ערב זמנהוף מנקודת ראות שונה

amri

New member
ערב זמנהוף מנקודת ראות שונה

רק כעת התפניתי להכנס לפורום תפוז, והתאכזבתי לקרוא את הדיווח החסר והבלתי מפרגן של דורון על ערב זמנהוף שנערך ביום שלישי שעבר. ביום שישי שלחתי לכל החברים דיווח יותר אוביקטיבי, שחלקו העברי מופיע בהמשך.
בדיווח של דורון לא מוזכר (פרט לתארים בלתי מחמיאים) חלקו הרשמי של הערב, אותו אנו מחויבים לבצע לפי תקנון האגודה (דיווחים ובחירת ועד). דורון אולי שכח לציין את הדיווח על פעולות האגודה במשלך השנה שחלפה, ועל המפגש הקרוב באילת, אותו הכנתי (כמדי שנה) בצורת מצגת תמונות, כדי שיהיה יותר חי, אבל זכר להתריע שהיו"ר הגיע באחור (ב-18:15, כאשר התכנית התחילה אחרי 18:30). אולי לא כולם יודעים, שכדי להגיע בזמן היו"ר צריך לצאת מעבודתו בירושלים הרבה לפני כל הגרים במרכז, והפעם גם אסף אספרנטיסט ירושלמי שאחרת לא היה מגיע, ודאג לחוברות הבטאון שחילק לנוכחים.
עבודת הכנה רבה נעשתה בחלק הרשמי, כדי שיהיה פחות משעמם. מתילדה ואני הכנו תכנון מדויק של הערב, עם פיזור של החלקים הרשמיים בין האומנותיים ותכנון זמנים מדויק, אלא שבפועל כל הדברים התארכו, והפעם מעבר לרגיל.
ההצבעות והדיונים המשעממים שדורון ואחרים הלינו עליהם (פירוט בהמשך), האגודה חוייבה לקיים במפגש זה על ידי רשם העמותות (הודות לשרות הדוב של חבר לשעבר), והדיון בהם התלהט והתארך הרבה מעבר למתוכנן.
אז להבא, קצת יותר פירגון והערכה לעבודתם של אחרים, גם אם היא אפורה יותר מהתרומה שלך.
למי שפספס, הנה הדיווח ששלחתי במייל לכל החברים:
שלום חברים,
יותר מ-30 חברים השתתפו ביום שלישי בערב זמנהוף באולם בבית ויצו בת"א. בחלק האמנותי היו הרצאה על זמנהוף (אמיר), שירים (ישראלה ואנריקה בליווי ותרגום דורון ואמיר, וכן לואיזה) ומחול אוריתמי (טלי), רובם בביצועי בכורה שהלהיבו את הצופים. תמונות ווידאו בקישור https://www.facebook.com/amri.wandel/posts/10218091939679939 
בחלק הרשמי היו דיונים ודיווחים בנושאים שונים - דמי החבר החדשים ב-UEA והחזר הוצאות נסיעה (הציג יהושע), רכישת משרד/מועדון בת"א (שלמה), פעילות האגודה בשנה שחלפה והכינוס באילת (עמרי). לבסוף נבחרו הנהלה וועדת ביקורת.
חברים אחדים ניצלו את ההזדמנות להרשם במחירים מוזלים לכינוס האספרנטו באילת וכן ל-UEA, שניהם עדיין אפשריים עד לסוף דצמבר, ע"י תשלום ליהושע. כל הפרטים והעלויות לכינוס באילת מופיעים בטופס ההרשמה באתר http://esperanto.org.il/IK20/index.php/ilAligxilo
שבת שלום,
עמרי

DoronModan

New member
צריך להפריד בין ישיבה רשמית לבין ערב אמנותי

וזה הדגש של דבריי. מעבר לכך, אכן נעשית עבודה ראויה לפרגון על ידי חברי ההנהלה שהזכרת.
החלקים הרשמיים ראויים לערב נפרד, וכך יהיה זמן לדון בצורה רצינית, כמו שראוי להם.

