ערב חג עם הבנזוג

ערב חג עם הבנזוג

סתם שאלה... ממתי זה לגיטימי לעשות חג ביחד עם בן הזוג? אצל המשפחה שלו/שלי... האם רק אחרי החתונה?!
והאם יש הבדל אם זה ההורים שלו מארחים או שהדודים שלו מארחים...
נגיד אנחנו כבר מעל 4 שנים ביחד והתעקשנו לעשות את הסדר ביחד.. אבל יש שטענו (משפחה) שיהיה לנו מספיק זמן אחרי החתונה לעשות חגים ביחד.. זה די עיצבן אותי..
אה אנחנו גם גרים ביחד אגב..

מה דעתכם?

roeyco1

New member
זה היה לגיטימי כבר מלפני כ-3.5 שנים...

וזה הרבה יותר מלגיטימי אחרי 4 שנות זוגיות, גם אם לא התחתנתם. כמובן שכל אחד והמשפחה שלו, יותר ליברלית או פחות ליברלית, אבל אני חייב להעיר שתחת ההנחה שהמשפחות שלכם מקבלות את הזוגיות שלכם בצורה טובה, זה הכי טבעי שיצפו שבחג לא תפרדו אלא תעשו (אולי לסירוגין) אצל המשפחות שלכם.

אם הם "חיים" עם העובדה שאתם בזוגיות כבר 4 שנים, גרים ביחד, ועדיין לא נשואים, הרי שברור שהם צריכים "לחיות" עם העובדה הפשוטה וה"קטנה" הרבה יותר, שאתם רוצים לעשות את החגים ביחד.

עצה מנסיון - לרוב שי החגים העיקריים זה פסח וראש השנה - פשוט תקבעו שכל שנה אתם עושים אחד אצלו ואחד אצלך ומתחלפים כל שנה בחגים עצמם כך שכל שנה עושים לדוגמא את פסח עם משפחה אחרת.

Hermineh

New member
מקובל שלפני החתונה כל אחד הולך למשפחתו

ואחרי הולכים ביחד בעיקר אם יש ילדים. אבל זה מה שמקובל - בפועל אחרי 4 שנים אתם כבר ידועים בציבור אז זה תחום אפור ...

שלום

זה יפה במיוחד כשיש היכרות משותפת עם המשפחות ונוצר קשר, או כשהקשר בינך לבינו מספיק חזק רגשית ולכן נוח לכם לשתף משפחות ואנשים נוספים בקשר. אם סיפר לך על משפחתו ואת יודעת עליה די הרבה או להפך, סיבה טובה ליצור אתם קשר.

ההורים יותר קרובים אליו

אני בטוח שגם את הדודים הוא אוהב. אם תחגגו עם הוריו, תיווצר קרבה רגשית חזקה יותר. אם הקשר שלכם טוב, זה יכול לתרום. גם אצל הדודים טוב.

s EsH

New member
מזה משנה מה אחרים חושבים?

אתם הסכמתם?
זה מה שחשוב.
שהמשפחה תגיד מה שהיא רוצה. תמיד יהיו כאלו שיחשבו שצריך לעשות יחד וכאלו שלא.

אנחנו עשינו חג ראשון יחד

אחרי חצי שנה.
הכרנו בספטמבר, את ראש השנה עשינו בנפרד, ופסח שאחריו כבר ביחד ומאז תמיד ביחד.

זה ממש לא משנה מה אומרים לכם אלא מה אתם רוצים. תעשו מה שאתם רוצים וטוב לכם, גם אם זה מעצבן את המשפחות, זכותכם להיות יחד בחגים.

Survivor Man

New member
הם יכולים להגיד מה שהם רוצים,

בגיל שלכם ועם הותק שלכם הסוגיה הזאת נשאלת אולי בחודשיים הראשונים לקשר.

תודה על התגובות

אז אני אדע לא להתייחס יותר מדי לדעה של אמא שלו..
הסיפור הוא שרצינו לעשות אצלו (ממש לא הייתה לי בעיה, להיפך, אצלו יותר כיף), אז הוא שלח הודעה לאמא שלו אם הם יכולים לאסוף את שנינו בערב חג (אנחנו בלי רכב).
ומה היא עונה? "מה, <השם שלי> לא עושה עם המשפחה שלה?".
ואז כתבה שלא יהיה מקום ברכב ואח"כ אבא שלו הציע שנבקש מאיזה בנדוד של הבנזוג לאסוף אותנו.
קיצר, גם ככה כבר לא רציתי לעשות אצלו עם התגובה הזו, אז אמרתי לו שכ"א יעשה עם המשפחה שלו וזהו,
אבל אז ההורים שלי הציעו שנבוא שנינו אליהם, והוא דיבר עם אמא שלו והיא אמרה לו שיהיה לנו מספיק זמן אחרי החתונה לעשות חגים ביחד....
שום פתרון לא מוצא חן בעיניה..!
בסוף כן עשינו שנינו אצלי...

sweetdreams

New member

שמחה שהסתדר לכם בסוף, ולעתיד תסבירו לאמא שלו, ולכל מי שמתעניין, שאתם מספיק זמן ביחד בשביל לחגוג חגים ביחד כבר עכשיו (ולמעשה, כבר ממזמן). נשואים או לא זה כבר פרט שולי.
למעשה, אתם גם בכלל לא חייבים להם את ההסברים האלה, מספיק שיכבדו את הגבולות שלכם כזוג.

למעלה