עקרונית הייתי רוצה

fadetoblack2006

New member
עקרונית הייתי רוצה

ללמוד כל שיטה אפשרית שמתבססת על העיקרון הזה שבין דימיון למתמטיקה. יותר קשור למתמטיקה גבוהה.. עם זאת , אולי כדאי להתחיל ביותר נמוכה . אשמח לכל קישור או לכל הסבר שתוכל לנפק לי ;) תודה רבה

../images/Emo132.gif לא הצלחתי להפעיל דמיון

כדי להבין לאיזה סוג דמיון אתה מתכוון. מוכן להסביר קצת יותר ??

fadetoblack2006

New member
למשל..

יש כאלו שישתמשו בדרכים לשיפור הזיכרון ע"י דימיון , ע"י קישורים ואסיטואציות .. אז שאלתי אם יש איזושהי דרך שאני יכול ללמוד ע"י דימיון שדומה בערך לזה ( או לא דומה לזה אבל שקשור לדימיון כלשהו) מתמטיקה .. מכיוון שאני לא מכיר את השיטה קצת קשה לי להסביר .. חח .. אבל אני אשמח לכל תגובה .. כל מה שאתם חושבים שמתאים , או אפילו לא מתאים .. אני ממש אשמח לכל פרט שתתנו לי , וכמה שיותר :)

fadetoblack2006

New member
הנה!

הברנש הזה הזכיר את זה למשל .. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=874&msgid=75290629 "אז יש כל מיני טכניקות של ויזואליזציה שאנחנו מכירים ..." גם אני רוצה להכיר :) תודה לכם ,

הברנש הזה ינסה לענות

תראה, אני התייחסתי לטכניקה פשוטה ביותר שעוזרת לזכור מספרים, אבל היא לא מפותחת לרמה של חישובים. את הטכניקה יש בספר "מדריך למשתמש בראש" של טוני בוזן והיא הולכת בערך ככה: תזכור לכל מספר מאחת עד תשע דימוי בחרוזים, כלומר: אחת- מחט, שתיים- שמיים, שלוש- ברוש, ארבע- ריבה, חמש- חרמש, שש- שמש, שבע- גבעה, שמונה- בונה, תשע- צפע. ועכשיו קח מספר כלשהו ותתחיל לתרגם אותו לסיפור חזותי המתבסס על הדימויים האלו באופן עוקב, למשל: המספר: 76493 גבעה(7) אפלה וחשוכה מקבלת לפתע קרן אור שמש(6) (זום אין על השמש הבוהקת), ואז השמש משפריצה ריבה(4) דביקה. נחש צפע (9) מתנפל על הריבה וזולל אותה, ואז מזדחל באיטיות, כרסו מלאה, במעלה גזעו של ברוש (3). עכשיו, זו טכניקה מצויינת שיכולה לגרום לך לזכור מספרים ארוכים מאד מאד מאד, אם רק תתאמן עליה. אבל זו לא טכניקה שתגרום לך לחשב יותר טוב. לדעתי, הדבר הכי יעיל לעסוק בו במתמטיקה הוא אלגברה, כי היא יכולה לגשת לכל הנושאים המתמטיים האחרים, וכל תוכן מתמטי ניתן לביטוי אלגברי, אחרת הוא לא תוכן מתמטי.

fadetoblack2006

New member
כן

את זה אני מכיר , וכבר הצלחתי להגיע למספרים די גדולים. אבל אני הבנתי שיש גם שיטות להצלחה באלגברה , ולא לזיכרון . פעם קראתי חצי רעיון של מה שהם עושים שם : זה בערך למשל נגיד הם ממשילים את זה למשהו מוכר , למשל אם יש לך שלם , ואתה רוצה לעשות אותו חלקי 2 , אז אתה מדמיין תפוז ואז אתה חותך אותו לשתיים , אני יודע שזה נשמע עלוב וכמו כיתה א' , אבל אני מניח שיש לזה שלבים יותר מתקדמים .. אז אותם אני מבקש , אם אתם יודעים כמובן , שתגלו לי :) תודה שוב ,

פעם קראתי על אחד מבוגר יחסית

כלומר, הוא לא היה ילד פלא שהיה לו את המתמטיקה בדם, אלא הוא פיתח את הכישרון המתמטי שלו מגיל הנעורים, ומה שהוא עשה היה פשוט מאד חישוב חישובים מנטליים "בדבקות של יוגי ברהמין" במשך כמה שנים, וזה למעשה היה התחביב שלו בשעות הפנאי. הוא לא סיפר את זה שהוא מתרגל את זה לאף אחד, ותוך כמה שנים הוא פיתח יכולות חישוב אדירות. רק לאחר שכבר היה הדבר ברשותו הוא חשף אותו לציבור... אנחנו למדים מהסיפור הזה שמדובר על תירגול תירגול תירגול... ותירגול מנטלי סגפני שכזה... אם אתה חנון- זה אידאלי... אבל אם יש לך חיים, כנראה שתאלץ לדחות את זה לגלגול הבא... כמו כן קראתי נתון מעניין- שלמעשה, אלו שמחוננים ביכולות חישוב נדירות, חושבים את המספרים ב"קול", ולא ב"כתב", כי הצליל של המספרים נחרט בזכרונם יותר טוב, משום מה. והם תיפקדו בהרבה פחות יעילות כש"ראו" את המספרים ולא "שמעו" אותם. חוץ מזה הבנתי עוד משהו- בבואך לעשות חישוב מסובך- כל הסוד כולו (חוץ משליטה מהירה מאד מאד בלוח הכפל, ואולי אפילו בהרחבות של לוח הכפל, וב"לוח חיבור" ובכלל בכל מיני לוחות שניתן לשנן) הוא לפרק אותו לחישובים פחות מסובכים. זה כל העניין שם, וזה בכלל לא פשוט כמו שזה נשמע אלא זו אינטואיציה מתפתחת, וכאן טמון הכישרון! אני מניח שאפשר לחקור את הנושא באופן יותר מסודר, וזה למעשה ידרוש חשיבה אלגברית (כמו שציינתי) כי החשיבה האלגברית היא חשיבה של משוואה, ובמשוואה אפשר לשחק כך שאתה מוצא את הניסוח שנוח לך לפתור אותו. אני מניח שאפשר לערוך מחקר על כל מיני סוגים של חישובים (ותת חישובים), ולבחון אילו מניפולציות אלגבריות יש לערוך עליהם כדי לפתור אותם. אולי יש למיין מניפולציות אלגבריות לפי סוגי חישובים, ואולי בכלל צריך למיין את סוגי החישובים לפי מניפולציות אלגבריות. כך או כך, יש לחקור את הקשר בינהם כדי לפתח מיומנויות חישוב בעל פה.

fadetoblack2006

New member
יש לך במקרה

אולי איזשהו מקור שאני יכול לקרוא ממנו ליותר פרקים ? אה , כן .. אני בערך כזה חנון , אז יש לי פוטנציאל חחח כבר הפכתי את התחביב של הזיכרון שהזכרת קודם ל"מקצוע" .. זה עזר לי הרבה :) עכשיו אני מנסה גם לעשות את זה . השאלה היא איזה מקור יש לזה שאני יכול לקרוא ליותר פרטים .. והאם יש עוד שיטות?

למעלה