אילו היה יותר תאום עם התכנית של מתילדה היה מתברר מיד שהתכנית נדונה מראש להיות עמוסה מדי. (אני אישית הייתי מוותר על החלק שלי אילו הייתי יודע שזה המצב.)
צריך לחשוב היטב איך לגרום ליותר אנשים להגיע בפעם הבאה. אחרי הכל זה אחד מארועי הדגל שלנו.
1. צריך להקפיד על תכנית שתימשך עד שעתיים וחצי כולל התכנסות, אם חלקים רשמיים- אז חלקים רשמיים בלבד (למעט קטע מוזיקלי קצרצר). ובארוע של הקיץ בלי חלקים רשמיים.
2. להתחיל אותה בזמן. לקבוע בבירור מהו זמן ההתכנסות ומה זמן תחילת התכונית ולעמוד בזה. הפעם זה הוצג מאוד מעורפל.
3. אם היושב ראש יודע שיש עליו הרבה מטלות, כדאי שייערך בהתאם לכך כדי להגיע לפני הזמן. תמיד אפשר למצוא הצדקות, אבל מי שבאמת רוצה להגיע בזמן ולוקח ברצינות את המוזמנים, יעשה הכל, ויצליח להגיע בזמן. איחורים חוזרים ונשנים משדרים זלזול.
3. להודיע הרבה זמן מראש כדי לאפשר לאנשים לסמן ביומן.
4. להתעניין בפרטי התכנית ולהיות מסוגל לדווח לחברים על שמות ההרצאות, שמות השירים והמבצעים.
5. להודיע אישית לאנשים, ולהזכיר להם.
את כל הדברים , למעט סעיף 3, אני לא אומר שהיושב ראש צריך בהכרח לעשות. אבל הם צריכים להיעשות. וחייבים להפיק לקחים מכך שהגיעו בקושי 35 אנשים. זה לא רק המפגש הזה, גם המפגש הקודם היה עמוס מדי, וגם הוא התחיל המון זמן אחרי מה שנקבע, ולכן אין פלא שרבים מאלה שהגיעו בפעם הקודמת לא הגיעו הפעם. ולא היה יום גשום/קר או משהו כזה.

חמש הנקודות האלה חשובות מאוד.

amri

New member
אין חדש תחת השמש

מאז ומתמיד המפגשים החצי שנתיים מורכבים מחלק רשמי וחלק אמנותי, מתחילים ומסתיימים מאוחר מן המתוכנן. למפגש שרובו ככולו רשמי, כמו זה שמציע דורון, יגיעו עוד הרבה פחות אנשים ואז אין לו זכות קיום. כאמור הפעם החלק הרשמי היה ארוך מן הרגיל בשל החובה שהוטלה עלינו על ידי רשם העמותות, לדון ולהצביע בשלושת הנושאים באסיפה הכללית, לכך קבלנו ארכה עד דצמבר.
לגבי מספר הנוכחים - מספרם לא היה פחות מאשר בפעם הקודמת, ולמעשה מספר דומה מגיע לכל המפגשים הארציים (בדצמבר ויולי) בשנים האחרונות. התכנית שמתילדה ואני הכנו אכן היתה באורך של שעתיים בדיוק (18-20) אולם כאמור היו חריגות, גם בחלקים האמנותיים, אך בעיקר בדיונים שקדמו להצבעות. מתילדה רצתה לקטוע את הדיונים (בפרט כשדורון, למרות השעה המאוחרת, לקח את המקרופון ופתח בויכוח ממושך בנושא החזר הוצאות הנסיעה), אך אני ביקשתי ממנה לאפשר את התגובות והדיון כיון שאלה היו נושאים חשובים, בעיקר קניית המשרד, וזכוכתם של כל החברים להביע את דעתם לפני ההצבעה ולקבל תשובות לשאלותיהם.
תאריך המפגש פורסם זמן רב מראש, גם הזכרתי אותו מספר פעמים במכתבים השבועיים לחברים, וארבעה ימים לפני המפגש שלחתי מכתב ארוך לכל החברים על הערב כולל התכנית - מתילדה ביקשה שלא אפרט יותר מדי בחלק האמנותי כדי לשמור על אלמנט ההפתעה, אך לחברי ההנהלה שלחתי את התכנית המפורטת, כולל הערכת הזמן לכל פריט.
לא היה שום עירפול ביחס לשעת ההתחלה - כפי שנכתב התכנסות מקבלת האולם ב-17:30 והתחלת תכנית ב-18:00. הרבה חברים הגיעו אחרי שש, ורבים המשיכו לשוחח או לשלם דמי חבר או לקנות ספרים (משום מה הפעם רק מיכאלו ואני הבאנו ספרים וארגנו את שולחן התצוגה). מסיבה זו, כרגיל, התכנית החלה כחצי שעה לאחר השעה הנקובה, וגם זה הובא בחשבון. לכן גם אין בעיה שהיו"ר, שאינו אמור לפתוח את התכנית, מגיע כמה דקות לאחר השעה הרשמית, מה גם שהוא מגיע מרחוק ובדרכים פקוקות, ואחרי התכנית נשאר בין האחרונים, אסף את החוברות והסיע עוד שלושה מהמשתתפים בדרך לביתם.

