ערב טוב אנשים

ערב טוב אנשים

בארצנו הקטנטונת יש גנבים קטנים המסתפקים בארנקים מתוך תיקים ויש גנבים קצת יותר גדולים שפורצים לתוך דירות וגונבים רכוש ותכשיטים, ויש את הגנבים המדופלמים שעושים זאת תוך כדי מסגרת שלטונית או מוניציפאלית, אבל יש את הגנבים הכי גדולים והם עושים זאת בסטייל

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3585674,00.html

אז מה דעתכם על גנבים קטנים, על גנבים גדולים, ואם יש לכם דוגמאות ומקרים אישיים, בבקשה אל תהססו. ספרו מי כייס אותכם ומי הכניס את ידו לכיסכם בין אם זה במסגרת החוק ובין אם זה במסגרת אחרת

הסיפור על כיוס שנעשה לי לאור היום שהכי הכי נצרב לי בזכרון, היה באחד מימות השבוע בזמן שיצאתי להפסקה מעבודתי לקנות לי איזה פאלפל בפינת הרחוב, בדרכי חזרה למשרד, פתאום שמעתי קול: "גברת, בבקשה את יכולה לעזור לי"? נעצרתי על מקומי והסתכלתי סביבי. כמה מטרים מאחוריי ראיתי בחור לבוש סחבות, נראה זרוק לגמרי, יושב על ספסל, מתחנן ומבקש שארים בשבילו איזו קופסת סיגריות שנפלה לו על הריצפה והוא לא יכול להתכופף כי הוא משותק או משהו כזה... לא היססתי, התכופפתי, הרמתי את הקופסא או מה שזה לא יהיה, אני כבר לא זוכרת, והבחור הודה לי ובירך אותי לעולם ועד.
חזרתי למשרד כשאני מרגישה שעשיתי משהו טוב, ותוך כדי, חשבתי על איזה מסכן האיש הזה שמבלה את ימיו על ספסל ולא יכול אפילו לנוע חופשי או לחיות כמו בן אדם.
כשסיימתי את עבודתי, שלחתי ידי לתיק כדי להוציא את ארנקי, קפאתי על מקומי. בתיק לא היה ארנק. מאחר והארנק הוא גדול, לא היה כאן מקום לספק. האיש פשוט כייס אותי לאור יום. יצאתי מהר לראות אם הוא עדיין שם מנסה את אותו התרגיל על נשים אחרות, אבל כמובן הוא כבר נעלם משם.
מסתבר שזה תרגיל נפוץ. את מתכופפת והתיק התלוי לך על הכתף פשוט נפתח לרשותו לכמה שניות, וזה מספיק בשביל גנב מיומן להוציא משם את הארנק.
כייסו אותי הרבה פעמים, אבל זה היה הכי כואב והכי מעליב

מכייסים אותי כל חודש בעשירי

סיפור שקרה לידידה של אימי בקניון רמת אביב בשעה שהיתה בחדר הנוחיות,
לא זוכר איך, אבל מישהי גנבה לה את התיק עם כל המפתחות והפלאפון בפנים.
בערב מתקשר אליה גבר ומתנצל עד עמקי נשמתו אשתי קלאפטומנית, היא כל פעם עושה
את זה ולא נעים. בואי מפגש אחזיר לך את כל הדברים.
למחרת הלכה לקניון שוב והבחור החזיר לה את כל החפצים וכשחזרה גילתה שכל הבית הלך קפוט.

פעם היתה איזו סידרה בריטית באגו, לא זוכר את שמה, עם איזה שלושה מקצוענים שמראים איך מכייסים אנשים במגוון צורות.
מסקנה שלי הלכה למעשה מכל מה שראיתי שם
עם מישהו מיקצוען... אין לך סיכוי. נותר רק לאחל שיהיה לו לתרופות.

זה נורא

פעם אחת גנבו לי את כל התיק מהמשרד. היו בו מפתחות של הבית וגם של העבודה. עשה זאת מישהו שהתחזה לשליח וביקש שאקרא לבוס ובזמן שאמרתי לו לחכות רגע, הוא לקח לי את התיק שהיה מתחת לשולחן. כשגיליתי את זה, הבוס שלי מיד הזמין מישהו שיחליף את המנעול במשרד, ואת אותו האחד לקחתי שיחליף לי את המנעול גם אצלי בבית. ככה שבנוסף לכל מה שאיבדתי, היה לי כסף בארנק ובתוך התיק, שלא לדבר על איפור, בושם, וכל מיני חפצים אישיים, עלה לי גם 400 ש"ח להחליף את המנעול.
בעלי רצה לחנוק אותי ובמידה רבה של צדק. על התמימות שלי אני משלמת הרבה ובמזומן. לא רוצה להלאות אותכם בפרטים על כמה דמעות ועצבים ששפכתי באותו ערב על כל העולם ואלוהים

poseidon111

Active member
למזלי הרב לא כייסו אותי מעולם. אבל גנבו

וגונבים על בסיס יומי.

