ערבית וקרבי

chen18

New member
ערבית וקרבי

מישהו יודע אם קיים בצה"ל תפקיד שמשלב ידיעת ערבית ברמה גבוהה ופעילות מבצעית בשטח שיותר קרובה לקרבי מאשר לישיבה בבונקרים בקריה? בבקשה מי שיודע שיחזור אלי!!

shmulik100

New member
מסתערבים אחי! דובדבן ושמשון

תוכל גם להיות פייטר אמיתי וגם לעסוק בערבים ותרבות ערבית

shmulik100

New member
שמשון זו יחידת מסתערבים של מג"ב

בדומה לדובדבן, אלא שהם שייכים למג"ב, אני מניח שמן הסתם הם גם עובדים יחד מדי פעם. כעיקרון גם דובדבן וגם שמשון הן יחידות מסתערבים.

strax

New member
בולשיט!!

שמשון זה לא יחידת מסתערבים של מג"ב. בחיים לא. ימ"ס זה יחידת המסתערבים של מג"ב, שמשון הם אותו הדבר כמו דובדבן רק שהם "עובדים" בעזה.

shmulik100

New member
תרגע! אם היית ממשיך לקרוא...

היית רואה שתקנתי את עצמי בקשר לכך!

נ.ה.

New member
לא ממש קרבי אבל...

יש מסלול האזנה בערבית בחיל הים. מדובר בשרות מבצעי על כלי שיט של חיל הים. אני מיועד לשם...

palmino

New member
שמשון זה גדוד!!!

שמשון זה גדוד שלא קשור למג"ב למג"ב יש יחידת מסתערבים משלה.

נ.ה.

New member
בעדינות אחי...

אני לא אמרתי ששמשון זה יחידת המסתערבים של מג"ב... אני לא מבין בזה... אם ככה מה כן עושים שמשון?

shmulik100

New member
תיקון טעות, שמשון זה לא במג"ב

טעיתי, שמשון לא קשור למגב, שמשון זה גדוד חירמ"כ (חיל רגלים ממוכן) כמו גדודי דוכיפת וחרוב. תפקידם הוא פעילות בטחון שוטף כנגד קיני מחבלים בשטחי יהודה ושומרון וחבל עזה. (מתוך החוברת של מלש"ב ליחידות שדה) מצטער שהטעתי. אגב, דובדבן ויחידת המסתערבים של מג"ב, עושים פעילות סמויות (מסתערבים) וגם גלויות, מה שלא נראה לי עושים שמשון/דוכיפת/חרוב. ותודה לאותו אחד שהעמיד אותי על טעותי.......

לחן18

יש מקום לכישורי שפות בקרבי, היחידה שהם התווכחו עליה קודם ("שמשון") היא הימ"ס והיא כן של מג"ב. יש עוד כמה מקומות שערבית טובה יכולה לשמש יתרון במסלול. אם אתה מכיר מישהו במנהל גיוס תברר איתו על יחידות כמו 33, 5707, *5173, *95, *212, 626 וכאלה (מדובר ביחידות שעיקר פעילותן היא מעבר לקווים). יש שם מקום לדוברי ערבית טובה. *- לא ממש נידרשת ערבית, אבל זה יכול לעזור לך להתקבל נרי

נריה_ה

New member
לכומתה אדומה...

חוץ ממספרים, מה ידוע על היחידות האלה? במה הן עוסקות? נריה

פשוט קשקוש.

33 זה גדעונים של המשטרה, 5707 זה צס"מ של של חי"א, 95 זה פלס"ר גולני, 212 זה מגלן ו 626 זה יחמ"מ. הוא בסה"כ העתיק מספרי יחידות מ - isayeret.com בלי קשר. שמשון זה גדוד רגיל ולא מסוערב בשטחים כמו דוכיפת. היתה פעם סיירת שמשון שהייתה כמו דובדבו ופעלה בעזה והיא פורקה אחרי הסכם אוסלו.

ריקו`

New member
מה זה משנה? הוא צודק

אני מכיר מישהו ששירת בדובדבן ועכשיו הוא ב-33 במשטרה

לא צריך להיות גאון גדול.

כמו שאמרתי הוא סתם העתיק מספרים מ - isayeret.com, תסתכל בלינק המצורף ותבין.

strax

New member
ליאור לוי צודק

פירקו את שימשון ואכן היחידה נקראת שמשון ודובדבן והיא לא של מג"ב. והיא פועלת בסיערוב, אני מתכוון בחשאי, אבל בעזה.

למעלה