DoronModan

New member
עמרי

אפשר להתווכח, אבל זה לא מקדם. את האנרגייה הזאת עדיף להפנות יחד להפקת לקחים להבא.

וזה יהיה ניתן רק אם יופנם שהיו כשלים.

amri

New member
דורון וכולם,

כל הצעה קונקרטית לתכנון המפגשים בעתיד תתקבל בברכה, אפילו בפורום הזה, ובודאי בישיבות ההנהלה, אליהן כרגיל מוזמנים כל החברים.
אין חולק על כך שהמפגש בשבוע שעבר התארך יותר מדי, ובהודעות הקודמות תיארתי את הסיבות לכך מנקודת ראות המארגנים.
לדעתי למפגש ארצי שיוקדש רובו ככולו לעניינים הפורמליים לא יגיעו הרבה חברים.
מצד שני ניהול קפדני של הלו"ז והגבלת זמן העניינים הפורמליים למינימום ההכרחי (כולל ביטול הדיון החפשי או הגבלתו בצורה דרסטית) יכול להביא למפגש פחות ארוך שרובו תכנית אמנותית. בהודעה נוספת אפרסם את סדר היום שגיבשתי עם מתילדה לערב זמנהוף וכל אחד יוכל לשפוט.

amri

New member
סדר היום המתוכנן של ערב זמנהוף

להלן סדר היום שנשלח לכל חברי ההנהלה ב-6.12, 6 ימים לפני המפגש. למחרת שלחתי גירסה מקוצרת (לבקשת מתילדה) לכל החברים. שימו לב שסכום הזמנים עומד על כשעתיים כולל הפסקה של 20 דקות. לו היינו מתחילים ב 18:15 היינו מסיימים ב-20:25. חצי שעה נלקחה כשולי ביטחון. זה לא הספיק כיון שהיה איחור של 40 דקות בהתחלת הערב ועוד חריגה של יותר מחצי שעה בזמן הדיונים. אפשר לקחת את זה כמודל למפגש עתידי, בהורדת הסעיפים שסומנו בכוכבית, שהם חד פעמיים.
=====================================
שלום לחברי ההנהלה + נאווה (יו"ר המפגש),
בהמשך הסיכומים בישיבה דברתי היום עם מתילדה וסיכמנו את סדר היום של המפגש ביום שלישי:
לפני תחילה התכנית ובהפסקה: יהושע ושלמה יגבו דמי חבר ודמי הרשמה לכנס באילת.
דורון - פסנתר 5
ישראלה - 3 שירים 10
אמיר - הרצאה על זמנהוף 10
יהושע - דמי חבר 5
לואיזה - שירה 10
עמרי - מצגת פעילות בשנה החולפת 15
טלי - ריקוד 10
הפסקה 20
*עמרי - כנס אילת ועקבה 10
*שלמה - קנית משרד בת"א 10
אנריקה - שירים 10
*יהושע - החזר הוצאות נסיעה 5
נאווה - בחירות 10
דורון - המנון 5

DoronModan

New member
אם כבר דיון -שיהיה מעמיק ודמוקרטי

אין שום צורה וטעם בבחירות "דמוקרטיות" (על הניר בלבד) שנערכות לאחר 3 וחצי שעות (בשביל אלה שהגיעו בזמן, בחמש וחצי למפגש, ואפילו לפני כן) כשאנשים מרוטים מעייפות, מצביעים בלי לדעת על מה, כשהם רק רוצים כבר ללכת הביתה.
אין טעם בדיון על הוצאת סכומים גדולים של כסף במצב כזה, ובתזמון כזה.

