ערב גורלי.

giraffeeeee

New member
ערב גורלי.

היום הערב הגורלי ביותר. ההורים של המשלחת שלי יחליטו אם להוציא אותנו או לא בגלל המחיר העצום (קרוב לאלפיים דולר). בבית הספר שלי נהוג כל שנה ששכבת י"א תמכור טוסטים בהפסקות לתלמידים, מסיבות לתלמידי כיתות ו', מופע התרמה ענק שיתיקיים במוצ"ש הבא ועוד. אני פשוט עומדת לבכות, כל כך בא לי לצאת למסע יותר מתמיד. ההחלטה תתקבל בערב. (ההורים נפגשים בשבע)

טיפקסית

New member
לדעתי

אומנם נכון ההורים מממנים חלק גדול מהמסע,אבל בסופו של דבר המסע הוא שלכם בלבד!!! במידה ולהורים יש בעיה עם המחירים הם היו צריכים לפנות להנהלת ביה"ס ולהסדיר את העניין מולם,ולא להגיע למצב שאתם על סף ביטול המסע. זה לא הכרחי,זה לא הוגן כלפיכם ויותר מהכל-זה לא ערכי! נכון המסע עולה כסף כיוון שישנן הוצאות במהלך המסע [טיסות,אוטובוסים,אבטחה,אוכל כשר,רפואה,בזבוזים ועוד...,],אבל יש אנשים שמוכנים לעבוד קשה,ועושים הכל למען המטרה הזו,ואתם בהחלט בדרך הנכונה. ישנה אפשרות דרך ביה"ס לברר אופציה של סבסוד עבור תלמידים שאינם מצליחים להשיג את סכום המסע הנ"ל,כולל מלגות וקרנות שונות. ההחלטה על ביטול המסע תגיע מצד ביה"ס בלבד!!!!! כל עוד ביה"ס החליט שאתם יוצאים אז המסע עומד בעינו. הורים שיש להם טענות יפנו אותה למדריכי המשלחת או מלוויה,אתם לא צריכים להיות קורבנות במקרה הזה.

ישרון

New member
טיפקסית דעתי שונה

א.ממש לא נורא אם יבטלו ב.זה אולי יתן תמריץ לאלה שבאמת רוצים לצאת לעבוד בחופשות ובימים החופשיים לחסוך דמי כיס ולממן את עצמם ג. התהליך יביא להבראת נושא המסע לפולין שהפך ממסע לימודי חינוכי וערכי חשוב ,למערכת המזינה את עצמה ודואגת לכמה עובדי מערכת לכיס תפוח. ד. מי שעמל וחסך 1800-2000 דולאר בחופשותיו ומידע אישי זה אכן אפשרי ובלא מאמץ יוצא דופן ידע להעריך גם את המסע וישמור על איכותו החינוכית ,במסע שכזה יפחת מספר השתיינים,ההוללים,וחוגגי הלילה במלונות.

טיפקסית

New member
אז ככה

בתור אחת שיצאה לפולין לפני כמעט ארבע שנים אני יכולה להגיד לך שכן אני עצמי אומנם קיבוצניקית אבל היי עבדתי וקרעתי את התחת כדי להשיג את סכום המסע,ותאמין לי שזה אפשרי,והכל תלוי בבנאדם ובהחלטות שהוא עושה בחיים. לבטל מסע לפולין זה סוג של קו אדום,כיוון שמשרד החינוך רואה את המסעות לפולין כאחת מנקודות הדגל שלו,ומשקיע בכך זמן ככל האפשר. החבר'ה עובדים ועוזרים אחד לשני -הם מפעילים את עצמם על מנת להשיג את הכסף הנדרש מיוזמה חופשית שלהם,ויש לעודד אותם להמשיך ולהשקיע. אין שום סיבה שתלמידים שעבדו קשה,ושרוצים לצאת למסע ישארו בבית בגלל החלטה פזיזה של הורה זה או אחר. המסע שייך לתלמידים ולא להורים,אם כל הכבוד להורים הם כרגע צריכים לחשוב על טובת הילדים שלהם ולא על טובת עצמם. מסע לפולין זה לא סתם עוד טיול. ביה"ס שלי התפרסם אולי בפרשה הכי שלילית שקרתה בפולין [מי שזוכר פרשת נערות הליווי בשנת 1999]. המסעות לפולין נפרסים על פי תכנים שונים על פי רוח המשלחת,ויש משלחות של תנועות נוער,וגם בתי ספר פרטיים המשלבים תכנים ערכיים ורוחניים במהלך המסע,ולא סתם עוד מסע בזבוזים והוללות,לא לשם כך הגיעו התלמידים לפולין. יש תלמידים שהמסע הזה משנה להם את החיים,נותן להם פרופורציות . זו פעילות דגל של המדינה,ולא סתם נמצאת כחלק מ"תוכנית הלימודים" מדובר פה על למידה אחרת,שפותחת צוהר לעולם שלם!!

ישרון

New member
טיפקסית כל מה שכתבת נכון

שלושה מארבעת ילדי יצאו למסע אני עשיתי את המסע בגיל המופלג של 50+ ילדי עמלו קשה למימון המסע בני הצעיר כל כך כעס על חלק מבני כיתתו שביקשו סיוע עד שעמד על כך שלא ניתרום ולו שקל לטובת "אילו שאין להם"מפני שחלקם הגדול בילו חופשה באילת בעוד הוא וחבריו מילצרו עצמם למוות בחברת קייטרינג בחופשה ובסופי שבוע. אני לא מתנגד למסע אני מתנגד למיסחור שעשו מהשואה ,ולאלו שגוזרים קופון על גב ההורים תוך גרימת יסור מצפון ועינויי נפש .את כניראה עדיין לא שייכת למיגזר ההורי בכדי שתביני אילו יסורי נפש עוברים על הורה שאין לו לתת לילדיו ,במיוחד כשהדבר נוגע למשהו "שכולם נוסעים".ואת המומנט הזה מנצלים כמה עושי כסף

giraffeeeee

New member
החליטו ש...

יוצאים יש אני כל כך מאושרת... היו דווקא הורים שהתנגדו שנצא למסע.

שירנות

New member
איזה כיף לשמוע:)!!

לא נראה לי שהיו מחליטים החלטה אחרת-זה דבר יותר מדי חשוב... בכל מקרה אני שמחה שהחליטו ככה. בהצלחה! ואם יש לך שאלות תהיות או כל דבר שיבוא בהמשך את תמיד מוזמנת לשאול והתייעץ-תמיד נשמח לענות ולעזור:)

למעלה