ערב חג סוכות.בעלי נסע עם הקולנועית לעשות קניות קטנות

הדסהש1

New member
ערב חג סוכות.בעלי נסע עם הקולנועית לעשות קניות קטנות

סיפר שהעיר צפופה .אי אפשר לזוז.אנו לבד החג כך שלא משתוללים עם בישולים.בעלי למרות הכל משתדל לעזור כמה שיותר.כי הוא מודע לבעיות
של הידיים שלי.לא מסוגלת להרים כלום.ולפתוח בקבוקים (אפילו של חלב )
משתמשת עם מפתח שוודי )אין לי כוח בידיים..והוא עם מצבו מצליח יותר..השכנים הדתיים הקימו סוכה כדי שהנכדים שיבואו התארחו
בערב.זה הזכיר לי שבעלי היה מקים לבנות שהיו קטנות ואחר כך לנכדים.

 

סימאורה

New member
בקר טוב לערב חג סוכות

לכל חברי הפורום בריאות
ובכל טוב תהנו מהמשפחה מי שמבקרים אותו, יצחק תודה על הפרשה
חג סוכת שמח לכולכם ודברים טובים

 
בוקר טוב


אתמול אחה"צ, הגיעו לכאן שחר עם הבת הקטנה שלו והילדים של איריס,
הם באו מהבריכה והיו מורעבים כהוגן וכרגיל, הם הביאו איתם גלידה מ"אנדריי"
וחיסלו את זה, אח"כ פשטו לי על המקרר ועל המטבח בכלל ואכלו כאוות נפשם,
עידן, אחד מהתאומים אמר לי שהאוכל הכי טעים לו שיש אצלי בבית זה,
הסלט מיונז שאני מכינה, אז אמרתי לי שייקח כמה שהוא רוצה, בדיוק שעתיים
לפני זה הכנתי טרי, הוא הביא את זה לסלון וכולם זללו מזה והשאירו טיפה,
איריס הגיעה יותר מאוחר עם נאוה והביאה מג'דרה, אז אכלו גם מזה,
היו לי כמה עוגות "גביניות" של קופיקס, חוסל,בקיצור חשבתי שהיום אצא
להשלמת קניות והחלטתי לוותר, יש לי מצרכים להכנת סלט מיונז חדש,
שאני דואגת שתמיד יהיה לי את זה במקרר,על עוגות של קופיקס אפשר
לוותר, יש לי כל מיני עוגות אחרות בבית, בקיצור לא חסר כלום ואני חוזרת
עכשיו למיטה, לנוח עד זמן הכנת ארוחת הצהריים, שרק צריכים להפשיר
מהפריזר ולצלחת, אל תחשבו שרק מבחינת עוגות אני מסודרת, יש גם
פירות וירקות ומוצרי חלב ואוכל מבושל ומטוגן, כל מיני בפריזר,
הדסה, תרגישי טוב,
סימה טוב לפגוש אותך פה,
חג שמייח לכל מי שנכנס/ה ומי שעוד תיכנס או יכנס וגם למי שמציצים
בלבד ולא נכנסים.
כנראה שמישהו שם לב למה שכתבתי בעניין הפרסומת שמסתירה את
המילה "עריכה" והזיזו את הפרסומת קצת יותר למעלה, אז תודה על
ההתחשבות בבקשתי.
 

אדזה 900

New member
היי ציפי

היי ציפי,מי ישווה לך,אני דווקא יצאתי היום לחידוש המלאי וחשבתי להיות בת יחידה בכל מקום,אבל עם ישראל לא מוותר ובאמת היו הרבה אנשים ובכל מקום נאלצתי לחכות זמן לא מבוטל,אבל היה נעים ,היתה אוירה של חג בכל מקום כי ברחובות מכרו דברים שמתאימים לסוכה החל בפירות וכלה בקישוטים ורוכלים שונים עם הסחורה שלהם הצטרפו בקיצור זה נראה כמו איזה יריד של דברים והיה נחמד חוץ מאשר צפוף על המדרכות.
ציפי ספרי את הסוד של הסלט מיונז שלך אולי יש משהו שאני מפספסת ,תמיד כדאי ללמוד עוד ועוד.ובינתיים שיהיה חג שמח ושקט-אמן
 

