ערב טוב! אנט לנגן..

• פותח הנושא RNG
  • פורסם בתאריך

RNG

New member
ערב טוב! אנט לנגן..

ערף טוף לכם, תמיד כיף למצוא פורומים שעשויים לענות בדיוק על מה שאתה מחפש.. אולי תעזרו לי.. אני זקוקה למעט מידע (עבור הבן לבי"ס) לגבי אנט לנגן, הסופרת שכתבה את הסידרה של מכתבים מפליקס. חיפשתי בגוגל, אבל כל מה שהעלתי זה ספרים שהיא כתבה, מחירים וכו' ולא פרטים עליה. מישהו מכיר? יודע? ממש כמה שורות לא צריך יותר, או איפוא לחפש. תודה.

sagiberg

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

חיפשתי עבורך חומר אבל כל מה שמצאתי היה בגרמנית (שפה שאיני שולטת בה). בכל אופן, שמה מאויית בלועזית -Annette Langen - אולי תצליחי את למצוא משהו באנגלית בהצלחה

חוטהשני

New member
נתקלתי בטעות בספר מכתבים מפליקס.. טעות גיאוגרפית מסויימת.. במכתב של פליקס מאפריקה הוא רוצה לציין שכל כך חם באפריקה שכתוב שם "..אפילו בנובמבר עדיין חם כאן.." ואני מייד פולטת לעצמי.. "ברור שיהיה בנובמבר חם באפריקה.. הרי אפריקה היא מעבר לקו המשווה - ושם מזג האויר הפוך מהאזור שלנו.. כלומר הקיץ שלנו הוא החורף שלהם וכן להיפך.. כך שנובצבר זאת תחילת האביב/קיץ שם.. ../images/Emo3.gif

זו לא טעות גיאוגרפית

לאדם הרגיל שחי בתוך קו המשווה, זה לא ברור שבנובמבר חם ובוודאי לילדים, ולסופי, הילדה שאיבדה את פליקס, לכן הוא מסביר שלמרות שלרוב הילדים ברור שבנובמבר קר, באפריקה, חם. הוא פשוט לא מסביר למה (פליקס), אבל הוא לא טועה, הוא מציין עובדה.

חוטהשני

New member
העניין הוא כזה.. ליודעת אולי זאת אני - אבל לדעתי מישהו עומד לכתוב ספר - ביחוד ספר המתיימר להתבסס על עובדות עליו לשים לב לכל הפרטים אפילו הקטנים.. הוא מציין את העובדה שבאפריקה חם גם בנובמבר- כדי להבהיר שבאפריקה חם יותר מאירופה.. אבל זאת טעות לדעתי לא לציין שבאפריקה חם כשבאירופה קר (וכדי שזה יכנס למכתב היה אפשר לציין שהוא פגש מדען שהסביר לו..) או לציין שגם בחורף מאד חם באפריקה... לציין עובדה לא מדוייקת זה בפירוש דבר שאסור לעשות בספר כזה.. הרי הילדים שקוראים את הספר לעתים מקבלים את הכתוב שם כאמת מסויימת - שבסוף מתבררת כלא נכונה ../images/Emo2.gif (ובכלל כל זה מבהיר לי סופית שאני לא מתעדת לרכוש את שאר ספרי הסדרה..)

אם יורשה לי, קצת לחלוק עלייך

חוט השני, אני חושבת שההחלטה שלך קצת גורפת. אני מצטטת את הקטע הרלבנטי מתוך מכתבו של פליקס לסופי, מאפריקה: "... אבל הנסיעה הארוכה הייתה כדאית. אפילו בנובמבר עדיין חם כאן, ויש פה אינסוף חופים ומים כחולים וצלולים. יחד היינו יכולים לבנות כאן ארמונות חול הכי יפים...." פליקס לא מסביר למה בנובמבר עדיין חם באפריקה אבל הוא לא חייב לעשות זאת. המחברת מסתמכת על כך שההורה הקורא לבנו את הספר, מפתח שיחה תוך כדי כך, מוסיף עוד כהנה וכהנה ולא קורא את הדברים כפשוטם ומסתפק בכך. אנט לנגן לא הייתה חייבת להסביר תוך כדי המכתב, מדוע באפריקה עדיין חם בנובמבר. העובדה שהיא ציינה מדויקת, ואת אמרת שאסור לכתוב עובדות לא מדויקות אבל העובדה הזו מדויקת היא רק לא מוסברת לקורא הקטן וזה היה נתון לשיקול דעתה של המחברת. לא הייתי עושה החלטה לא לקנות את ספרי סדרת פליקס בגלל דבר כזה. זוהי אינה שגיאה. בפירוש לא. זה אולי לא מספק אותך כקוראת או כהורה, וגם זה גבולי בעיניי, אבל חבל יהיה להפסיד את המשך הקראת סיפורי פליקס המחכימים והמעוררים למחשבה, לילדייך.

