ערביי ישראל- היית רוצה לשאול אתכם אחת ולתמיד

yonatan31

New member
ערביי ישראל- היית רוצה לשאול אתכם אחת ולתמיד

במידה והממשלה תפתח בצעדים לביטול האפליה כלפיכם (קבלת תכנית למען המגזר הערבי, מינוי שר לענייני ערבים וכו', האם תסכימו לקבל על עצמכם את החובות של המגזר היהודי?

ToMeR Yea Yea

New member
ביטול אפליה זה מושג די רחב.. אתן לך עוד

- לשנות את הסמלים, ההמנון, הדגל, המטבע שיוכל לשקף את שני העמים. - ללמד וללמוד את השפה הערבית כשפה הרשימת השנייה בחשיבותה - לעשות שלום כולל עם כל עמי האיזר מה שיכלול את תתי הסעיפים הבאים: - לוותר על השטחים הכבושים מיוני 1967 - להפוך את ירושלים לעיר בינלואמית בשליטה ישראלית פלשטינית - לנרמל את היחסים מול ארצות הערב שאינן גובלות את המדינה. - להשקיע בתשתיות הערביות כגון (בניית בתי חולים, בתי ספר, בתי אבות עד לרמה שתייר שנכנס לעיר ערבייה לא יסולד מהמראה המצמרמר של התשתיות והביוב - להפסיק כמה וכמה מהחוקים שהמדינה מושתת עליהם : חוק יסוד ירושלים, חוק השבות, תקנות עלייה וכו'.. ואז.. לכל דבר ודבר, אסמעיל הנייה לא רק יסכים לשרת בצה"ל אלא יתנדב להיות אלוף פיקוד דרום

לכן לא כל האפליות יבוטלו,

המקסימום שיקרה זה ביטול אפליות על בסיס זכוית פרט-זכויות אזרחיות וזה יכול לקרות רק ע"י שיתוף פעולה בין המדינה למגזר הערבי. - לגבי השפה הערבית היא גם ככה בפועל שפה שניה בחשיבותה - הערבים דורשים כאן שיוויון מוחלט, כלומר הם דורשים שלעברית לא תהיה עדיפות למרות שהיהודים הם הרוב. - ישראל לא תחזור לקווי 67' - מקסימום תתן לפלשתינים שטח מקביל בגודלו. - י-ם לא תהפוך לעיר בינלאומית, האגן הקדוש, לפחות בינתיים זה קונצנזוס אצל ישראל ישאר בריבונתה. - שלום עם שאר מדינות ערב - תלוי בהם. - השקעה בתשתיות - צריך לעשות את זה בלי קשר, לדעתי זה לא ישנה הרבה כי מנהיגי הערבים תמיד ימצאו מה לא שיוויוני וידרשו לשנותו אותו. - חוק י-ם לא ישתנה - חוק השבות שבעצם הוא הדבר שהכי מחזיק את המדינה לא ישתנה - פלשתינים לא יתאזרחו כאן. - תקנות עליה כנ"ל, חוק אזרחות וכו'. אם אלה ישונו אנחנו לא נהיה והנייה עוד יהיה ראש הממשלה כאן.

ToMeR Yea Yea

New member
לא סתם אלוהים בחר ביהודים כעם הנבחר

העם היהודי נבחר מכל העמים.. והתיישבנו בארץ כנען.. ארץ שכל העמים ישבו בה לפנינו... אני חולק על דעתך ב- 150%.. המנדט שהמדינה נמצאת בו אינו חוקי לטעמי.. מתי המדינה תכבד את חוקי האו"ם למיניהם? מתי המדינה תזכה בלגיטמציה בינלאומית ולא רק תככב בכותרות של העיתונים של כל העולם כמפירה סדר ומחרחרת מלחמות באיזור?! - השפה הערבית היא רק עניין של שחור על גבי לבן ברשמיותה ולא בפועל. 5 יחידות אנגלית בבתי הספר הן שאיפה ויחידה אחת בערבית בבית הספר היא מהמותרות. - שלמדתי את השפה הערבית, הצלחתי להכיר את טיבם של הערבים, על מה בעצם עומד בין השורות ועל מה בדיוק הם מדברים, להכיר את הערבי בתור הבנאדם השטחי, הפרמטיבי (בתור זה שיודע לרקוד דבקה ולנגב חומוס) זאת האפלייה בעיניה. - להתנכל בכניסות למקומות ציבורים, לערוך חיפושים משפילים בשדות התעופה ובמעבר הגבולות - זאת החוצפה לשמה. - צריך לתת מנדט לאוכלוסייה הערבית וכמה שיותר מהר לתת להם תקציבים ואוטונומיה שלטונית (לא בהכרח צבא ומשטרה, אך לפחות מוסדות חינוך ורווחה).. אנחנו עמודים מעל פצצה מתקתקת ומהר היא הולכת להתפוצץ לנו בפרצוף. משוחתים כמו המנהיגים שלנו, המדינה לא תדע.. מקווה שיום אחד נתעורר וזה לא יהיה מאוחר מדי

שום קשר ל"עם הנבחר", מה הקשר?!

