ערב אחד,

ערב אחד,

נער אחד שוחח עם סבתו על מאורעות עכשוויים. הנער שאל את סבתו מה דעתה על יריות בבית הספר, על נוער המחשבים, וסתם עניינים שיגרתיים. הסבתא ענתה: "ובכן, תן לי לחשוב שניה... אני נולדתי לפני הטלויזיה, הפניצילין, זריקות הפוליו, האוכל הקפוא, צילומי רנטגן, עדשות מגע והגלולה.. לא היו כרטיסי אשראי, פצצות לייזר או עטים נובעים. האדם עוד לא המציא את הגרביונים, מזגן אויר, מדיח כלים, מייבש כביסה ואת הבגדים תלינו לייבוש בחוץ באויר הנקי והאדם עדיין לא צעד על הירח. סבא שלך ואני התחתנו לפני שעברנו לגור יחד. בכל משפחה היו גם אמא וגם אבא. עד שהייתי בת 25, כיניתי כל אדם מבוגר בשם "אדוני" ולאחר שמלאו לי 25, כיניתי כל שוטר או אדם עם תואר- "אדוני" . אנו חיינו לפני זכויות להומואים, פגישות דרך המחשב, קריירה כפולה, מעונות יום ותרפיה קבוצתית. החיים שלנו התנהלו על פי עשרת הדיברות, שיפוט נכון והגיון בריא. לימדו אותנו לדעת מה ההבדל בין טוב לרע, ולעמוד ולקחת אחריות על מעשינו. לשרת את הארץ שלך הייתה פריבילגיה, לגור בארץ הזו הייתה פריבילגיה גדולה יותר. חשבנו שאוכל מהיר זה מה שאנשים אוכלים בזמן הצום. שתהיה לך מערכת יחסים משמעותית התפרש - שתצליח להסתדר נהדר עם בני הדודים שלך. משתמטים היו אנשים שסגרו את הדלת הראשית שלהם כשרוח הערב התחילה. זמן משמעותי - הכוונה הייתה זמן שהמשפחה מבלים יחד בערבים ובסופי השבוע ולא בילוי בקניות יחד. מעולם לא שמענו על רדיו FM , טייפים אלקטרוניים, אם פי 3, ודי וי די, כמו שלא שמענו על יוגורט או גברים שעונדים עגילים. האזנו ללהקות גדולות, ג'ק בני, לנאומי ראש הממשלה ברדיו, ואיני זוכרת אף ילד שפוצץ את אוזניו כשהוא שמע את טומי דורסי. אם ראינו משהו שכתוב עליו "מיוצר ביפן", ידענו שזה זבל. המושג "לעשות בחוץ" התייחס לאיך עשית את הבחינות שלך בבית הספר. על פיצה האט, מקדונלדס וקפה נמס עדיין לא שמענו. היו חנויות של 50 ו 10 אג' ושם יכולנו ממש לקנות דברים בשביל 10 ו 50 אג'... גביע גלידה, שיחת טלפון, נסיעה באוטובוס וכוס משקה תוסס – כולם עלו פרוטה אחת. ואם לא רצית לבזבז, יכולת להוציא את הפרוטה שלך על מספיק בולים לשלוח מכתב אחד ושתי גלויות. יכולת לקנות מכונית שבי חדשה בעבור 600% אבל מי יכל להרשות לעצמו הוצאה שכזו? חבל מאוד, מכיוון שב 11 אג' יכולת למלא טנק דלק. בימיי, "גראס" היו קוצרים, "קוק" היה משקה קולה, "POT" היה מה שאמא בישלה בו את הארוחות ו"מוזיקת רוק" היו שירי הערש של סבא שלך. "איידס" היו עוזריו של המנהל בבית הספר, "ציפ" היה חתיכת עץ, "הרדוואר" מצאת בחנות לכלי עבודה, והמילה "סופטוואר" עדין לא הומצאה. והיינו הדור האחרון שממש האמין שגברת צריכה בעל בכדי ללדת תינוק. לא פלא שאנשים קוראים לנו זקנים ומבולבלים, וטוענים שיש כזה פער דורות. ולפני כמה זמן אתה חושב שכל זה היה?? בת כמה הסבתא ?? די מפחיד וקצת עצוב בו זמנית. זה נושא למחשבה עליו, כמה שהזמן משתנה לו... סבתא היא בת 58 (!!!). היא נולדה בשנת 1947. איך כל כך הרבה דברים השתבשו בזמן כל כך קצר?!?!?

clipsa

New member
זה בהמשך לשירשור בעניין פסי הרכבת..

