ערב הודי משובח בטאיזו

  • פותח הנושא zippa
  • פורסם בתאריך

zippa

New member
ערב הודי משובח בטאיזו

כבר הרבה זמן לא כתבתי פה כלום, אבל חוויה מוצלחת ומהנה במיחד בטאיזו גרמה לאצבעות שלי לדגדג. אז הנני כאן

ביום ראשון נכנסתי בטעות לרשימת שוברים שאני שומרת לעצמי במטרה לא לפספס תוקף, והתברר לי שיש לי שובר מתנה מהעבודה שפג תוקפו ממש באותו היום (זמן איכות של קשרים פלוס, מי שמאד רוצה לדעת). לא ניצלתי אותו עד כה מפני שלא מצאתי ברשימת המקומות שמכבדים אותו אף מקום מעניין במיוחד, אבל מתברר שלאחרונה טאיזו נוספה לרשימה! עלה לי רעיון גאוני לפתות בהצעה לארוחה חינם שתי חברות טובות שילדו לאחרונה ושלא הזדמן לי לראות כמעט. הן נענו להצעה, ובספונטניות רבה קבענו לאותו ערב.
התמזל מזלנו ובימי ראשון יש במסעדה ערבים הודיים. לא בטוחה שהייתי הולכת בכוונה תחילה דווקא ביום ראשון, אבל זה יצא מעולה. האווירה היתה נעימה, קצת יותר משוחררת מהפעמים הקודמות שסעדתי במקום, והניחוחות היו ממש משכרים ומאד מאד מעוררי תיאבון. במפתיע זו היתה הארוחה הכי פחות חריפה שאכלתי בטאיזו, ובהתחשב בכך שחריפות יתר הפריעה לי בכל אחד מביקוריי הקודמים, זה ראוי לציון.
בחרנו מגוון מנות לחלוק, וקיבלנו גם מנה על חשבון הבית, שכנראה שולחן אחר ביטל (אשמח לשמוע רעיונות למה, זו מנה מיוחדת שהסבירו לנו עליה במיוחד, אז אני לא חושבת שאפשר להיות מופתעים ממנה). כשקיבלנו את החשבון התברר שזו גם היתה מנה מאד יקרה, מה שגרם לה להיות טעימה אפילו יותר ;)

אכלנו:
  • לחמניות מאודות (18 ש"ח) – חשבתי לוותר, אבל אחת החברות עוד לא אכלה אותן והתיאורים המחמיאים שלי גרמו לה לדרוש אותן, ואני לא התנגדתי.
  • סלט שרימפס (66 ש"ח) – עבד מצוין גם בלי השרימפס, לחברה שנמנעת מפירות ים. אני תוהה עכשיו אם זו מנה הודית או דווקא וייטנאמית, אולי?
  • פאקורה ברבוניות (48 ש"ח) - המנה המאכזבת של הארוחה, טעימה אך סתמית.
  • הר גאו סקאלופ (66 ש"ח) – מנה שלא הסכמתי לוותר עליה אחרי שבארוחה הקודמת היתה היהלום שבכתר מבחינתי. החברה שנמנעת מפירות ים הסכימה לקחת ביס, וטענה שזה מרגיש כמו בצק. אני מסכימה איתה שאין למנה טעם ים-י במיוחד, אבל היא עדין נהדרת.
  • באטר צ'יקן (88 ש"ח) – באופן אישי לא חיבבתי את הטעם של הרוטב. החילבה או השמנת החמוצה היו חמוצים מדי בשבילי.
  • מלאי קופטה (68 ש"ח) – רוטב נהדר ועשיר כמעט-להחריד, הכופתאות דביקות ומתקתקות. מבחינתי ביס אחרון מהמנה הזו היה קינוח.
  • לוקוס שלם מטוגן (בתפריט זה לברק, אבל הוא אזל באותו היום והוחלף בלוקוס, שתומחר ב-50 ש"ח ל-100 גר'. המנה שלנו שקלה 650 גר', מתברר, אז אמורה היתה לעלות 338 ש"ח) – זו המנה שקיבלנו במתנה. לא שקלנו כלל להזמין אותה, ובסופו של דבר היא היתה המנה הכי שווה. מתברר שדג שלם בטיגון עמוק זה יופי של דבר.

הזמנו גם בקבוק ריזלינג של ויתקין (150 ש"ח), מה שהביא את החשבון ל-504 ש"ח מוצדקים עד מאד, והשובר שכיסה 330 ש"ח הפך את הארוחה כולה למשתלמת במיוחד, מן הסתם.
כשרשמתי עכשיו את מחירי המנות הופתעתי מאד לטובה, לדעתי זו תמורה נהדרת לכסף, במסעדה שאני רגילה לחשוב עליה כאחת היקרות.
לכל חובבי האוכל ההודי ולכל מי שלא נרתע ממנו – מומלץ בחום.















