ערביי ישראל – במלכודת ההונאה העצמית

mike00

New member
ערביי ישראל – במלכודת ההונאה העצמית

בן דרור ימיני.....אהבתי את המאמר,הבאתי את הסוף שלו לעצלנים ביננו.... "מדינת ישראל רחוקה משלמות. נעשו טעויות קשות, מרגיזות ומכאיבות מצד הרוב היהודי, שרק הגדילו את הנזק ואת הסבל לשני העמים. הביקורת, פעמים רבות, מוצדקת. אלא שכאשר הביקורת איננה לשם מניעת אפליה ועיוותים, אלא למען פגיעה באתוס הלאומי של הרוב - גם הדרישה המוצדקת לשוויון נפגעת. במסורת האשליות של "כוחות הקדמה" אינכם עוסקים בביקורת בונה אלא בדמוניזציה ובדה-לגיטימציה של ישראל. חבל. שוויון הוא מטרה ראויה. אלא שכדי להיאבק בחוסר שוויון יש להתבונן במציאות. אין צורך לשגות באשליות. שהרי אם הדרישות שלכם היו מתקבלות, היה מצב כל אזרחי ישראל, ערבים ויהודים, מתחיל להידרדר. היינו משתלבים באזור במובנים הכי שליליים של ההשתלבות. מה הפתרון? יש במסמכים השונים שפרסמתם גם רעיונות שראויים לא רק לדיון, אלא גם לאימוץ. אלא שהיסודות המתריסים, כמו אי הכרה בזכות היהודים להגדרה עצמית, כמו הדרישה לזכות וטו, כמו התנערות מכל אחריות עצמית והאשמה מוחלטת של ישראל - מקשים על ההתקדמות. הם יוצרים את הרושם שיותר משמדובר במאבק למען זכויות (הערבים), מדובר במאבק למען שלילת זכויות (היהודים). הניסוח ליברלי, אך המנגינה שייכת לחסידי חיסול הישות הציונית. אז אל תתפלאו אם רוב יהודי מוחלט כלל לא ירצה לקיים דיון. מה שעצוב הוא שמכיוון שהמסמכים הללו הם המשך לקו של אי הכרה, הם רק יגדילו את הסבל הפלשתיני. זה לא משמח. שגשוג הערבים הפלשתינים, בשני צדי הקו הירוק, הוא לא רק עניין אנושי. הוא גם אינטרס לאומי. אנחנו רוצים שכנים פלשתינים שמשקיעים בפיתוח וברווחה, ולא בהסתה ובאמצעי לחימה. לכן ההסדר הראוי, לטובת ערבים ויהודים, הוא פשוט: שתי מדינות לשני עמים. עם פלשתיני ועם יהודי. לכל עם זכות לנקוט אמצעים סבירים כדי לקיים את האתוס הלאומי שלו. יש לכך גם היבטים דמוגרפיים: שיבה פלשתינית לפלשתין ושיבה יהודית לישראל. אזרחי המיעוט הערבי בישראל יהיו זכאים לזכויות אזרחיות, קהילתיות ותרבותיות, חלקן לפי ההצעות שהעליתם. לשם כך יש צורך לצאת מהביצה של הונאה עצמית. בעולם הערבי והמוסלמי יש יותר מניצנים להתפכחות הזאת. כאשר היא זו שתנצח, גם בקרב ערביי ישראל, והלוואי שזה יקרה במהרה בימינו, זו תהיה התחלה של שותפות חדשה. אינשאללה."

