ערבים וצבא

dorshalom

New member
ערבים וצבא

היה לי ויכוח עכשיו עם חברה טובה על כך שערבים לא משרתים בצבא.
אני טענתי שהם לא צריכים לשרת כי הם למעשה 'נלחמים' נגד אחיהם, ולעומת זאת חברתי טענה שאם הם רוצים שוויון זכויות אז שיממשו את כל החובות שלהם עד הסוף ואם הם לא קיצוניים אז הם צריכים 'להילחם' נגד מי שנלחם במדינה שלהם.

מעניין אותי לשמוע- מה הטיעונים שלכם? למה אתם לא צריכים לשרת בצבא?
סופש נעים לכולם

GuyN2

New member
הדעה שלי בתור יהודי

אני לא מסכים עם הטענה שלך שהערבים נלחמים נגד אחיהם..
אז הם נלחמים נגד אחיהם... אז מה? והיהודים לא נלחמים נגד אחיהם? בפינוי "התנחלויות" למשל?
כולם נלחמים במי שצריך על מנת להגן על המדינה
הערבים חיים פה ומקבלים ביטחון, אז הם לא צריכים להיות אוכלי חינם וגם הם צריכים להתגייס ולתרום

ערבים משרתים בצבא כדי להרגיש גברים

אתה יודע, נשק כנראה מחזק להם את הגבריות. אם זה מוסיף משהו לזכויות שלהם, לא יודעת... עובדה, אפילו הכפרים הדרוזיים סובלים מאפליה. לפני מס' ימים הקרינו סרט בטלוויזיה (אין לי טלוויזיה אז לא ראיתי) על בחור מסכנין שהתגייס, והמסר שלו אל תתגייסו. בתור ערבייה, מי שרוצה להתגייס אהלן וסהלן, אבל בבקשה, אל תתנו להם רובים.

Woking

New member
אין קשר בין זכויות לחובות

למעט במדינות פשיסטיות.

Emile Zola

New member
תקרא לזה בונוסים

מי שמתגייס למען כלל האוכלוסיה, אם בשרות צבאי או אזרחי, טוב יהיה אם כלל האוכלוסיה תגמול לו בהטבות, זה המינימום המתבקש.

ברור. מוסיפה: "ההסללה של המדינה"

שגורמת להמון צעירים להתגייס. אתם יודעים כמה יש חיילים ובנות שירות לאומי בבתי הספר כיום?

AlYahudii

New member
שמים אפשר שאלה?

למה התנגדות בקשר לשירות לאומי?

אני לא רוצה לדבר איתך על הצבא, למרות ששירתו אתי לא מעט בדווים בצבא, והראיה שלהם את הסיטואציה היתה שונה משלך.

אבל שירות לאומי בבית הספר, מה הפגם בו?

מדוע בחור בן 18, או בחורה באותו הגיל, לא יכולים להתנדב לשירות לאומי, בבית חולים, בבית ספר וכו'?

ואפילו, במקרה הנפוץ, מדובר בהתנדבות בתוך הקהילה, בתוך המגזר עצמו.

למה יש לכך התנגדות?

אני לא מתנגדת לגיוס לצבא או לשירות לאומי

ההתנגדות שלי היא להסללה ולקישור שעושים בין חובות לזכויות. כמו כן, בשירות הלאומי מופעלת שטיפת מוח. סתם דוגמה מהתקופה האחרונה, לפני מס' חודשים חשבתי לערוך מבחן לכיתת ט' מסוימת, אך חלק גדול מהתלמידים אמרו שיש להם פעילות עם הצופים ולא יהיו בבית ספר באותו יום. דחיתי את המבחן למועד אחר. אחרי יום, יומיים שאלתי תלמיד איפה היו ומה עשו. הסתבר שנסעו לפארק אריאל כדי לחגוג שלושים וחמש שנה להקמת אריאל. לא ידעתי אם לבכות או לצחוק... אריאל הרי התנחלות, שהוקמה על אדמות פלסטיניות. בשנה הבאה, אולי יקחו אותם לתהלוכת פורים ולזרוק אבנים על ערבים.

טל6881

New member
למה לדייק בעובדות, כשאפשר לזרוק ססמאות...