אדרבא שיגיעו מעט חברים לארוע הרשמי. לפחות יגיעו אלה שיודעים מראש למה הם באים. האכפתיים ביותר, אלה שיש להם מה לתרום.
לשאר הרי לא יעזור שהם יהיו שם ויסבלו.
כתבת לעיל 'כל הצעה קונקרטית לתכנון המפגשים בעתיד תתקבל בברכה'. אבל לא קיבלת בברכה: הבאתי לעיל 5 הצעות קונקרטיות, כמו שאמרת, אבל לא התייחסת לאף אחת מהן, אלא רק בדרך של הצדקת הכשלים.

amri

New member
נהפוך הוא.

בתשובותי מאתמול ומהיום, התייחסתי לכל אחד מחמשת הסעיפים שהעלית, שכולם הגיוניים ונכונים, אבל לא פעלו בשטח. ניסיתי להראות שכל אחת מהצעותיך אכן נעשתה מראש. לדעתך זו "אי-התייחסות והצדקת הכשלים". לדעתי זו דמגוגיה.

אבל לעצם העניין: ההצעה הקונקרטית שלך היא בעצם לרכז את כל הדברים הפורמליים במפגש נפרד. אדרבא, נקדיש באחת הישיבות הקרובות זמן לבחינת הצעה זו, אתה כמובן מוזמן להציגה ולהכנס לפרטים (כמו מתי לקיימה, האם על חשבון אחת הפגישות הקיימות או פגישה נוספת, מה יהיה סדר היום, מה יהיה המספר המינימלי של הנוכחים, כדי שלא יצא שהמועמדים להנהלה הם רוב המצביעים וכו).

DoronModan

New member
אם אין חדש תחת השמש - הגיע הזמן לחדש

"מסיבה זו, כרגיל, התכנית החלה כחצי שעה לאחר השעה הנקובה, וגם זה הובא בחשבון. לכן גם אין בעיה שהיו"ר, שאינו אמור לפתוח את התכנית, מגיע כמה דקות לאחר השעה הרשמית,"
למה זה הובא בחשבון בכלל? היו"ר הוא בדיוק זה שאמור לפתוח את התוכנית ואפילו להגיע לפני. דהיינו ב-5:30 ולא ב-6:20 (איחור של 50 דקות ולא של כמה דקות).
התרוץ של להגיע מרחוק ובדרכים פקוקות הוא קבוע, כך המצב בארץ. הגיעו אנשים מיותר רחוק מירושלים ולפני 5:30. כשאתה יודע שיש לך שני ערבים בשנה שאתה יודע עליהם מראש, וזאת לא הפתעה, תעשה את התכניות שלך כך שכן תגיע בזמן.
מ-5:30 ועד 6:00 זה לא רק לארגן את האולם (שגם לזה אפשר היה שיבואו יותר מתנדבים), אלא בעיקר למפגש החברתי ושיחות באספרנטו בין חברים. זה חלק בלתי נפרד מהתכנית.
יש אנשים שכדי לא לאחר הגיעו הרבה לפני הזמן, ואני ראיתי אותם כשבאתי בחמש לעשות חזרה.
אם ידוע מראש שהזמן המוקדש לפריטים השונים, ברור שצריך להיערך בהתאם, ולא לצפות שהפעם הדברים יהיו אחרת.

DoronModan

New member
השלמת מילים שנשמטו

אם ידוע מראש שהזמן המוקדש לפריטים השונים תמיד לא מספיק, ברור שצריך להיערך בהתאם, ולא לצפות שהפעם הדברים יהיו אחרת.

amri

New member
לענין שעת ההתחלה ותפקידו של היו"ר...

