ערבים והייטק

מוחמד5

New member
ערבים והייטק

היי-טק ישראלי: ערבים מחוץ לתחום 10% מבוגרי החוגים להנדסה באוניברסיטאות הם ערבים. הם מוכשרים, חרוצים, ו"חנונים" ממש כמו עמיתיהם היהודים, אבל רק חלק קטן מהם מוצאים עבודה בהיי-טק. מהנדסים ערבים, שהשתתפו השבוע ביריד תעסוקה מיוחד למגזר הערבי, מספרים על הדרך הקשה שהם עוברים בחיפוש עבודה, ומנהלים בחברות ההיי-טק מסבירים מדוע זה קורה ומנסים למצוא פתרונות. אפליה 2.0 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3445574,00.html

מוחמד5

New member
השוויון יגיע

יש כבר כמה בחורים בתחום ההיי טייק . לא לכולם יש עבודה ,אני מאמין שהזדמנויות העבודה עוד יגיעו.

respecta1

New member
למה ליהודים קל למצוא עבודה?

דיי עם הזיוני שכל האלה בחייאת אז פעם ב יוצא מקרה כמו הספדי הזה שאין לו מזל למה ליהודים זה לא קורה? קורה ועוד איך אבל תמיד ככה זה יהיה יהודי יבוא לראיון עבודה לא יקבלו אותו אנשים יחשבו הוא לא היה מספיק טוב וכו' ערבי יבוא לא יקבלו אותו פתאום אין שווין במדינות גזענות וכו'

מוחמד, כשאתם לומדים ברצף מיב' עד למכללה

או אוניברסיטה שהקימו ..היאהוד. אנחנו משרתים בצבא שלוש שנים, ומגינים על כל מדינה שאתם כלולים בה בכדי שלא תהפוך לפלסטינית או סורית או אירנית אז אתם ישנים לבטח בלילה לומדים עובדים ומבלים, ואנו נטחנים. וכשאתם כבר בעיצומו של התואר השני (ברצף) ואנחנו רק אחרי הטיול במזרח חוזרים לשגרה ומתחילים ללמוד בכל מחדש, חזרה על החומר מיב' פסיכומטרי, מבחני קבלה ולבסוף האוניברסטיה המיוחלת. ואז הלימודים עצמם שהם לא קלים, יש מבחנים, אתם ואנו לומדים בנחת... כשאין לנו מילואים על מבחנים שנדחים למועדי ב' והפסד חומר... אני לא בא להתלונן, אם הייתי צריך לעשות עוד שלוש שנים כאזרח - הייתי עושה. רק אני בא להראות לך שהאפליה היא נגדנו, ואם לא מקבלים ערבים להייטק, כנראה שזו אפליה מתקנת על העוול החברתי-הגנתי. ואולי הווי של מעסיקים שבמקרה שרתו בצבא וכזה לקבל כאלו ששרתו ותרמו 3 שנים ומעבר לכך...לך תבין

חשבת פעם

על העדר כישורים מנטליים ? דפקו אותי, אכלו לי... טיעונים של כיתה א'. הנה, בחגורות נפץ אתם דוקא מלכים. אז אתם הולכים להצטיין, ולהטביע חותם על באנושות במשהו...

למעלה