גונבים ממני כשאני קונה מכונית ומשלם כמעט 50% מיסים.
גונבים כשאני מתדלק.
גונבים כשאני משלם על המים.
גונבים אותי בחברת "יס".
גונבים ממני כמה אלפים כל חודש מס בריאות, שהיה אמור להיות מכוסה ברובו ממס ההכנסה שלי.
גונבים ממני כשאני קונה דירה
גונבים ממני בסופרמרקט.
וזו רק רשימה מצומצמת מאוד.

בקיצור, הרבה יותר גרוע מהכייס השכונתי.

מסכימה עם הכל

חברה שלי קיבלה לשלם חשבון מים, רק מים בלי ארנונה, 1,000 ש"ח. היא פנתה אליהם כי היא לא מבינה איך זה שהיא תמיד משלמת 250 ש"ח לחודשיים על מים ופתאום היא מקבלת 1,000 ש"ח. מסתבר שהאיש שבודק את המונה, בכלל לא בדק את המונה אלא רשם משהו פיקטיבי, ועכשיו היא מחכה למישהו שיבדוק את המונה וירשום מספר חדש, שלא לדבר על ההתרוצציות לעירייה ובחזרה, על איבוד זמן יקר, על עצבים וכל השאר...
דרך אגב, גם כשיש לי ביטוח כביכול של מכבי זהב/פלטינה, הרי מגיע לי החזר של 75% מהמחיר שאני משלמת לרופא מומחה. הקטע הוא שאתה משלם לרופא במזומן, אבל את ההחזר אתה מקבל מ'מכבי' בתשלומים חודשיים.
יש עוד מלא דוגמאות לאיך המערכת גונבת אותך כל הזמן.
נט ויז'ן הבטיחו לי בטלפון כבר שלוש פעמים שהם נותנים לי מכסה של 900 דקות לטלפון בתעריף מסויים. כבר שנה שאני מקבלת כל הזמן בחשבון לפי 700 דקות באותו תעריף. אין לי כבר כוח לטלפונים איתם. אז אני שוקלת לעבור לחברה אחרת.
ועל בזק עוד לא דיברנו.

רינתי77

Active member
ערב טוב אנשים! נו, אז מה עוללתם בהעדרי....?

איך עבר עליכם היום?
שיהיה לכולם ערב רגוע ומהנה!

יום לא קל שסיכם יומיים לא קלים

במסגרת הפורום למען הקהילה שינעתי ביומיים האלה שעות על גבי שעות ונגעתי בכמה נקודות כואבות מאד.
בקיצור, אני מותש ומחר כבר הנכדים בצפון ירגיעו אותי

תראה, הים הוא האהבה הגדולה שלי

אחרי כל האנשים שאני אוהבת

אני מזל דגים וגדלתי ליד הים. כל הקיץ הייתי הולכת עם אחיי (יחפה כמובן) לים בגבעת עליה, ועד שלא היו נועלים את הים, לא הייתי יוצאת מהמים.
היום, כשהים הוא כבר לא אותו הים, והמים הם לא אותם המים
, אני מעדיפה לשחות בבריכה כשרק מתאפשר לי. זה כיף. בתוך המים זה המקום שבו אני מרגישה הכי חופשיה. שחרור מוחלט של כל נקודה בבשר.

http://www.youtube.com/watch?v=s3M7-p0UGiM&feature=endscreen&NR=1

רק אל תתעכב בגללי, לך לנוח קצת שיהיה לך כח לנכדים מחר

Doctor Goblin

New member
אני מבין למה הסיפור הזה כואב (וגם סיפור משלי)

יש פה ניצול משפיל של טוב לב. מאוד מכעיס.

אותי כייסו בגיל 14. זו היתה חויה טראומטית שאני זוכר עד היום. הילכתי לי בקניון בנתניה כשבאמתחתי ארנק קטן וכחול של מפעל הפיס ובו הסכום המזהיר של 20 שקלים. הסתובבתי בין מכונות משחקי הוידאו ותהיתי באיזה לשחק. מאחר וברשותי היו כל חסכונותי העצומים (כן - 20 שקלים נחשבו בעיני לסכום משמעותי), הסתובבתי וחיפשתי על איזו מכונה לבזבז ובחנתי כל אחת ביודעי כי אם המשחק לא טוב בעיני, השקל יתבזבז.