שעת ההתחלה הרשמית היתה 18:00 ולא 17:30. אנשים באים מוקדם יותר כדי להפגש ולשוחח, שזה כמובן חלק חברתי חשוב, אך לא מצריך את נוכחות יו"ר האגודה דווקא. כמו כן התכנית מנוהלת על ידי מתילדה ויו"ר המפגש, אשר לפי התקנון אסור שיהיה מועמד להנהלה (הפעם אלויר מונתה לתפקיד זה). הם ולא יו""ר האגודה הם אלה שפותחים ומנהלים את המפגש. כיון שאין ודאות לגבי הפקקים, תפקידי בתכנית נקבע לקראת סוף החלק הראשון, כך שגם אם אאחר לא תהיה פגיעה בתכנית.
נכון שניתן לצאת לדרך עם מרווח ביטחון גדול כדי להגיע יותר מוקדם, אם זה חיוני. במקרה שלי זה מתבטא ביציאה מן העבודה הרבה לפני השעה הרגילה, בתקופה שאני טובע בעומס (בדרך כלל אני עובד עד 8 בערב). חלק מן העומס הזה נוצר, כיון שבימים שלפני המפגש הקדשתי זמן רב לתכנונו, בעיקר לחלק הפורמלי, ולהדפסת הבטאון כדי שאפשר יהיה לחלקו לנוכחים. גם במצגת סיכום הפעילות ובהכנת טופס ההרשמה לאילת הושקעו שעות עבודה רבות.
לא כתבתי כל זאת כדי להלל את תרומתי לאגודה ולארגון המפגש, אלא כדי להפסיק אחת ולתמיד את העקיצות וההתעסקות האובססיבית שלך ושל אחרים בשעת ההגעה של היו"ר.
ואם כבר, אז הרבה פחות מובנת מאיחור של כמה דקות היא בחירתם של חברים מסוימים במודע להעדר מן הארוע, אחד החשובים לאגודה, כמו שגם אתה כותב, ולא רק מן המפגש הזה אלא גם ממפגשים נוספים, כמו מפגש הסופ"ש ומפגש הקיץ.

מיכי 10

Member
קראתי כל מה שכתבתם כאן,

ולא התכוונתי להתערב בדיון, מה גם שלא הייתי בערב זמנהוף האחרון (רק בזה שהיה לפני שנה), וגם לא בלנדה קונבנו האחרון. אבל קיבלתי דיווחים.

אך אם אתה בוחר להמשיך בוויכוח כאן, ועוד רומז אל מי שבוחרים "במודע להעדר מן הארוע, אחד החשובים לאגודה, ...ולא רק מן המפגש הזה אלא גם ממפגשים נוספים, כמו מפגש הסופ"ש ומפגש הקיץ.", אני מבינה היטב את הרמז ואל מי הוא מכוון, והחלטתי כן להגיב, אם כך.

אז קודם כל, גם לדעתי וגם לדעת אספרנטיסטים נוספים שדיברו איתי על כך לא פעם בעבר: תפקידו של יו"ר אגודה, להיות נוכח בכל ערב ארצי מתחילתו, ולקדם את פני הבאים. אין לכך כל קשר אם ליו"ר יש תפקיד בתוכנית הערב או לא ובאיזה שלב במהלכה. עצם היותו יו"ר האגודה, מחייב אותו, לפחות לפי כללי הנימוס הבסיסיים, לתת את ההרגשה הטובה ואת הכבוד המינימלי לחברים, המגיעים ממקומות שונים בארץ. זה כולל מצטרפים חדשים, תלמידים בוגרי קורסים - בדיוק כמו גם חברים ותיקים. גם כדאי שכיו"ר תכיר אותם והם יכירו אותך! אתה בוודאי יודע זאת ומסכים לכך.
הגעה בזמן או קצת לפני תחילת התוכנית, תביא לכך שגם החברים לא יזלזלו, ויגיעו בזמן, ולא באיחור.

