ערב טוב. אני מחפש סרט / סיפור מסוים

טtal

New member
ערב טוב. אני מחפש סרט / סיפור מסוים

אני מחפש סרט שראיתי לפני מספר שנים (אני חושב שזה היה בערוץ הראשון). הסרט- לפי מה שזכור לי, סיפר את סיפורו של אדם בשם מרטין (אני לא זוכר את שם משפחתו), היחיד ששרד את השואה מכל משפחתו. בסרט, מרטין התגייס לנוער הארטלאי בזהות בדויה. "חבריו" לא ידעו שהוא יהודי. זכור לי קטע בסרט, שמרטין נסע ברכבל (ברכבת הקלה) שעברה בתוך גטו וארשה, כשהוא לבוש במדים, וראה מהרכבת חייל נאצי מכה אשה (כנראה את אימו). יותר מאוחר, מרטין נלחם במרד גטו וארשה ופגש שם את אביו, עבר להילחם עם הפרטיזנים- ואת מלחמת העולם השניה סיים כקצין רוסי בצבא האדום. יותר מאוחר, מרטין עבר לארה"ב והקים שם משפחה מחדש, אבל כעבור מספר שנים איבד את משפחתו בתאונת דרכים. בסוף הסרט, כתוב שמרטין עלה ארצה והקים משפחה. אני מצטער שהסיפור קצת מבולגן, אבל רשמתי את אותם הקטעים הזכורים לי מהסרט. אם מישהו יודע על איזה סרט / סיפור מדובר, אשמח לקבל תשובה. בתודה מראש טל

טtal

New member
תודה רבה ../images/Emo66.gif

מישהו יודע איכן אפשר לרכוש את הסרט והספר "בשם כל בני ביתי"- סיפורו של מרטין גריי? הסרט (שכנראה יצא ב-1985)נמכר כיום בחניות? בתודה, טל.

DocMartin

New member
נראה לי שאתה מבלבל בין שני סיפורים

הקטע עם ההשתייכות לנוער ההיטלראי, שייך לשלמה פרל, כל השאר אכן מסיפרו של מרטין גריי. פרל כתב ספר על חייו ובעקבותיו יצא גם סרט, אינני יודע את שמם בעברית. אישתי (SCHLOMITSMILE , היא "הכניסה" אותי לכאן) שמעה את פרל מספר את תולדותיו המדהימים, בנעוריה. היא מספרת, שהוא איש שיודע להרטיט לבבות.

deebeebee

New member
גם לי נראה שאתה מבלבל

בין שני הסיפורים, ובסיפורו של מרטין גריי גם משנה פרטים.

טtal

New member
עכשיו אני מבולבל../images/Emo10.gif../images/Emo122.gif../images/Emo201.gif

בסרט שראיתי לפני מספר שנים, סופר על חייו של אדם בשם מרטין. בסרט- זכור לי שזה היה מרטין שגויס בזהות בדויה לנוער ההיטלראי. הקטע עם ההשתייכות לנוער ההיטלראי, שייך לשלמה פרל? אולי שלמה פרל התגייס לנוער ההרטלאי, בזהות בדויה- בנוסף למרטין גריי? אני מבולבל, ואשמח אם משהו שמכיר את הסיפורים אללו, יוכל לעזור לעשות סדר בדברים. תודה טל.

talia olav

New member
אירופה אירופה - שם הסרט

שנעשה על פי ספרו של שלמה פרל. הספר עצמו נקרא במהדורה הראשונה "קוראים לי סלומון פרל", אך במהדורות מאוחרות יותר השם שונה ל"אירופה אירופה" בעקבות הסרט. אני לא מכירה את סיפורו של מרטין גריי, אך מכירה את סיפורו שלמה פרל. בקיצור רב, לאחר תלאות ברוסיה הוא "אומץ" ע"י קצין גרמני שפגש בו שם, ושלח אותו לביה"ס בגרמניה של הנוער ההיטלראי. שם הוא הסתתר עד תום המלחמה. במהלך לימודיו בגרמניה הוא אמנם נסע לפולין - ותיאר בהרחבה את נסיעתו בחשמלית בגטו לודז' - ולא גטו וורשה. הוריו ואחיו היו אז בגטו לודז', והוא אמנם קיווה שיוכל לראותם מבעד לחלונות החשמלית.

למעלה