התחככות במישהו כשאני מוסח על ידי הצבעים המהבהבים עברה ללא תגובה מצידי. סיבוב נוסף בין המכונות והחלטה על מכונת ה-Darkstalkers החדשה (תמיד הייתי שפוט של מוריגן עם השיער הירוק, ובן 14 בתקופת התפתחות ההורמונים... אין לי ספק למה זו היתה הבחירה שלי)
http://www.youtube.com/watch?v=EtRMKCyvhzM

מושיט יד לכיס המעיל - ו...איננו. מחפש בשני, גם לא שם. בודק בכיסי מכנסים, בתיק, בכל מקום אפשרי - עד שהמציאות הקשה טפחה על פני - אוצרי נשדד ממני. נותרתי חסר כל במרכז העיר, כאשר אני צריך כסף לנסיעה באוטובוס לביתי שבפרבריה.

עשיתי סיבוב בין האנשים במשחקיה, ניסיתי לזכור כמה שיותר מתיאורם וחמוש במידע החיוני הזה, שמתי פעמי אל תחנת המשטרה על מנת לדווח על הגניבה בהנחה שבה רק נער יכול להחזיק בביטחון כה רב, כי המשטרה תשלח בלש אשר ישיב לי את אוצרי במהרה.

אתם יכולים לנחש לבד, את תגובת הפקידה והשוטר המתחקר בבואי להציג את הסיפור. לזכותם יאמר שהם לא צחקו והוא באמת ניסה להסביר לי בעדינות שאין באמת סיכוי שהכסף יושב לי. אני זוכר גם אותו לטובה כי הוא נתן לי מכספו הפרטי 5 שקל כדי שאוכל לנסוע הביתה.

מאז פיתחתי סוג של הפרעה התנהגותית שגורמת לי לאמת, פעם בכמה דקות שהארנק והפלאפון נמצאים עלי. היתרון בהפרעה הזו שאני באמת לא מאבד אותם. אני מניח שאם כבר מכייסים אותך, אז שזה יקרה עם 20 שקל בגיל 14 ולא עם מעל ל-2000 כפי שקרה לאבא שלי לפני כשנה.

אני כל פעם מחדש מגלה כמה אנחנו דומים

גם אני, לאחר כל סדרת הגניבות שעברתי, אין מצב שאני הולכת ברחוב מבלי לבדוק שוב ושוב את התיק. אפשר להגיד שאני הולכת רוב הזמן עם יד אחת עמוק בתוך התיק ממששת את הארנק כדי להיות בטוחה שהוא עדיין שם
ממש הפרעה שחוסכת ממני הרבה דמעות...
זה מזכיר לי סיפור עם האחיין שלי, כאשר היה בן 16 בערך, הלך עם אמא שלו לקניון ופתאום ראה שטר של 100 שקלים על הרצפה. הוא התכופף להרים אותם ובדק סביבו למי הם שייכים. תוך שניה הוא החליט שהשטר שייך לבחור שהולך לפניו, אז הוא פנה אליו ושאל אותו אם נפל לו במקרה שטר של 100 ש"ח. ההוא חייך לקח את השטר ואמר תודה רבה. לאחר דקות ארוכות של סיבוב בקניון, האחיין שלי שם את ידו לכיסו כדי להוציא את 100 השקלים שלו, ולמרבה התדהמה הוא גילה שהשטר שהוא מצא על הרצפה, היה בעצם השטר שלו

אמא שלו, גיסתי, סיפרה את זה כאנקדוטה לעובדה שהבן שלה הוא אסטרונאוט מושלם

Doctor Goblin

New member
האחיין שלך באמת אסטרונאוט

אבל זו טעות שלומי ממנה. אני מקווה שכיום גם הוא בודק כמונו שכסף לא אובד לו בדרך טבעית או אחרת...

obelina

New member
לא רוצה להגיד לך איך מזרחי נראה.

אצלי זה לא תמימות. זה פחד.
אם אני קונה איזה מכשיר (גדול), ומגיע טכנאי בשביל להתקין אותו, ותוך כדי ינסה למכור לי כל מיני מוצרים, אני אקנה אותם מחשש שידפוק לי את ההתקנה.

למעלה