כיוון שיש להניח שלא בכל יום בשבוע אתה מרצה באוניברסיטה העברית בירושלים (בכלל, ועד שעות מאוחרות בפרט), ובהיותך בעל התפקיד החשוב ביותר באגודה, בוודאי תוכל לבקש שנדאג שהערבים הארציים יתקיימו בימים שבהם כן תוכל להגיע בשעה מוקדמת לאירועים אלה. זה רק עניין של תכנון, מה גם שערבים אלה קורים באופן קבוע פעמיים בשנה, וליתר דיוק שלוש פעמים, אם נכלול גם את חגיגת סוף הקיץ, ולא בהפתעה.

ובאשר לחברים שאינם מגיעים, תאר לעצמך שלכל אחד מהם יש סיבות משלו למה הוא לא יכול להגיע או למה הוא בוחר שלא להגיע. זה שהסיבות לא מעניינות או לא משכנעות בעיניך, זו בעיה אחרת.

ואם לעבור לפסים אישיים שלי: הבחירה שלי לא להגיע לשלושת האירועים השנתיים בשנים האחרונות, נובעת מכמה סיבות לגמרי אישיות שלי, ובהחלט לא נגד אל"י והחברים.
יהיה נחמד אם למרות בחירתי זו, תעריכו בכל זאת את העובדה שאני דואגת כבר שש שנים וחצי, מאז שיוסי איננו איתנו, לארגן טכנית כל מפגש כזה, ללא יוצא מן הכלל על כל הפרטים. זה דורש ממני השקעה מרובה של זמן, טלפונים, מכתבים ואנרגיות, וזה כלל לא מובן מאליו, כי זה בהחלט לא התפקיד שלי!! זה לא קשור למועדון בכלל, אלא לאל"י.
אני עושה זאת כמחויבות שנטלתי על עצמי בעצמי ובהתנדבות מלאה, בדיוק כמו את תפקידי כמנהלת המועדון - תפקיד שהוטל עלי ע"י היו"ר וחברי ההנהלה, לפני שש שנים וחצי.
ואל המועדון אני כן מגיעה בקביעות, בכל שבוע, אחרי שאני דואגת בקושי ובעבודה רבה, להשיג או להנחות בעצמי תוכניות מגוונות, המתחלפות מדי שבוע.

amri

New member
לגבי תפקיד היו"ר

כבר עניתי בהודעה הקודמת. זכותך לחשוב אחרת. אני מכיר את כל החברים, ופונה לכולם, גם אם זה בהפסקה או אחרי המפגש (בפרט הפעם, כיון שלכל אחת ואחד נתתי אישית את הבטאון). מי שצרה עינו בכך שהיו"ר מגיע לעיתים באיחור של כמה דקות, שיטול קורה מבין עיניו.
אבל אני דווקא מסכים עם מה שכתבת,
"זה רק עניין של תכנון, מה גם שערבים אלה קורים באופן קבוע פעמיים בשנה, וליתר דיוק שלוש פעמים, אם נכלול גם את חגיגת סוף הקיץ, ולא בהפתעה."
אכן מאוד מתאים (שוב מצטט אותך) "לחברים שאינם מגיעים, שלכל אחד מהם יש סיבות משלו למה הוא לא יכול להגיע או למה הוא בוחר שלא להגיע".

DoronModan

New member
מיכל אני מסכים איתך בכל - יו"ר צריך לשמש דוגמה

ייתכן שאין שום 'חוק' שאומר ליו"ר להגיע מוקדם, אבל כמו אמרת, זה עניין של נימוס בסיסי ומקובל ביותר , ומקובל מאוד שמי שעומד בראש פותח את הערב, ומכבד אותו והנוכחים בנוכחותו שלו.
אני כבר לא מדבר על ארועים אחרים, כמו הדלקת נרות במועדון וכו', שגם על זה כבר שמעתי דיבורים. וכן, אני יודע שאתה מלמד בימי שני, אבל תמיד אפשר לקצר שיעור או לא לקיים בכלל ולהחזיר בפעם אחרת, או בלי להחזיר, או לתת לסטודנט מתקדם ללמד במקומך. יש פתרונות למי שרק רוצה באמת.

