ערב טוב אנשים

ערב טוב אנשים

פיקניק רבותיי, פיקניק בפארק בריטניה היפה והמטופח שבעמק האלה. היה חם, היה כיף, ואחרי שמילאנו את כרסנו בפיתות ושיפודים וכל מיני מאכלים, ושתינו קפה ואכלנו עוגה, אספנו את כל הפסולת לתוך שקיות אשפה ירוקות והכל הושלך למיכל שבקצה השביל. הסתכלתי מאחוריי וראיתי שולחן קק"ל נקי בדיוק כמו שמצאנו כשהגענו. בעלי אמר לי שאם כולם היו נוהגים כמונו, הארץ שלנו הייתה נראית אחרת... ואני חשבתי לי שדווקא היום ראינו אנשים יפים בארץ ישראל האחרת כשביקרנו בישוב שנקרא שריגים ובישוב שנקרא צפרירים וראינו את ארץ ישראל היפה של יין ויקב, גבינות ושמן זית. וכל המטיילים היו הפנים היפות של הארץ הזאת.
והנה לפני דקות אחדות, אני רואה בפייסבוק תמונה שנראית כמו אירוע קרב לאחר הפיקניק. מתחתיה היה הסטטוס של בחור בשם לירון תאני והוא כותב כך:
"אני מכיר את האבא שלהם. הוא חתך אותי פעם בפקק, על השוליים כמובן. אני מכיר את האימא שלהן. שמעתי אותה פעם צועקת על מורה שהעזה להעיר לבת שלה על ההתנהגות שלה. אני אראה אותם עוד כמה שנים בכתבה בערוץ 2, אחרי שהבן שלהם ידקור מישהו למוות, או אולי יידקר. הם יגידו שהוא היה ילד שקט, מחונך ומקסים. הם לא יחנכו את הילדים שלהם לנקות כי הם שילמו על האוכל. יש כושי שינקה, תמיד יש כושי. כשהכושי הזה יגמור אלי ישי יגרש אותו ויביא כושי אחר במקומו. אנחנו העם הנבחר. נבחר ? בתחת שלי. הפכנו לעם של בהמות גסות וחסרות חינוך. אנחנו דורסים את כל מי ומה שעומדים בדרכנו. עם עילג שלא שולט אפילו בשפתו. עם חסר חינוך. ילדים שמנים ממנות גדושות של ג׳אנק ריאליטי. הורים שמנים מעודף אגו. הכל מותר והרשות ? על הזין שלנו ! למה מי יגיד לי מה לעשות ? להיות ישראלי זה להיות אלוהי האדמה. שליט היקום. ישראל 2012. כבר הגענו למטה ועכשיו אנחנו חופרים עמוק כדי שלא נוכל לצאת מהקבר לנצח. אלוהים לצידנו. מוות לאוסטרו הונגרים והיידה ביבי."

יש פה המון זעם בפוסט הזה. תחושה של תסכול. כאילו מחצית מהעם מרגישה שהחצי השני עושה הכל כדי להרוס את החיים בארץ הזאת. ואני שואלת, הכצעקתה? מה אתם אומרים? אני מצד אחד מאוד מסכימה עם דבריו, ומצד שני אני גם נתקלת באנשים היפים והטובים וגם אני חצויה. גם אני כבר לא יודעת מה יגבר על מה, הטוב על הרע או להיפך

שבוע טוב ידידיי

seelinewoman

New member
הישראלים המכוערים האלה קלים לחינוך

שימי אותם בתור לשגרירות ארה"ב והם שיות תמימות.
בביטוח לאומי ובלשכת התעסוקה הם משתוללים,
כמו שראיתי במו עיניי בשבועות האחרונים.
ברור גם מה יקרה אם מישהו יעז להפעיל נגדם סנקציות
כמו שהאמריקאים והגרמנים עושים:
מייד יפתחו סטטוס בפייסבוק על עושק המדינה והממסד.
אני מוציאה מכלל זה את אלה שבאמת חטפו עלהראש מהממסד המושחת,
ובישראל אנחנו אכן סובלים ממנו לא מעט.
אני מדברת על הבהמות שאין להן סיבה להתלונן ולהשתולל.
כמו אותו אחד שצועק על הפקידה בלשכת התעסוקה:
אני לא יכול יותר מארבע שעות עבודה ליום!
לא מוכן!!!