לא יהיה שיוויון מוחלט או ביטול מוחלט של האפליות (אני מתכוון בייחוד לאפליות ברמה הלאומית) מאחר ו"שיוויון" כזה מבטל את המדינה היהודית והופך את היהודים למיעוט, מחזיר את היהודים 70 שנה אחורה ומבטל את כל מה שהם עשו 120 שנה אחורה. חוקי או"ם הם דבר חשוב וטוב כל עוד לא חותרים תחת ישראל ופוגעים בה. לדוגמא "זכות" השיבה, זו התאבדות מצידינו, לכן זה בכלל לא משנה אם זה בא מהאו"ם או מאירגוני זכויות אדם, אם זה הכי צודק והומני בעולם - זה פוגע בנו ואם זה פוגע בנו זה אוטומטית פסול!!!. החיפושים לדעתי מוצדקים ביטחונית בדיוק כמו שמוצדק מבחינת שירותי הביטחון מאז רצח רבין לשים עין טוב טוב על מתנחלים קיצוניים. מבחינתי אנשים שפוטנציאלית תמוכים בזחלקה או שייח סלאח או בני הכפר ראוי שיבדקו אותם טוב טוב. כן אני יודע שזה נשמע רע וזה לחלוטין לא הוגן עבור המתונים...נו טוב, אין מה לעשות ואני לא איזה ליברל פוליטקלי קורקט מלוקק. תקציבים? כן, תוכניות מתאר? כן, רווחה, חינוך, בריאות? כן כן כן, אוטונומיה? חס וחלילה! זה יתחיל תהליך מאד מסוכן, בסוף עוד הם ירצו מדינה בתוך מדינה בגליל וואדי ערה. פצצה מתקתקת? מתפוצצת? סבבה, כבר היו אירועי אוק' פעם אחת וב48' היתה נכבה, אני חושב שנדע מה לעשות כאשר חלק מאזרחי המדינה יחשבו להתפוצץ לנו בפנים.

respecta1

New member
טוב נו עוד אחד שמנסה להגיע במילים יפות

להשמדת ישראל בקטנה כבר ראינו פה מספיק כאלה

מוחמד5

New member
שר לענייני ערבים

מי צריך כזה שר !! אולי ימנו שר גם לענייני החד הוריות !! או שר לעינייני המתנחלים !! לא רוצים זכויות יתר , רוצים אך ורק את המעט, המעט שמגיע לנו. רוצים לחיות בשלום ובשוויון במדינה . וברגע שיגמרו כל המלחמות נהיה מוכנים לקחת על עצמנו את כל החובות המוטלות על היהודים (אם אני לא טועה כיום החובה היחידה שלא חלה עלינו זו חובת השירות בצבא )

גידעון1

New member
אתה לא שם לב לאבסורד שבדבריך?

ברגע שיגמרו כל המלחמות לא יהיה צורך בצבא. על אותו משקל אני יכול לומר שאני אעלה לשמירה ברגע שיובטח שאף מחבל לא יתקרב לעמדה

ינשוף4

New member
לא בדיוק אבסורד

אני חושב שכיום (לא יודע מה יהיה בעתיד, ובאיזה טווח), גיוס חובה לערבים הנו ענין בעייתי. אני גם לא חושב שהצבא יסכים "לבלוע" חובה כזאת, בטווח הנראה לעין. (באם תוטל, ע"י ממשלה כלשהיא).

גידעון1

New member
הוא אומר שהוא מוכן לשרת רק אם אין מלחמות

זה כמו לומר שהוא מוכן ללכת לקזינו רק אם מבטיחים לו שהוא יזכה

מוחמד5

New member
אני נחשב לפנסיונר

אבל אם התנאים האלה ימולאו אהיה מוכן בכיף לשלוח את בני להיות חלק מהצבא (לצבא אין רק משימות מלחמתית,יש מדינות שאין בהן מלחמות ויש בהן צבא, צבא נועד גם למטרות אזרחיות).

גידעון1

New member
אנחנו לא מהמדינות האלה

כנראה שאתה חושב שצבא זה קייטנה כי אף אחד לא שולח את הילדים שלו בכיף לצבא. הילדים נשלחים כי מדובר צורך קיומי למדינה אתה בנוסף מציב תנאי שלעולם לא יוכל להתקיים מאחר ואנו מוקפים במדינות ערביות עויינות ולכן סכנת המלחמה תמיד מרחפת. בקיצור אם ברצונך לשלוח את ילדך לקייטנה אז הצבא איננו הכתובת הנכונה אבל אם תחוש את הצורך להגן על המדינה שבה אתה גר רק אז שלח את ילדך לצבא

למעלה