אדזה 900

New member
היי הדסה

מה קורה עם היידים,כתוצאה ממה זה קורה?האם את מטופלת לשיפור הנושא,
גם אני נזכרת בסוכות שהקמנו לנכדים,ועד היום בעלי נהג לקנות כל חג קישוט מיוחד לסוכה,כך שבמשך השנים התמלאה הסוכה בקישוטים ולאחרונה לא היה צריך להכין קישוטים כי הילדים גדלו וכבר לא מצאו כל כך עניין בזה.השנה הוא גם כן לא שכח ושלח אותי לקנות קישוט לסוכה, רצה להיות כמו בעבר.חבל שהוא כבר לא יכול לתפקד כמו פעם.אבל הילדים הזמינו ואנחנו נשתדל להיות איתם.
 

אדזה 900

New member
היי סימאורה

מאחלים גם לך חג שמח ומהנה ומקווים לראות אותך יותר עד כמה שאת יכולה.ביייייייי.
 
אווווףףף


חברה תשימו לב שלא יקרה לכם מה שכל פעם קורה לי, אני כותבת וכותבת,
עושה טעות ורוצה ללחוץ על מקש החץ של המחיקה ובטעות לוחצת על המקש שמעליו, f11 או f12 וכשאני לוחצת שוב כדי להחזיר את זה למקום, הכל נמחק לי,
עכשיו אני צריכה להתחיל שוב את מה שכתבתי,
אז , בעניין סוכות, בבית הקודם שגרנו, כשהילדים היו בבית, היינו מקימים
סוכה משותפת לכל הבניין (16 דירות) הילדים היו מקשטים, אפינו עוגות,האמהות היו מכינות ארוחות משותפות לכל הילדים, השכן עם הגיטרה ניגן ושרנו, היה כיף,
אני גרתי מעל הסוכה בקומה רביעית ואת החשמל אני סיפקתי,(היתה לי מנורה מתאימה וחוט מאריך) זה גם נתן לי שליטה בנושא הרעש, כשהגיע הזמן ללכת לישון,
הוצאתי את התקע ועשיתי חושך, אנחנו כבר 16 שנה לא שם, אבל סיפרו לי
שהם ממשיכים את המסורת, אפילו קנו סוכה חדשה והשכן ממשיך לנגן,
אדזה, לבקשתך, הסלט מיונז הטעים שלי:שני תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים,
בטטה קטנה או חצי ביינונית וגזר בינוני,לבשל על אש קטנה אחרי רתיחה,
במשך רבע שעה, בסיר עם מכסה, (לי יש קלחת עם מכסה זכוכית), להוציא
את הבטטה ולהמשיך עוד רבע שעה לבשל את הגזר ותפוחי האדמה,
לכבות את האש ולהחזיר לסיר את הבטטה, למשך בערך חצי שעה, להוציא
ולצנן, בכלי שאני מכינה את הסלט, אני שמה חצי כפית מלח שולחן, חצי
כפית חרדל וכף וחצי שטוחה מיונז, זה חלק מהסוד של הסלט, לא הרבה מיונז,מוסיפה מלפפון חמוץ בינוני חתוך לחתיכות קטנות ומערבבת היטב
מוסיפה שתי ביצים קשות חתוכות לקוביות ושוב מערבבת, קולפת את הירקות
חותכת לקוביות ומערבבת וזאת כל התורה, הסוד השני שלי הוא, שאני לא
מוסיפה אפונה וזה עושה את הטעם העדין והטעים, כמעט אין מצב שמישהו יפתח
את המקרר ולא יימצא שם הסלט הזה,לפני שעה בישלתי והכנתי ועכשיו אני
הולכת לחתוך, דרך אגב, לפעמים קורה שאין בבית גזר, אני לא הולכת לשכנה
ללוות, לא אוהבת את זה, אני מבשלת במשך רבע שעה קצת גזר גמדי,
שלעיתים רחוקות קורה שאין לי בפריזר.
חג שמייח
 
למעלה