מיכי 10

Member
מסכימה עם כל מילה שכתבת כאן. אני חושבת

אותו דבר, ומקווה לטובת אל"י, שהדברים ישתנו לטובה בכל המפגשים הבאים.

מסכימה גם להצעתך להתרכז בלנדה קונבנו בכל העניינים הרשמיים, שכן חשובים לכולם, ושלא חייבים להערך בצורה משעממת. ולשלב ביניהם רק קטעי נגינה קצרים לרענון.
ואילו בערב זמנהוף - להתרכז בהרצאות בעברית ובאספרנטו על זמנהוף, בתוכנית אומנותית שלא תתפרש על יותר מדי זמן, ובהשארת זמן מספיק גם לשיחות חבריות באספרנטו.
לא נראה לי שיהיה קשה לארגן את כל התוכניות של שני האירועים הארציים האלה, בצורה תכליתית יותר ונעימה יותר.

amri

New member
לנדה קונבנו

כדאי לדייק במינוח: Landa kunveno הוא מפגש ארצי (אסיפה כללית) הנערך פעמיים בשנה, ביולי ובדצמבר (האחרון כולל גם את ה Zamenhofa Vespero). לנדה קונבנו הוא איפא גם החלק הרשמי של מפגש דצמבר, להבדיל מן החלק האמנותי. יש "עניינים רשמיים" שאנו מחויבים לעשות לפי התקנון, לפחות בחירת הנהלה וועדת ביקורת, דיווח לחברים על פעילות ואישור התקציב. יש לדווח על ביצועם לרשם העמותות, כדי לקבל אישור ניהול תקין. בנוסף, בשל הלשנה של חבר לשעבר, לאחרונה האגודה נבדקת ונדרשת לדווח בפירוט גדול בהרבה מאשר בעבר.
אם במשפט "מסכימה גם להצעתך [הצעת דורון?] להתרכז בלנדה קונבנו בכל הענינים הרשמיים" התכוונת למפגש הארצי ביולי, יהיה קצת מוזר לקיים בחירות ודיווח שנתי באמצע השנה. כאמור, הנושא יידון באחת הישיבות הקרובות, אליה יוזמנו במיוחד גם כל החברים שמעונינים להביע דעה בנושא.

מיכי 10

Member
את ההבדל (ואת הדמיון) בין שני המפגשים אני יודעת, כמובן.

וגם מבינה את המילים באספרנטו, kompreneble. עבורי לא היה צורך בהסבר זה.

במה שלא הייתי בקיאה, אלה הנהלים הרישמיים, השייכים לכל אחד מהמפגשים האלה. ובינתיים הבנתי שהנהלים האלה מחויבי המציאות באגודה, אלא שלא הכרחי שיהיו דווקא בערב האחד, ולא בַּשני.
אם הבנתי נכון, החיוב הוא רק שבערב זמנהוף, יהיו שתי ההרצאות - באספרנטו ובעברית - העוסקות בזמנהוף עצמו, שזה הגיוני, ותמיד מתקיים.

דיווח שנתי - באמת הגיוני יותר לקיים בסוף השנה, ולא באמצעה.

אבל בעיניי כלל לא מוזר לעשות בחירות להנהלה באמצע השנה. הרי זה תאריך שרירותי לגמרי.
מה גם שהבחירות הללו כלל אינן משמעותיות לדעתי, כי הן נערכות (לפחות בכל עשר השנים מאז שנכנסתי לאספרנטו) bloke. אין לי הצעה איך לקיים אותן אחרת, כי לדעתי, אולי כיוון שאנחנו מעטים, כל אחד מתבייש להציע להחליף אנשים שאינם ניראים לו מתאימים - באחרים. ואז המצב נשאר תמיד אותו דבר.

חוץ מאשר כאשר אנשים מבקשים ביוזמתם להשתחרר מהתפקיד, כמו למשל כשאני השתחררתי לפני שנים אחדות מההנהלה (זה היה מיד כאשר רשם העמותות דרש לראשונה להוכיח הוצאות כספיות, והתחיל עניין תשלומי הנסיעות לחברי ההנהלה, וההשתדלות להוציא כספים בדרכים שונות. ומשונות. זה הרגיש לי מצב דוחה), וזמן קצר אחריי, השתחרר גם דורון מההנהלה, מאותן סיבות בדיוק.
ואז נוצר הצורך לקבל אנשים חדשים, כדי למלא את השורות, ואכן, נבחרו חברים אחרים.