Aronsona

New member
אוך כמה שהוא צודק בעיני

מספר דוגמאות אישיות רלוונטיות :
הראשונה - כידוע אני יוצא עם נינה לפארק בשכונה שבה נפגשים המון כלבים ובעליהם כמוני, ב-90% מהמיקרים בהם מגיעים לפארק מנגליסטים, הם משאירים סדום ועמורה אחריהם.
השניה - יש בפארק איזה ארון חשמל ליד בימה ולפעמים יש בה הופעות נאומים וכו'. הרבה מהפעמים מגיעה חבורת ארסים, כמובן שעם המכוניות על הדשא עד הארון, פורצת את הארון חשמל מתחברות לחשמל ומשמיעות מוזיקה בקולי קולות. אנחנו לא אומרים מילה.
מספיק להיום.
אין גבול לחוצפה

רינתי77

Active member
נו, טוב, זאת ההשפעה הסביבתית...

יש אנשים שלוקחים ברצינות את ההתערות באזור. כנראה
שיש קסם רב בלהיות כמו השכנים. נימוס זה בשביל האירופאים
הלפלפים, ובמזרח התיכון צריך להתנהג כמו במזרח התיכון- בסגנון
בהמתי.

yazo1

New member
מסכים איתך יחפה בפארק

גם אני מבולבל ממצב החברה שבה אנו חיים. מצד אחד כמעט כל פעם שאני נמצא על הכביש או בקניון או בשאר מקומות הומי אדם אני נדהם מהחוסר כבוד של אנשים אחד לשני/לסביבה/למי שמשרת אותם אך מן הצד השני אני מסתכל על הסביבה שקרובה אלי ואני לא אומר שהם כולם צדיקים אבל הם כן בני אדם שיתחשבו באחרים,ינקו אחרי הפיקניק וכו'.
בגדול המסקנה שלי היא שהחברה מיסודה,לצערי,כן מתדרדרת למרות שזכור לי שבחדשות דיברו על כך(כמו שעושים בקרת נזקים לאחר כל חג שבו עם ישראל מטייל) שלפחות מבחינת ניקיון אחרי פיקניקים וטיולים,לפי קק"ל, יש ירידה בלכלוך ועלייה בשמירה על הניקיון אז אולי יש עוד תקווה :)

Doctor Goblin

New member
אני אומר... שלא המצאנו כלום

מה שהשתנה הוא שההשלכות של כל מעשה בעידן המודרני הרבה יותר מפורסמות. ומאחר ואנשים נוטים יותר לפרסם עוולות וגועל (מסיבות מובנות), בין אם זה התקשורת ובין אם זה אנשים פרטיים, הרושם הוא הרבה יותר רע מכפי שקיים במציאות.

אבל לצערי הרושם הזה, יוצר "השפעה" משל עצמו. כמו אלו שמצטרפים ללינץ' בכיכר הכפר, בין אם זה פופולרי ובין אם ההרגשה שאם לא יהיו חלק מהקבוצה המתלוננת, אז ימצאו את עצמם כמטרות.

זה לא כיוון טוב, אבל אנשים נשארים אנשים.

כמובן שלתקשורת יש חלק ברושם הכללי

כי הרי התקשורת לא תסקר איזה פארק שנשאר נקי וללא פגע. התקשורת כן תסקר כל גן או כל פארק אשר הושחת והושארה בו פסולת נוראית. האנשים היפים, הרגילים והנורמטיביים שהם השכנים שלי והשכנים שלך לא יבואו לידי ביטוי בתקשורת, אלא דווקא כל הערסים הקולניים והמשחיתים, וזה דבר שיוצר רושם שכאילו בעצם כל המדינה כבר כאלה. לכן סיפרתי את מה שסיפרתי. לפעמים יש לי תחושה שיש כאן שתי מדינות שונות ושני עמים שונים ואלה שונאים את אלה וזה לא נעים. אני לא יכולה להתעלם מהאלימות בין בני הנוער ומהאלימות ברחובות ובשכונות, מהזלזול של אנשים מסויימים ברצון של אנשים אחרים לשקט, לסדר ולניקיון. אני עזבתי בית בבת-ים בגלל שכנים שהיו מפעילים מערכת מוזיקה בקולי קולות עד אמצע הלילה ומרעידים את הקירות. לא עזרו תלונות במשטרה ולא עזר כלום, עד שנשברנו ועזבנו לעיר אחרת. אני לא יכולה לשכוח שכמעט הרביצו לבעלי מכות רצח בגלל שהעז לרדת למטה להעיר לכמה רוכבי טרקטורונים אשר הרעישו בשבת בצהריים מול הבית והתחרו ביניהם באקרובטיקה תוך רעש מחריד אוזניים ופעם ראשונה בחיי שאיחלתי למישהו להתהפך עם הטרקטורון שלו. אז כן. קשה לי לשכוח את זה רק בגלל שאני רואה מדי פעם בפעם גם אנשים יפים וטובים באמצע הדרך.

למעלה