עקרונות ה"סוד"- הורים וילדים....

עקרונות ה"סוד"- הורים וילדים....

יש לי שאלה קיומית..... הקטנה שלי אוטוטו בת שנתיים והיא מתעוררת המון בלילות (3/ 4 פעמים כל לילה) ומחפשת אותי. העברנו אותה לאחרונה למיטה עם אחותה הגדולה וכך שאני מוצאת את עצמי פעם בלילה מובילה אותה חזרה למיטה אחרי שהיא קמה ממנה לבד ובאה אלי למיטה.... או שניגשת אליה ללטף ולהרגיע. עפ"י עקרונות הסוד... אני מזמנת לעצמי לילה שקט ושליו ושינה טובה שכל ילדיי ישנו ברוגע ויתעוררו נמרצים ומחוייכים בבוקר. ...עד כאן הכל טוב ויפה... אבל.... אולי הרצון שלי מתנגש עם הרצון של בתי הקטנה: ש"אמא תהיה לידי כל הלילה, ואם אני לא רואה אותה אני אבכה ואקרא לה שתבוא"..... אז... נכון שהייקום נותן בשפע לכולם אבל כאן מדובר על מצרך נדיר....שעות שינה.... למישהו יש רעיון איך לגשר בין הרצונות??.....

שאלה מעניינת

הרבה פעמים שאלתי את השאלה הזאת. כל פעם שהרצון שלי תלוי גם ברצון של אחרים - אני בתהייה: מה יקרה, הרצון של מי "ינצח"? בזמן האחרון, התחלתי להבין, שהרצון של כולנו מתאחד יחד, "לריקוד של חיים". יש ליקום כוח מיוחד משלו, להביא את הרצונות של כולנו לידי איחוד ... ומימוש. רק שלפעמים אנחנו לא יודעים להבין את הדברים. ולשאלתך. האם שאלת את ביתך למה היא קמה בלילה? האם ניסית לבדוק למה את "בוחרת" לקום בלילה? אספר לך סיפור. ביתי, שהיום היא בת 20, לא ישנה במשך שנתיים לילה אחד ברציפות, "והביאה אותי" לתשישות מוחלטת. כיוון שהייתי על סף קריסה, פניתי לרופא ילדים. הרופא הקשיב לי ואמר חד משמעית: "מהלילה את ישנה. לפני שאת הולכת לישון את אומרת לילדה שהלילה את לא קמה אליה ... את בבית, וכל אחת ישנה במיטה שלה." אני כמובן פרצתי בבכי ואמרתי בליבי שלא אעשה זאת, ובעלי טען שזה גם לא יעזור לי. אבל, בגלל שלא היה לי כוח פיסי להתנגד, עשיתי כדבריו, ולהפתעתי – הייתה "מהפכה". אחרי שני לילות שלא קמתי אליה – הילדה התחילה לישון לילה שלם ללא הפסקה. כדי לגלות מה מסתתר מאחורי "האמת" רצוי שתבדקי בינך לבין עצמך במה את זוכה כשהילדה קמה? האם יש לך תהיות לגבי האמהות? האם את נהנת לגונן עליה? למה הבנות צריכות לישון יחד? ועוד כאלו וכאלו שאלות... האמת לפעמים מפתיעה! מחבקת

היי סמדר../images/Emo24.gif

שאלת שאלות מעניינות וחשובות אענה עליהן אחר,כ אני אחרי לילה לבן.... עם כאב ראש וכאבי שרירים נשארתי היום בבית לישון.... זה כבר ממש פוגע בתפקוד היומי שלי והכי מסוכן, שאני לא מרוכזת כשאני נוהגת..... אז...אחזור לכאן אחר"כ
תודה על הכל
טליה

סמדר היקרה../images/Emo23.gif

איבדתי את הממונטום של "לא לקום אליה בלילה".... כי העברנו אותה לישון במיטת הנוער עם אחותה, (איןלנו עוד חדר בבית רק עבור מיקה) כך, שאם אני לא באה אליה היא מיד יוצאת מהמיטה ובאה אלי בבכי וצעקות ואני מרחמת על האחים שלה שצריכים לקום בבוקר לבית הספר..... ולגבי שאלותייך...חושבת בקול רם.... אני זוכה רק בעייפות כשאני קמה אליה....היא לא רוצה אף אחד רק אותי, אלא אם כן היא עצומת עיניים. ככלל, במשך היום קשה לה להיפרד ממני,נכון הוא שהיא היתה קטנה יותר היה לי מאוד נעים וכייף שהיא מתרפקת עלי ועכשיו, כשהיא גדולה יותר ויש את הצרכים גם של אחיה, זה קשה להיות טוטאלית רק לה.... אז אולי באמת, אני צריכה להעביר לקידמת הבמה את אביה....
אני יודעת, שאני לא רוצה ללכת איתה ראש בראש....היא מתחילה להיות מנוזלת ואז כל הבוקר יש לה שיעול שעל סף ברונכית.... חוץ מזה שבלילה אני רואה שהיא פשוט מזדקפת אוטומטית ורוצה לקום...משהו גורם לה להתעורר, או שהגוף התרגל להקיץ בשעה הזו או שיש משהו שמפריע לה....
חשבתי על כך, שעד גיל 6 ילדים קשורים אנרגטית לאם, אולי היא רגישה יותר וצריכה את הנוכחות שלי...
אנסה לחשוב על עוד כיוונים.....
תודה על הכל!!!

