ערבויות לסבלט

ערבויות לסבלט

שלום רב,

אני גרה בדירה שכורה, ונאלצת לעזוב אותה ל-3 חודשים. בעלי הדירה אישרו לי להביא שוכר חלופי במתכונת של סאבלט, אבל התנו את הדבר בכך שהחתימה על החוזה מול המסבלט תהיה מולי בלבד, והערבויות שנתתי להם יהיו בתוקף גם בתקופה הזו של שכירות המשנה.

אודה על עצה אילו ערבויות כדאי לי לבקש מהשוכר - אני אישית נתתי ערבות בנקאית, אין לי כוונה לבקש דבר כזה משוכר לתקופה קצרה (שרוב הסיכויים שגם לא יסכים), אבל יש כאן סיכון משמעותי - כשבנוסף לדירה עצמה אני משאירה ריהוט ומוצרי חשמל בדירה. כיצד אוכל לבטח את עצמי בצורה הטובה ביותר?

תודה!

zammy

New member
ערבויות

אל תהמרי.
כבר היה מקרה שאיש קיבל דירה בסבלט ותוך שבוע השכיר אותה שלוש פעמים לאחרים וברח עם הכסף.
כמו שנהגו כלפיך- ערבויות ובטחונות. אל תזלזלי , לא רק שמדובר באחריות שאת לוקחת בעצמך על מישהו אחר כלפי בעל הבית שלך אלא אח\יות על החפצים הפרטיים שלך.
&nbsp

zammy

New member
ולדעתי החוזה לסבלט צריך להיות משולש

בעל הבית לא יכול להתחמק-אם הוא מסכים שיהיה צד לחוזה..
יש כאן גן ענין של ביטוח מבנה כלפי חברת ביטוח מה שנקרא שיבוב.
&nbsp

תודה רבה

העברתי לבעלי הדירה את המסר שכדאי שגם הם יהיו חתומים על החוזה, כפי שמופיע בחוזה שכירות משנה סטנדרטי. הבעיה שלי עם הערבויות זה לא שאני מזלזלת או מתכוונת לא לקחת אלא ההפך - אני רוצה ומתכוונת לדרוש כאלו, אני תוהה פשוט איך ומה - בחוזה השנתי שלי התבקשתי לתת ערבות בנקאית, אני דיי בטוחה שאם אני אדרוש דבר כזה ממי שיסבלט את הדירה אני אמצא את עצמי ללא אפשרות להשכיר - השאלה שלי הייתה אלו ערבויות כדאי לבקש, אני מתכוונת גם לדרוש את התשלום לכל התקופה מראש בתשלום אחד (ז"א, שהכסף יהיה אצלי בחשבון יום לפני שהשוכר נכנס לדירה), וחשבתי על סכום מסוים לערבון שיוחזר לאחר החזרת הדירה במצב תקין, השאלה אם זה מקובל ואיזה סכום לדרוש. אני חוששת ממצב של קבלת צ'ק לביטחון שיבוטל לאחר מכן ולך תרדוף אחרי הבנאדם.

למעלה