ערב טוב, אוי טסובי אן

אסתרילו

New member
ערב טוב, אוי טסובי אן

אל קופת חולים. דוס אומברס ספלארון אן אל תור. אונו טורקו אי אונו בולגרו. אמפסארון אן לדינו אי פאסארון המלדיזיר קדה אונו אן סו לנגואה. מפישי דה לריזה, אי מולבידי כמאסטה טויינדו אל גרון. בינתיים, איי מונצ´וס קקרן וויניר אל מפגש. מפארסה כוואמוס הטומר אל המפגש הבלומפילד.....

../images/Emo3.gifאסתרילו....

צ´יקה, ואמוס א פליאר אגורה - קן אמפסו אל לאדינו ? לוס בולגרוס? אל טורקוס או אולי לוס גרקוס? נו !!! מי אלמה.. נוס אוטרוס - אל מורנוס די ספרד - נוס אוטרוס סטו אל פטרון.. אחחח אםם סבתי מנוחתה עדן הייתה רואה אותי כותבת לאדינו... היתה מתגלגלת בצחוק אל מטבחה הריחני וטוענת אלי בלשונה העסיסית.. "טרונצ´ה, קבסיקה דה לניו, לכי דברי עברית - אל תקלקלי לנו את השפה" אז... מי היה ראשון? מאיפוא באו כל הביטויים הנפלאים האלה? ו.. למישהו יש סיפור על " טנה מקה?"? אבי ז"ל היה מספר כי ימי חמישי בע"ק ירושלים, היו ימי כביסה בחצר המשותפת. הסתובבו הדרדסים בין רגלי אימותיהן עד כלות עצבי האמהות ושולחות היו אותם אל שכנה לבקש חבילה קטנה של "טנה מקה" לכביסה... השכנה שאליה הגיע הילד - מחזיקה הייתה את הפספוס אצלה באומרה לו - חכה, טרונצ´ו, אני כבר מכינה לך.. וכך היה מוחזק הילד אצל השכנה עד שזו הענוותנית תכין את ה"טנה מקה"..וחיכה וחיכה..ועוד קצת..עד שהייתה השכנה אומרת לו.. וה טה אה טו מדרה ותגיד לה: נגמר לי ה"טנה מקה".. חזר הדרדס לאימו ללא הטנה מקה מבוייש עד כלות... והכביסה על החבל.. והשכנות מלהגות על כוס תה מהביל ובורקס חמים מהתנור.. סיפור אחד על ה"טנה מקה" ולמי שלא הבין (יש כאלה???) טנה מקה היה קוד סודי בין השכנות שפירושו "טנה מה אקי" החזיקי אותי פה...

רותי ב.

New member
../images/Emo6.gif יופי סיפור.

בקשר למפגש, יד אליהו, הולך, או קטן עלינו?

../images/Emo57.gifטפו...

פישקדו אי לימון אי אגוואה די מאר... פאמליה גרנדה אס מוי בואנו אסתרילו... טפו ...מתה אומפוקו דה מלח...פרה אל עין הרע... אוג´וס מיוס..

../images/Emo57.gifועוד על...

עין הרע... כשהיינו מדברים בנושאים רעים רחמנא לצלן, היה אחד הדוברים מנסה להסב את נושא השיחה לנתיבים אחרים באומרו... פישקדו אה לימון אי אגואה די מר... (דג ולימון ומי ים ) שבעצם אמר: יאללה תחליפו נושא. או אם מישהו היה נכנס בפתח הבית כשבבית מתנהלת שיחה על מחלות או מתים חו"ח - מייד כולם היו פורצים ב" אנטר´אס לאס בואנאס"... לשוס, גוארדמוס די עין הרע...

אסתרילו

New member
רותי,ענננננק../images/Emo6.gif

לא להאמין איך שזה מעביר בי צמרמורת של געגוע !!!

אסתרילו

New member
../images/Emo57.gifטוקה טאבלה,ברבורה

קומו סדיזי ברבורה? את מצצצחחייקקהה אותי!

../images/Emo57.gifואללה... בחיי

קי נו סה... אספרה יו ווו דה מנדדאר מי מאדרה... אדיו סאנטו...קי אייה נו סווה... ברבורה -...
... את יודעת מה...במקום במילרע - תקראי לי במלעיל וגם תוסיפי "קה" מיד יהפוך ללאדינו ברבוריקה... נשמע לא? להחליף שם? זה מביא מזל רע ...טו טו טו...

tsiporganeden

New member
וחו"ח אם מישהו התעטש כשדיברו

על משהו רע, ועוד היה אדם לא אהוד, כולם היו עטים עליו למשוך לו את האוזן, הזדמנות להתנקם בו קצת, וצועקים טראבא טה לה אורז´ה.

אסתרילו

New member
ואצלנו להפך, סבתא שלי../images/Emo26.gif

קרייה כסוומוס לה לנגואה. קדה סמנה מרקאבה גזטס אן אספניול: לה ורדה, לה לוז, אי מוס דאבה המלדר.נו קיז´ו כמולבידמוס פור קאייה נו סאביה אבלר עיברית אי סספאנטו קנו ווה פואדר אבלר קון מוזוטרוס. מצחיק, שאני מכירה את נושא ה"טנמקה" מילדות אך רק לאחרונה, פה בפורום הסבירו לי את פרוש המילה...טרונצ´ו שכמוני.

tsiporganeden

New member
אי אנדה מוזוס טנימוס טנט ג´ויה

לה אונה קה סאביה מלדאר אי מוס מלדאבה איה קונסז´יקאס, מוס דזיה ון טה וא א מלדאר אונה אסטוריה. אי קואנדו אסקאפאבה לה אסטוריה דזייה "אי איוס טנגן ביין אי מוזוס טמיין" מתגעגעת.

ננש

New member
רותי את גדולה נכנסתי לכל השפטים

של אמונות התפלה תאמיני דמעות בעינים את ענקית כמו כן כולם כאן

tsiporganeden

New member
ברבורונת, למרות שזה כבר היה

בפורום אבל אני אעשה את זה איתך ותראי את הפרוש הפשוט, קודם כל נפריד את המילים טה נה מה אקה או אקי כלומר החזיקיני אצלך, ואז האמא היתה אומרת החזיקיני אצלך בשביל הכביסה, בשביל האורחים, בשביל הבישול, וכו´... כל אחת עם מה שהיתה עסוקה בו באותו יום, נחמד נכון? ראית בוסתן ספרדי?

../images/Emo6.gifבואנס נוצ´ס ציפוריקה...

בואי ואגלה לאוזנייך בלבד סוד...ובלבד שלא תגלי לאף אחד...אבל לאף אחד יען כי איני רוצה להשמע משוויצה או משוחצנת... סוד אהה??? און מוי גרנדה סקרטו: בוסתן ספרדי? כתב נבון, נכון? נבון ישתבח שמו היה תלמידו של אבי סבי... ואת בוסתן ספרדי כתב נבון על משפחת .....נוו...את זוכרת את מושון.. ואת שם המשפחה שם? זה אני קירידה...זה אני המשפחה הזאת.. אבל זה בסוד אההה???

RORGAD

New member
מוי בואנו, אי אסטו קונטנטה דה

קונוסרטה, ואס א ויניר אמאניאנה? אספרו א ורטה.

למעלה