ירדנו מהפסים
........... לו רק יכולנו לדמיין מה יהיה עוד !!עשר
שנים...

ממממ לא יודע ....

הרבה דברים אכן השתבשו... אבל הרבה דברים "מתבררים".... לי דווקא חסרה הגישה החופשית לטבע שהייתה פעם, היום הכל מגודר ומשולם אבל חלק מהדברים הרשומים כאן מבטאים את רוח החופש והחירות המחלחלת היום יותר מאשר פעם כרגיל אנחנו מקבלים הרבה כלים המאפשרים לנו - שזה אור ודרך זה מתוודעים גם לצד המוצל של אפשרויות אלו לי באופן אישי חלק מהדברים הכתובים גורמים לי למחנק.... אני מעדיף לחיות היום עם יכולת בחירה ולדעת שהכל במידה שילוב של פעם והיום אנא עארף.... לקוות שהטבע יפסיק לההרס ושלא כל פעם שיוצאים עם הילדים נכנסים למקום עם שבילים מסומנים שאפשר להיות בטבע כמו שהוא קצת לזה אני מתגעגע שיהיה אחלה בוקר לכל משכימי ומשכימות הקום (מה רק אני השכמתי קום ?)

איש אחת

New member
תחת השמש אין כל חדש

אותה שאלה בדיוק - איך הדברים השתבשו - שאלו דורות על גבי דורות של סבתות וסבים שהיו בטוחים שהעולם מידרדר לאבדון. כל דור בטוח שבזמנו הכל היה ישר יותר, יפה יותר. זה לא כך. כל דור חדש בונה משהו חדש, לפעמים משפר לפעמים מקלקל.

אומרים שהיה כאן שמח לפני שנולדתי...

אני שמח להסכים עם איש אחת ... הבל הבלים אמר קוהלת הבל הבלים... דור הולך ודור בא והארץ לעולם עומדת דור דור וחידושיו דור דור וקלקוליו אני כשלעצמי סובל מנוסטלגיה לעיתים תכופות. ונוטה בדרך כלל להסכים עם הלך הרוח של דבריו של אלישוע. ואני מרגיש שכשאני עושה כן עלול לפספס את חידושי הדור, את פלאותיו, את החיים שהוא מביא. מבלי לבטל את הביקורת שיכולה להיות לי על דברים רבים גם לי יש את הכמיהה לחיים היותר פשוטים, יותר נקיים, יותר פתוחים במידת מה אבל אני זוכר שאז החיים גם היו הרבה פחות חופשיים, הרבה אמיתות ביקשו לצאת לאור דוכאו בידי האוטוריטה ביד קשה... הרבה מחנק היה והנה שיר של אריק איינשטיין האגדי (יונתן גפן כתב !) על התקופה שהייתה, כך סיפרו לו ואיננה עוד... יש עוד סיכוי להפיח רוח חיים בתקופתינו להכניס פשטות, נקיות, ופתיחות לימינו שיהיה אחלה יום יכול להיות שזה נגמר ביצוע: שם טוב לוי מילים: יהונתן גפן לחן: שם טוב לוי אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי, והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי שומר עברי על סוס לבן, בלילה שחור על שפת הכינרת טרומפלדור היה גיבור תל אביב הקטנה, חולות אדומים, ביאליק אחד שני עצים שיקמים, אנשים יפים מלאים חלומות ואנו באנו ארצה לבנות ולהיבנות, כי לנו, לנו, לנו ארץ זאת. כאן, איפה שאתה רואה את הדשא היו פעם רק יתושים וביצות אמרו שפעם היה כאן חלום נהדר אבל כשבאתי לראות לא מצאתי שום דבר יכול להיות שזה נגמר. יכול להיות שזה נגמר. אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי פלמ"ח, פינג'אן, קפה שחור וכוכבים אנגלים, מחתרת וילקוט הכזבים שפם ובלורית, כאפיה על צוואר, ירון זהבי אלתרמן, תמר, בחורות יפות, מכנסיים קצרים היה להם בשביל מה לקום בבוקר כי לנו, לנו, לנו ארץ זאת כאן, איפה שאתה רואה את הדשא... אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי.

