ערב טוב אנשים

אז אם אנחנו כבר מדברים...

אז מה דעתכם על זה:
http://www.mako.co.il/video-blogs-specials/Article-62b1cef6561da31006.htm&Partner=facebook_share

דוגמא לכותרת שהפוכה לתוכן הכתבה...

האמת, עם יד על הלב, גם לי יש בעיה עם העובדה שאנשים אשר הורשעו בדין על עבירות שוחד, גניבה, אונס ופשעים אחרים, לאחר זמן מה הם הופכים לאגדה בין אם לאחר מותם ובין אם בעודם בחיים, וכל זה למה? כי יש להם תנאים מקלים. מקבלים איזה פוֹר בגלל מוצאם או עברם הדחוק. למה?

Doctor Goblin

New member
האמת שהכתבה הזו מאוד פשטנית בעיני

למתוח קו בין זוהר ארגוב (שאכן נחשב לסוג של אגדה כיום) לבין אריה דרעי (שההרשעה שלו התקבלה כראיה לגזענות ורדיפה פוליטית בעיני הציבור המעריץ) לבין משה קצב (שמלבד מתי מעט, כולם לא סובלים את המחשבה עליו) היא מאוד מעושה בעיני. אלו שלוש מקרים שונים, עם שלוש תוצאות שונות והקשר היחידי המהותי בינהם הוא כלא ו"עדות המזרח". לא חושב שמדובר כאן בגזענות לשם גזענות מצד העיתון כמו פשוט בעובדה שיצירת הקשר הזה והעלתו בפומבי תביא "רייטינג" לעיתון... נו מילא. נעבור הלאה.

לגבי זוהר ארגוב ספציפית, היתה לו תרומה מאוד גדולה ליצירה המוסיקלית במדינה שלנו. מאוד מאוד גדולה, אני שם אותו שם עם שלום חנוך ואריק איינשיטיין ושלמה ארצי. את זה חיבים לזכור כשמדברים עליו. כשרוצים להנציח אותו, זה לא משום "מלחמה בממסד האשכנזי" או "טיהור שרץ" אלא משום התרומה הציבורית שלו. והיתה לו אחת.

נשאלת השאלה, האם מעשים פליליים משוקצים צריכים למנוע מאיתנו הנצחה של הטוב שבוצע. אני חושב שלא. הסיבה לכך קשורה ב"מטרת ההנצחה". בעיני מטרת הנצחה היא לגרום לדורות העתיד לקבל דוגמה ממעשי האדם הציבוריים ולתת לו השראה לבצע מעשים דומים. במובן הזה, אשמח מאוד אם יהיו עוד "זוהר ארגוב"-ים צעירים ופחות שמרי נוסחא מזרחיים לדוגמא. חשוב שהמעשים השליליים שביצע יוזכרו במאמרי אנציקלופדיה וכדומה עליו, אבל אין טעם "לנקום" בו בשיטה היהודית כל כך של "ימח זכרו". כי היחידים שיפגעו מהנקמה הזו יהיו אנחנו.

הוא כבר מת.