 

שקדייה

New member
נראה ונקרא טעים מאוד, פרט לדג....

מודה שגם כשישבתי שם, והדג הזה בצורת ההגשה הזו יצא לשולחנות אחרים זה ממש זיעזע אותי.....
ולא שאני לא אוכלת בע"ח, פשוט יש משהו קצת מטריד במראה הזה לטעמי.... זה שהוא טעים- זה די בטוח
 

salo22

New member
המספרים בלוקוס לא מסתדרים

והאמת גם לא בדיוק הבנתי למה זו תמורה נפלאה לכסף,בגלל מנת אקסטרא באמת קיצונית ? כי סהכ המחירים נקראים מאוד גבוהים, שוב עם הבלה בלה של ממוצע תל אביב היום, אבל אלו פשוט מחירים גבוהים נטו.
 

salo22

New member
אבל קרוב, לא עקרוני


ותודה רבה על דיווח מעניין, בחור לא מנומס שכמוני.
 

zippa

New member
המנות עליהן שילמנו היו שוות את הכסף

אולי לא הייתי ברורה, אבל התכוונתי שבעודי כותבת את המחירים, הגעתי למסקנה שהם פחות גבוהים מהרושם הרגיל שלי מטאיזו, ושהתמורה להם בהחלט שווה את עלותם.
אז גם בלי מנת האקסטרא (שלא הייתי מזמינה בעצמי, כאמור, בין היתר בגלל המחיר), ואפילו בלי השובר, לדעתי זה VFM גבוה.

לגבי מחיר הלוקוס - במשקל של 650 גר' (כנראה קצת יותר לפי המחיר, אבל אולי לא כותבים בחשבון במדויק?) ובעלות של 50 ש"ח ל-100 גר', לי מסתדר שהמנה עלתה 338 ש"ח.
 

גסטרו

New member
איך לא נפגשנו ? גם אנחנו היינו

אם לפני שנה היה צריך להזמין לאיזו מקום שבןעים מראש, הרי שביום א בשעות אחהצ קבלתי מהם מסרון תזכורת על הארוחה ההודית, הייתי בעיצומו של יום עבודה ארוך מפרך, העברתי את המסרון לבעלי שמיהר להזמין מקום ,ללא כל קושי
לי המוסיקה ההודית היתה בעןוצמה גבוהה מדי ופגמה בהנאה בעיקר קראת סוף הארוחה -אולי הגבירו עוד יותר , השרות היה לבבי ונעים
בחרנו במנות קלילות-
פארטה פניר - סוג של מלאווח עם מלית גבית פניר- מטוגן טעים , הוגש עם ראיטה- יוגורט עם צנון מגורר -38שח
גובי מסאלה - פרחי כרובית ברוטב עגבניות חריף- ככה ככה -48 שח, חשבתי על חתולית כי המנה היתה חריפה אבל חריפות נעימה
דוסה מסאללה- מנה שהוא לקח קונוס בצק דק בתוכו תבשיל של גרגרי חומוס וטופו- נהנה מאד מאד -48 שח
לחמנית פרגית- לי- לחמניה מאודה רכה מעולה עם נתחי פרגית מתובלים - שילוב מושלם !! 40 שח
ומלאי קופטה - 68 שח- כפי שכתבה ציפה מתקתק מדי ומרקם דביק משהוא

מים קבלנו צוננים בבקבוק זכוכית אלגנטי
242 שח לא כולל שרות לארוחה נחמדה צמחונית ברובה , יקר . החניה ,לעומת הצהרים רק 10 שח- שווה
 

גסטרו

New member
אגב, השף עבר בין השולחנות אבל ושוחח

עם חלק מהסועדים על פנינו חלף כאילו היינו אויר . קצת לא נעים.
 

zippa

New member
אולי סיימתם לפני שאנחנו הגענו?

האימהות הצעירות ביקשו שניפגש רק ב21:30.
לא שמתי לב לשף, אבל ראיתי מישהו שאני משערת שהוא אחד המנהלים/בעלים מסתובב. גם לידינו לא עצרו. אבל כשיצאנו מהמסעדה הוא עמד בכניסה, והציע לנו לקחת צנצנות קטנות עם מסאלה קשיו (נדמה לי) כשהוא ראה שאנחנו בוחנות אותן בעניין.
מעניין שלא לקחנו כמעט אף אחת מאותן המנות.
 

גסטרו

New member
הצטלבנו קלות ...השף בחור נמוך יחסית

ג'ינגי' קצת דהוי. הסתובבה בחורה לבושה בסארי יפה מאד אולי זו השפית ההודת אבל היא עמדה במסעדה כאילו משגיחה ולא במטבח ,,,,
הגענו ב20.30 חושבת שעזבנו קצת אחרי 21.30...
 
למעלה