שכשנבוא

שם השיר: שכשנבוא מבצע: אריק אינשטיין הזמן את השנים יניס וקצת בינה בלב מכניס אבל ישנם דברים שהוא עוד לא גילה לי האם יפרח לי עוד שושן האם נעור בי ניצוץ נושן האם בסוף הדרך מחכה תשובה לי ואיך נדע אם יש תקווה שכשנבוא, שכשנבוא נמצא תשובה לאן נמשכת המסילה לאן הולכת התפילה ומי ישיב לשאלה ומי ישמע לי ומי יפתח את לבבו ואם אלך לאן אבוא האם בסוף הדרך מחכה תשובה לי. ואיך נדע... זה רק אני וזו רק את וזה הרבה וזה כה מעט ואיך נדע אם לא לריק עברו חיינו האם עמלנו לא לשווא האם ביתנו לא יחרב האם תחייה אהבה גם אחרינו. ואיך נדע...

diday

Member
אני לא בטוח שדברים באמת השתבשו

הדור של היום גרוע מהדור הקודם? אני סבור שהדור הזה של הסבתא לא היה מתוקן מזה שלאחריו. תמיד אמרו הולך ופוחת הדור, ואין זה כך ואני בטוח לחלוטין שאם מישהו סבור שהולך ופוחת הדור הוא יכול להסביר את זה בלי גבובי שטויות (סליחה, אבל זה מה שזה). או שאולי הוא לא יכול להסביר ולכן נזקק לכך?

בעיניים הומיאופתיות

"הולך ופוחת הדור" = כאשר החומר עובר דילולים ומיהולים. בהתחלה הרמדי היתה גולמית, נגיד צמח כלשהו, אחר כך טינקטורה אחר כך CH1,CH2'CH3 וכן הלאה עד לאינסוף. בכל דילול הרמדי משתחררת מעוד רובד גשמי ובמקביל נחשפת עוד אינפורמציה אלכימית. ככה גם אפשר להבין את התפיסה הטוענת שיש גלגולים. הפוטנס הגבוה אינו מנותק מהחלק הגשמי שממנו בא, הוא מציג אותו ברמה אחרת. הוא לא מאבד את תכונותיו. לפני שיש מולקולה יש "רצון". "הרצון" יוצר מוליקולה מסויימת. המוליקולה מתגבשת ומתחברת עם המוליקולות הדומות לה וכך נוצרת צורה שבני אדם יכולים לזהות ונקראת בשם. כך שאולי המשמעות של "הולך ופוחת הדור" היא בעצם רק השתבחות אנרגטית. בכלל לאור האובדנים האחרונים שהוזכרו כאן בפורום נושא הגעגוע והנוסטלגיה תופס דגש. אולי זה ה NAT-MUR (מלח הים). אולי ההסתכלות לאחור עושה את החיים יותר קלים, יותר מובנים אך גם יותר מקובעים. כמו שאשת לוט הפכה לנציב מלח כאשר הסתכלה לאחור ( העבר ). מבחינה אחרת אם קלקול (לא טכנולוגי) חל בעבר ועל בסיסו נולדים הבאים, הקלקול הולך ומתגבר. כל דור נותן לצאצאיו את הקלקול שהוא עצמו ירש, וזה שיבוא אחריו יוריש לצאצאיו את קלקוליו. זו "המיאזמה", הקטר והרכבת עם הקרונות. כך שמבחינה הומיאופתית "הולך ופוחת הדור" זו הרמדי שבאופן תאורתי מסוגלת להגיע אל ההתחלה שממנה החל הקלקול. גדולי ההומיאופתים הקלאסים טוענים שלעקירת מיאזמה מהשורש נדרשים כמה דורות של טיפול הומיאופתי.

למעלה