mike00

New member
תיכף יבוא אבו כרואן להגיד לי

שבגלל שאני אוכל חומוס אני מקבע את התפיסה היהודית הגזענית שערבים לא טובים בשום דבר אחר חוץ מחומוס, ושבגלל שאני שותה קפה שחור אז אני פוגע בזכות שלו להגדרה עצמית.. ואסור לשכוח שהרב עובדיה אמר שאסור להתנשק בבתי כנסת,בכך הוא בעצם מתנכל למרוקאים ובעקיפין לתרבות הערבית. איפה הליצן הזה,הוא חסר לי

respecta1

New member
מה שיותר מפתיע ומדיהם זה הנתונים

בכל מדינות אירופה המוסלמים במצב פי כמה וכמה יותר קשה מפה..שלא נדבר על המצב במדינה ערב השכנות אבל גם ובעיקר באירופה בכל אחד מהנתונים שהוא שם (אבטלה עוני וכו') המצב של מוסלמים גם פי כמה יותר גרוע מבארץ ויחסית אליהם (והם זה בריטניה גרמניה צרפת וכדומה) המצב של ערבים בארץ מעולה בכל מקרה כמו שהוא אמר "יש פערים גם בתוך ישראל, אך עדיף להיות ערבי בישראל מאשר בכל מדינה שכנה ו/או באירופה. " עוד נקודה חשובה הוא אומר שלרוב זה התרבות ומעמד האישה הוא נקודה חשובה פה "מעמד האישה משפיע על ההשתתפות בכוח העבודה. בישראל 52.5 אחוז מהנשים היהודיות נכללות בכוח העבודה. בקרב המוסלמיות - 13.3 אחוז; ובקרב הנוצריות – 42 אחוז. באנגליה 70 אחוז מהמוסלמיות אינן שייכות לכוח העבודה, לעומת 23 אחוז בלבד אצל הלבנות ו30- אחוז אצל ההינדיות" ומראה שגם הנוצרים מצליחים כמו היהודים ולפעמים גם יותר למרות שגם הם ערבים..וזה בגלל שמעמד האישה אצלהם שונה ויותר טוב מאשר אצל המוסלמים אבל כמו שהוא אמר ובכל זאת, ישנה אפליה הדברים שלהלן אינם באים להכחיש את קיומה של אפליה. הבי-בי-סי בדק אם מועמדים בעלי נתונים זהים בבריטניה מוזמנים לראיונות עבודה. מתברר שכצפוי היתה העדפה ברורה ללבנים. המוסלמים אף הופלו יותר מהשחורים. בדיקה דומה בצרפת חשפה שגם שם הסיכוי של מוסלמי לזכות בהזמנה לריאיון עבודה, על בסיס נתוני פתיחה שווים, היה קטן פי חמישה. מחקרים בישראל מצביעים על תוצאות דומות: בעלי שמות ערביים ומזרחיים סובלים גם הם מאפליה דומה. כך גם בתחום האפליה הפורמלית. בתחומים רבים של צדק חלוקתי (קרקעות, חלוקת התחומים המוניציפליים, תשתיות, חינוך) יש צורך במאבק רציני ונוקב לשינוי. קיצר מאמר עד עכשיו מומלץ ביותר עכשיו אני אקרא את השאר

מסכים עם הרוב, למעט הסוף!!

הרי הכותב מחזיק בדיעת שמאל מפוכחת מינוס זכות השיבה זה הכל. הוא מעוניין - שתיבנה כאן מדינה וחצי לערבים וחצי מדינה בסימן שאלה ליהודים
שכן הערבים כאן, בישראל הריבונית, להוציא מה שמעבר לקו הירוק - עוברים את ה20% ויהפכו לרוב!! עוד 60 שנה. שיבת הערבים לפלסטין לא מתקזזת עם שיבת היהודים לישראל. מצטער. שיבת כל הערבים (או רוב..) לפלסתין בגבולות 67 כן מתקזזת עם שיבת היהודים לישראל. אין לי בעייה עם חילופי שטחים/אוכלוסין הזזת גבולות. רק בדיוק כמו שזה נשמע, מדינת לאום יהודית נקייה מערבים עויינים (שזה הרוב בעצם..) ומדינה פלסטינית, בה כל ערבי יחיה בגאווה, אם היה פליט או אזרח ישראל לשעבר. לזה אני מוכן. אבל למדינה וחצי לערבים? אני לא. זו דרכו של השמאל.

למעלה