אגב, אם כבר מדברים, בעבר לא הבנתי למה צריכים להיות בהנהלה עשרה אנשים. זה נראָה לי אז מוגזם. אבל בינתיים הבנתי כבר מזמן שזה חשוב, כי לא תמיד כולם יכולים להגיע לישיבות. וגם כדי לחלק את התפקידים בין כמה אנשים, שזה בסדר גמור, וכמובן הגיוני.

ואם לחזור לעניין שהבאת בתגובה הקודמת, בה ציטטת אותי במשפט "לחברים שאינם מגיעים, שלכל אחד מהם יש סיבות משלו למה הוא לא יכול להגיע או למה הוא בוחר שלא להגיע" אני לא רואה מה הבעיה בעיניך:
כשכתבתי על חברים שלא יכולים להגיע, התכוונתי למשל לחברה שלנו שבגלל בעיה בריאותית רצינית, לא היתה מסוגלת באותו יום ללכת, לעמוד או לשבת. ולחברה אחרת שלנו, שעברה דירה באותו שבוע, והיתה מותשת לגמרי - גופנית ונפשית - מכל העבודות במשך שבועות רבים ואינטנסיביים, ולכן גם נעדרת כבר כמה שבועות מהמועדון, לצערה ולצערנו.
וידוע לי על חברים מבוגרים, שגרים בצפון הארץ, ושכבר קשה להם פיזית לעשות את הדרך לתל אביב, להשתתף כמה שעות באירוע, ולעשות את כל הדרך הממושכת והמעייפת בחזרה.
אלה אילוצים, שפשוט אין מה לעשות כנגדם.

ואשר לבחירה לא לבוא, אני לא יודעת את הסיבות של אחרים. אולי אכזבה ממפגש קודם? אין לי מושג. אני יודעת את הסיבות שלי בלבד, והן לא קשורות למפגש הקודם, אבל אם זה עשוי להרגיע מישהו, הרי שאני נמנעת כבר זמן רב מלהשתתף בשמחות, כולל בחלק מהשמחות המשפחתיות, אפילו. מגיעה רק כאשר ממש ממש חייבת. אחרת - מודיעה מראש ומתנצלת שלא אגיע.
הפעם גם הודעתי לכם שלא אבוא.

Gרר

New member
שמחתי מאד לא להגיע גם הפעם

כקורא מהצד שלא מצוי בנבכי האגודה והפוליטיקות הפנימיות - אני שמח שיש אספרנטו כרעיון, כשפה, כאידאל בתור משהו אחד, ויש את המוסדות, הפוליטיקה, היושב ראש, בעלי התפקידים וכו' - בתור משהו אחר.

אני מבין למה נוצר צורך בקיומם של מוסדות רשמיים לקידום הרעיון והאידאל, אבל כשלעצמי אני מעדיף להשאר כצופה מהצד.

עצוב ואפילו קצת מביך לראות שהכניסות הכמעט יחידות של היו"ר לפורום עוסקות בענייני הפוליטיקה של אספרנטו... אבל כל אחד והבחירות שלו.

מיכי 10

Member
חח. זה שלא הגעת גם הפעם,

ממש לא איכפת לי, כי גם אני לא הגעתי.
לעומת זאת, אם תכבד אותנו בנוכחותך (סוף סוף) במועדון, עופר, זה ישמח אותי במיוחד

אני זוכרת למה לא יכולת להגיע לפני כמה שנים, אבל אם בינתיים כן תהיה לך אפשרות לבוא, ולו אפילו רק פעם או לפעמים, יהיה נחמד להכיר אותך גם פנים אל פנים, ולא רק בהתכתבויות של לפני כמה שנים, ודרך הפורום.

מיכי 10

Member
כן עמרי, תגובה זו ("מסכימה עם כל מילה...") כוּוְנה אל דורון,

כפי שמראה הקו הכחול.

למעלה