חוטהשני

New member
את בטוחה שההורים יעוררו שיחות ? ../images/Emo5.gif ליודעת.. אבל ממה שאני נתקלת לעתים- לא נראה לי שהרבה הורים יעוררו שיחות בעקבות הספר הזה.. ומה שציינתי הוא שעל המחברת היה לציין שאפילו בתקופת החורף חם מאד באפריקה - מבלי לציין באיזה תקופה הוא היה שם.. ושוב היא הבליטה את העובדה שאפילו בנובמבר (שכידוע נחשב לחודש די קר באירופה ובגרמניה..) חם- מבלי לדייק וזה מה שמפריע לי- כי אני לא יודעת מה יהיו העובדות בספרים הבאים.. אני רק יודעת שמאד מאד קשה לשנות לילדים תפיסות שהם יוצרים בגלל עובדות מעוותות.. לדוגמה בגנים הרבה פעמים מלמדים כל מיני מושגים- לפי עובדות שהם לא כל כך מדוייקות, כי בגיל הרך יותר פשוט להסביר אותם לפי העובדות האלו (הם יותר פשוטים להמשגה..) בהמשך מתברר שהם עובדות שממש לא תואמות למציאות - וכל כך קשה לשכנע את הילד שמה שהוא למד הוא בעצם לא ממש מדוייק... ../images/Emo5.gif לדעתי חבל שזה כך גם בספרים של אנט לנגן..

אם אני בטוחה שההורים יעוררו שיחות?

לא. אני לא בטוחה. אני גם לא יכולה להיות אחראית על האופן שבו אנשים מספרים סיפורים לילדיהם, ואין לי ולא לך ולא לאף אחד שליטה מה נעשה בבתים אחרים ובחדרי ילדים אחרים, אבל אני לא הייתי זוקפת את זה לחובתה הכול כל נחרצת של אנט לנגן. יכול להיות שאפשר היה להרחיב כאן, את צודקת בזה, אבל זה לא כל כך קריטי בעיניי. בעיניי יותר גרוע כשבספר כלשהו יש עובדות מסולפות, טיפשיות, זלזול באינטיליגנציה של ילדים, חריזה ומשקל ומשלב לשוני כושלים ולא תואמים לגילם ועולמם של ילדים, אלה דברים שיותר מפריעים בעיניי. אבל שוב, זה עניין של טעם.

חוטהשני

New member
בנושא אחד אנחנו לפחות מסכימות ../images/Emo13.gif שפעמים יוצאים ספרים שלא מתאימים כלל לילדים - בתור ספרות ילדים ../images/Emo10.gif יש ספרי ילדים שמזלזלים באינטלגנציה שלנו ושל הילדים ../images/Emo10.gif ברור לי שמכתבים מפליקס לא בקטגוריה הזאת.. למרות שלטענתי לנגן קצת התמסחרה...

חוטהשני

New member
ולפני שאזוז.. שוהם סמיט פרסמה בספרים של עיתון ה'ארץ'לפני מס' חודשים ביקורת על ספרי פליקס.. אני כבר תקופה מסויימת התלבטתי אם לרכוש את ספרי פליקס - ותמיד משהו הפריע לי עם הספרים האלו... אני חושבת שהביקורת שלה חידדה לי את הסיבה בגללה לא רכשתי את הספרים (ובעצם היא הבהירה לי שיש שם עובדות שכדאי לא להתסמך עליהם יותר מידי..)

sigalit33

New member
הבעיה עם ספרי פליקס

היא לדעתי, הרבה יותר מחוסר דיוק בעובדות גיאוגרפיות. כל הספרים בעצם מבוססים על גימיק (שליפת מכתבים) שחוזר על עצמו בכל ספר, כאשר בספרים החדשים יותר ה"מתנות" שמתלוות לספר תופסות יותר מקום (באחד מהם מצורף כדו"א מתנפח וכו'). כאשר יצירה ספרותית ממחזרת את עצמה - זה בעצם אותו סיפור בכל ספרי פליקס, היא כבר לא ספרות יפה, היא כבר לא יצירה חד פעמית. יש עוד דברים שמפריעים לי בספרים כמו העלילה הלא אמינה (אם הוא כ"כ מתגעגע לסופי למה הוא ממשיך במסעותיו ולא חוזר הביתה???), לא ברור מיהו קהל היעד - מצד אחד יש המון טקסט כתוב, מצד שני פנייה ע"י משחק לילדים קטנים וכו'. יש ספרים הרבה יותר טובים שהצליחו הרבה פחות...הצלחה מסחרית של ספר איננה בהכרח מעידה על איכותו.

למעלה