל ההתבגרות ולשנות את מבנה השלד כמעט ובלתי אפשרי. מבחינת הרפואה הסינית אפשר לתמוך, לייצב ולהביא לשיפור ניכר. העקמת יוצרת חוסר איזון בזוקפי הגב ובשרירים השונים התומכים במבנה השלד. טיפול במגע או דיקור עשוי להוריד את העומס מהשרירים "שעובדים" קשה יותר מאחרים ויוצרים כאב. מניסיוני, הטיפול ברפואה סינית מאוד מקל על כאבי השרירים הנגרמים כתוצאה מהעקמת ומונע החמרה. האם הטיפול יוכל להביא להחלמה מלאה וליישר את העקמת באופן מוחלט? לדעתי לא, אבל הוא יוכל לתרום הרבה לחלוקת העומס על השרירים וליציבה הטבעית של הגוף ובכך בקצב איטי ולאורך זמן להפחית מהזווית "וליישר" באופן חלקי את הגב. בהצלחה, רן

ממה שאני יודעת על עקמת

היי שובל, אני חושבת שחשוב לעסוק בספורט, ואם אני לא טועה שחייה יכולה מאוד לעזור- עם דגש על חתירה וגב. אני חושבת שגם התעמלות מסוימת כמו פלדנקרייז יכולה לעזור לאזן את הגב. אני חושבת שבכל מקרה, הטיפול חייב להיות משולב, אורטופד חייב להיות מעורב בדרך שבה את בוחרת כדי להיות במעקב.

ולגבי דיאטה דלת סידן

כדאי לזכור שכשאת מורידה סידן, את מורידה כמויות מכל העצמות בכל הגוף, מה שיכול להיות בעייתי לכלל הגוף, ויש לזה השלכות. לא הייתי עושה פה טיפול על דעת עצמי, ואני חושבת שהדרך הנכונה ביותר היא ללכת לאנשי מקצוע שיעזרו לך בכיוונים עליהם את חושבת.

ohad kedem

New member
בתחום של הרפואה הסינית אני ממליץ על

צ'י קונג. יש שיטות צ'י קונג שיכולות מאוד לעזור בבעיות שקשורות לגב ולעמוד השדרה, אם כי הייתי מצפה לשיפור בהרגשה והיציבה, ולא לפתרון מלא של העקמת עצמה. השינויים בצ'י קונג הדרגתיים, אבל בתרגול לאורך זמן הרבה אנשים מרגישים שיפור ביציבה ובהרגשה. כדאי גם להתייעץ עם כירופרקט טוב ואולי לשלב טיפולים עם תרגול צ'י קונג או תרגול אחר שמועיל ליציבה.

למעלה