אריאל הוקמה על קרקע שלא היתה שייכת לאיש. ראי את הערך בוויקיפדיה:
http://he.wikipedia.org/wiki/אריאל

הדרישה הפלסטינית לפינוי אריאל נוצרה אך ורק כדי ליצור איזשהו רצף טריטוריאלי, לא בגלל שמדובר בהתנחלות שיושבת על קרקע "גזולה". הייתי מצפה ממורה ומחנכת בישראל לבדוק עובדות לפני שהיא מפרסמת פוסטים ציבוריים.

אני לא מחנכת ואל תטיף לי מוסר

אחרת תעבור להתעלם עם שאר הגזענים שכאן. חד וחלק! אריאל הוקמה על אדמות סלפית לידיעתך.

טל6881

New member
קודם כל תירגעי, בבקשה. אני לא תלמיד שלך

שאת יכולה לצעוק עליו. דבר שני, אני הבאתי תיעוד מסויים שטוען אחרת. אם יש לך תיעוד שונה, אשמח לקרוא ולהיווכח בטעות.

ולפי דעתי כל מורה הוא מחנך. חבל שאת לא חושבת כמוני.

טל6881

New member
אוקיי, כיוון שאינני קורא ערבית יש כאן בעיה.

יש לך מסמך ו\או מפה אחרים של האיזור, בשפה שאוכל לקרוא (עברית\אנגלית)?
מצד שני, אילו הייתי צריך לבחור בין שני צדדים המציגים ויכוח על אמת היסטורית, כנראה שלא הייתי בוחר בצד המציג את האמת בערבית. אני אומר זאת בפה מלא, ולא מתבייש בכך. למרבה הצער, לתקשורת ולהיסטוריוניםהערבים יש מסורת ארוכת שנים של סילוף עובדות שיטתי, לצד הסתה אנטי-ישראלית ואנטי-יהודית פרועה, שאפילו הנאצים היו יכולים ללמוד ממנה כמה דברים (ע"ע הסדרות האנטישמיות המשודרות במצרים, ירדן, סעודיה, או הקריאה הברורה לטבח יהודים בתכניות ילדים בעזה - פרפור, נאח'ול וחבריהם).
זאת לעומת המקבילים בישראל, שלרוב מציגים עמדות שמאלניות בכל הנוגע להיסטוריה, בטח ובטח של ההתנחלויות ביו"ש. אילו היתה אריאל יושבת על אדמה גזולה, תאמיני לי שזה היה מופיע באותיות ברורות בוויקיפדיה העברית. מה לעשות, בישראל יש גוש שמאל וגוש ימין, וחופש ביטוי.
בכל אופן, אחרי ששמעתי מחבר ערבי לעבודה שבביה"ס היסודי לימדו אותו שמלחמת ששת הימים היתה שקר, וישראל קיבלה את ירושלים מתנה מהירדנים - נו, מילא....

טל6881

New member
אגב, סלפית נמצאת כמה קילומטרים מאריאל

לפי מיטב זכרוני, והיא שטח A. אין חפיפה בין שני הישובים.

Emile Zola

New member

טוב מאד. מה עדיף?
שיתמרמרו ביום אל נכבה על איך אבותיהם הפסידו במלחמה שהתחילו?

תסתכלי על חצי הכוס המלאה.
התלמידים נהנו, היו בחוץ בפארק.

השימוש במילים "שטח כבוש" או "אדמות פלסטיניות" הרי באותה מידה יכול להיות מופנה לתל אביב, שחלקה בנוי על אדמות שייח מוניס.

הגישה לסכסוך צריכה לבוא ממקום של פיתרון ולא של בעיה והתמרמרות.
מה עדיף? לגדל ילדים בתחושה שהמדינה שלהם, עם תחושת שייכות? או לגדל אותם בתחושה שהמדינה נכבשה מהוריהם?... איזו מ"שטיפות המוח" האלה עדיפה?

וואלה, לא יודע.
אני מהטיפוסים האופטימיים והריאליים.
אפשר לבכות ולהתמרמר על הקמת אריאל, ובאותה מידה על הקמת ישראל. ואפשר גם אחרת.

טל6881

New member
עדיף בהרבה לבכות. זה מפשט מאוד את

מהלך העניינים. להיות מסכן זה קל יותר מלקחת אחריות על עצמך.

אף אחד לא צריך לשרת בצה"ל בכוח

צבא התנדבותי ומקצועי שמגייס את מי שרוצה לשרת בו.

למעלה