אני לא חולקת על דבריך

אכן לזוהר ארגוב יש מקום של כבוד בכל הקשור למוזיקה הישראלית בכלל ולמוזיקה המזרחית בפרט. הוא הפך לאגדה בזכות המוזיקה ולא בזכות אישיותו. גם המוזיקה היא לא בדיוק שלו אלא של כותבי המוזיקה שהוא ביצע ובמקרה שלו רובה ככולה היתה פרי עטו של אביהו מדינה. זוהר הביא את הניחוח המיוחד בשירתו, כמו יצק את כל נשמתו בתוך השירה. יחד עם זאת, אני מודה שעם הזמן שעבר, שכחתי לגמרי שהוא הורשע באונס. לא "הטרדה מינית" אלא אונס של ממש. כמו שאני שכחתי, תאר לעצמך שהרבה אחרים שכחו ו/או שמחו לשכוח. אף אחד לא ייקח ממנו את כשרונו בתחום שלו, אבל מצד שני לא נוח לי עם הפיכתו לאליל לאחר מותו. יש כאן גימוד של מעשיו הפליליים לעומת כשרונו. אני לא בטוחה ששלום חנוך, אריק איינשטיין, או ברי סחרוף היו הופכים לאלילים אם היו מורשעים באונס או בפלילים. ישנה נטיה להקל בעונש מתוך נסיבות מקלות דווקא לאנשים ממוצא מזרחי. את זה קשה לי לקבל.
לא נוח לי עם זה שאדון דרעי חוזר לפוליטיקה בגדול ובענק כאשר תיק של שרצים מאחוריו. יכול להיות שהמטרה במתיחת הקו הזה בין שלושת המקרים, קשורה לרייטינג כלשהו, אבל לדעתי המטרה של הכתבה הזאת היא להזכיר דווקא לקראת הבחירות, במיוחד במקרה של דרעי, שיש טעם לפגם להצביע לאדם שהורשע בפלילים וישב בכלא. נכון שהוא שילם את חובו ונהדר שהוא יכול לחזור למשפחתו וליהנות בחברת ילדיו, אבל לחזור שוב לחיים הפוליטיים, זה לא ראוי בעיניי.
במקרה של קצב, אני לא חושבת שיש מישהו שיוצא להגנתו בגלל שהוא בא מעיירת פיתוח, אלא בגלל שיש עדיין אנשים שלא מוצאים פסול ב"הטרדות המיניות" שלו וחושבים שהוא לא ביצע את המיוחס לו. תוסיף לכך את אי האימון במערכת המשפט, ותקבל מבחינתם איש זכאי. כמובן שאני לא שותפה לזה.
אני לא חושבת שמדובר כאן בסוג של "נקמה", אלא ב"תזכורת" כדי שלא ניתן לזמן להשכיח מאיתנו את חומרת המעשים לעומת גודל הכישרון ועל ידי כך להכשיר פשעים או להלבין אונס.

Doctor Goblin

New member
המממ

קודם כל, אני דיברתי בעיקר על הנצחה ולא על "הקלות בעונש". אין לי ספק שבהגיע היום גם שלום חנוך ואריק איינשטיין יונצחו בכל מיני דרכים. וזה גם בסדר שלא נזכור את המשגים האנושיים שלהם. יודעת מה? לא יפריע לי אם גם ינציחו את דודו טופז.

אני חושב שיש בעיה טקטית חמנורה אם המטרה היא לגרום לאנשים לא להצביע לדרעי. השוואה של דרעי לזוהר ארגוב אם כבר תעניק לו מצביעים ולא תגזול אפילו אחד...
ואני אגיד לך משהו, עם כל השחיתות וההרשעה, אני מעדיף את דרעי ככקברניט של ש"ס מאשר את אלי ישי. ציבורית, דרעי מתפקד בצורה יותר נאורה.

אני חושש שבהעלמת הנצחה אין שום "תזכורת". היעלה בדעתך שלא להזכיר את היטלר ביום השואה? את המן בפורים? הדרך היחידה לזכור, את הרע כמו את הטוב היא בהנצחה. אולי יש מקום לקבוע כנס שנתי של נפגעות אונס עם שירים של זוהר ארגוב או משהו. זה יכול להיות הולם ומועיל.

Aronsona

New member
יותר טוב שלא שמעת

היתה אצלנו אזעקה ושמענו נפילה חזקה מכיוון מזרח כלומר איפוא שהוא בגדרה כנראה

Aronsona

New member
יש מצב. האזעקה נשמעה לי יותר

מזרחה והנפילה אולי מאזור גן יבנה. ובמבט דרומה ראיתי טיל או פגז עולה לשמיים ומתפוצץ. נחמד כאן הערב

רינתי77

Active member
ערב טוב לכולם!

המטרייה מוכנה אצלי כבר מאתמול, אבל כמו שצפיתי,
נשארה סגורה...

דיבבלעס

New member
אם הייתי מקבל שקל על כל פעם ששאלו אותי...

האמת שזו סתם המצאה מלפני איזה שלוש שנים ככה...
אז עסקתי בכתיבה אינטואיטיבית וזה יצא במהלכה,
מצאה חן בעיני המילה הזו ואימצתי אותה...

למעלה