שלום קיסמי אהבה

לי יש שני ילדים בני 8 ו 5 מצאתי שדרך טובה לאפשר להם לישון שנת לילה טובה באיכותה ובזמנה היא ליצור סביבה תומכת שמטפחת אצלהם את הרצון להכנס לשון בזמן הנכון ולהנות מהשינה ולהתעורר רעננים בבוקר. ליצור סביבה תומכת משמע ליצור אוירת שינה בבית, אוירה רגועה, ליצור חדר שינה ומיטה שהם יואהבו ללכת אליה, ליצור חווית ליוי ופרידה לפני השינה שתהיה נעימה ומרגיעה. לפעמים זה קורה מהר יותר ולפעמים לאט, לפעמים הדרך למיטה ישירה ולפעמים עוברת דרך תחנות אחרות כמו המחשב ואולי משחק או סיפור או שיחה ארוכה בחדר מחוץ למיטה וכו. כמובן שיש לשים גבולות ולעמוד עליהם אין בכך כל סתירה אך יחד עם הצבת הגבולות יש ליצור סביבה שתומכת ביישום והטמעת ההערך המוסף שהוא מטרת הגבולות שנקבעו. למשל שינה בשעה מסויימת מטרתה היא שלילד תהיה שינה איכותית שתאפשר לו להיות רענן ובמלא היכולת לתפקד ביום המחרת וערב שקט להורים בסיום יום ארוך וכמובן גם הם צריכים להיות רעננים וכשירים למחרת. אנחנו רוצים לילדים לחוות כמה שיותר את הערך המוסף הזה ואת הקשר לו לשעת השינה, כשהוא יחווה את הקשר הזה בעצמו לא יהיה עוד צורך לדרוש ממנו לישון בשעה זו הוא יעשה זאת מעצמו או לפחות באופן נינוח יותר. עבור כל דרישה שאנחנו דורשים מהילדים שלנו עלינו לוודא שאנחנו גם מספקים את התנאים האופטימליים ליישומם. אני מניח שאת כבר עושה הרבה על מנת לאפשר לבת שלך סביבה כזו רובו אפילו באופן טיבעי יחד עם זה אני מניח שיש דבר מה שאילו היה בנמצא כחלק מהסביבה התומכת זה היה עוזר לה להכנס לשינה באורך נינוח יותר, מה הוא הדבר הזה אני כמובן לא יכול לדעת אבל את ללא ספק יכולה לדעת. כי את שם, את חלק מהסביבה הזו. הדרך לגלות מהו הדבר הזה הוא לבדוק בעצמך האם גם עבורך הזמן הזה שבו ביתך אמורה להכנס לישון, המקום, והדרך לשינה, כולם משרים את האוירה שהיית רוצה שתלווה את ביתך לשינה? בהצלחה ולילה טוב

היי אבי ברוך הבא../images/Emo24.gif

ראשית, תודה על תשובתך המפורטת והמעמיקה. מנסה לנתח את אירועי הערב אצלינו בבית, עפ,י הנקודות שהעלית.... אז... כשמיקה הולכת לישון אחיה הגדולים עדיין ערים ופעילים...למרות שלרוב הפעילות רגועה ונעימה ואנחנו מעמעמים אורות בערב. היא בעצמה כבר רוצה ללכת לישון ומבקשת למיטה
שמתי לב שיש לה קושיקצת בהרדמות, היא התרגלה להרדם ולשחק לי בשיער...גרררר.... שלי זה ממש לא נעים זה גובל במשיכתו..... ואותה זה מרדים תוך דקות.... כבר זמן מה אני מלמדת אותה שתלטף טת השיער שלה ובמקום שערותיי אני מושיטה לה יד. שרים נומי נומי ולרוב היא נרדמת מהר. הבעיה היא בלילה.... היא מתעוררת סביב השעה 1:30 וגם בסביבות 3 וחצי.... כשמתמזל המזל היא מתעוררת רק לפנות בוקר ואז קשה לה להרדם.... קניתי את הספר "לישון כמו תינוק" בהמלצת הרופאה שלה ובינתיים.... אני עושה תורנות עם בעלי ואנחנו ישנים לידה כדי לנסוח בה ביטחון שיש לידה מישהו כדי שלא תתעורר אוטומטית.... התחלנו רק לפני מס' לילות, עדיין אין תוצאות.... חשבתי על האפשרות של לשים חולצה שלי לידה שתריח אותי ואולי כך לא תתעורר.... ...נראה.... ושוב, תודה

טליה

מתוך נסיוני רב השנים, הרבה אנשים יציעו לך לאורך הדרך הרבה הצעות .... (וזה נפלא לשמוע את כל מגוון הרעיונות), אבל תוכלי לפעול רק מתוך האמת שלך. לכל אחד יש אישיות משלו, ידע משלו, יחסים שונים בבית, אהבה שביטויה ייחודי רק לבני ביתו.... הקשיבי לליבך. כל התשובות נמצאות במרחב הביתי שלך. התשובה המתאימה לבעיתך תגיע מתוך הקשבה פנימית. מחבקת אותך, ומקווה שתמצאי את הדרך הנכונה, שתעזור לשתיכן להמשיך קדימה מתוך עוצמה.

למעלה