ערב טוב היכן ניתן למצוא תוכנית לפיתוח אזור???

ערב טוב היכן ניתן למצוא תוכנית לפיתוח אזור???

ברצוני למצוא תוכנית תכנונית של כבישים ותשתיות באזור (גליל ים, רמת השרון, הרצליה)
השטח התחום ביניהם עתיד להשתנות את ברצוני לראות האם ישנן כבר תוכניות פיתוח כבישים דבר אשר יעזור לי להעריך
את סיכויי ההפשרה באזור.
בתמ"מ 5 מופיעים אי אילו סימונים של כבישים ושבילי אופניים....
היכן ניתן למצוא משהו יותר עדכני, יותר מחודש אם קיים

תודה מראש

ש מים

New member
אני לא בטוח שהבנתי, אבל אנסה...

אם אתה רוצה לאתר שטחים עם סיכוי לשינוי יעוד לא תוכל להשען על תכניות סטטוטוריות, אלא תצטרך להתעמק במדיניות התכנון של משרד הפנים, לצד "התנהלות בפועל" של מוסדות התכנון. את הנתונים הנ"ל יש לצרף ולהצליב עם נתוני בעלות וקניין וכן לבצע סקירת חסמים ואפשרויות.
בקיצור - אני מציע לך ללכת לאיש מקצוע (מתכנן מנוסה שבקיא בתחום).

ובכל זאת, קח נקודות התחלה:
1. תמ"א 35.
2. תכנית המתאר המחוזית.

בהצלחה.

אנסה בשנית

רכשתי לפני מספר שנים קרקע חקלאית באזור רמת השרון המערבית.
אני מאמין שהקרקע הזו תופשר בעתיד.
תוכנית גליל ים מצפון וצפי להתפתחות אזורית, כבישים ופינוי בסיס המודיעין בעוד כחצי עשור הקרוב מחזקות את הערכתי.
אני מחפש כל שבב מידע בנושא.

עיריית רמת השרון לא מוסרת מידע ועל כן אני מנסה למצוא מידע נוסף על התפתחות האזור ממקורות שונים.
ניסיתי לבחון את התמ"מ 5 ותוכנית גליל ים.
יחד עם זאת אני מחפש את תוכנית התפתחות הכבישים שעתידה להיות (עולה מתוך תוכנית גליל ים)

היכן ניתן למצוא תוכניות עתידיות של התפתחות האזור.

ש מים

New member
אין משמעות לתקנון ללא התשריט

ובכל מקרה, שני הדברים גם יחד לא יכולים לעזור ללא סימון השטח המבוקש.

ש מים

New member
נסיון נוסף

הדרך להגיע לתשובות חייבת להיות סיסתמטית ובעלת "סעיפים" רבים. אנסה לצייר לך שוב את תרשים הזרימה העקרוני:
1. תכנית המתאר המחוזית (אם אני לא טועה מדובר במחוז ת"א של משרד הפנים).
2. דרכים תוכל למצוא גם שם וגם בתמ"א 3. אבל אני מציע לך לבדוק גם את תמ"א 23 (מסילות ברזל). ייתכן ובשטח קיימת תכנית למסילת ברזל לא ידועה
.
4. אני מניח שאין בשטח משאבי טבע מוגנים (שמורות, יערות וכו'), לכן אתה יכול לוותר על בדיקה בתמ"א 22 ותמ"א 8 (אלא אם לדעתך יש סיכוי שיש שטחים מוגנים/בעלי ערך נופי במתחם).
5. בדוק שטחי שיפוט - בתחום איזו רשות מקומית נופל השטח המבוקש, ואז חפש בתכנית המתאר של אותו ישוב (במידה והשטח מצוי בסמוך/צמידות לגבול שטח השיפוט, כדאי גם לבדוק תכנית מתאר של הישוב הגובל. לפעמים יש השפעה...). כמו-כן בדוק תכניות מפורטות שנופלות על השטח ובגבולותיו. שים לב לתאריכי אישור התכניות השונות. יש לכך משמעות עצומה על אפשרות שינוי היעוד!
6. יש חשיבות גדולה לנתוני הבעלות והקניין: אין דין קרקע ממ"י כקרקע פרטית - המוטיבציה והקשיים להכנת תכנית לשינוי יעוד שונים בתכלית! כמו-כן, במידה וקיימות קרקעות בבעלות מדינה/בחכירה מהמינהל, יש חשיבות מאוד מאוד גדולה לסוג חוזה החכירה!
7. הנתונים שאספת עד כאן יספקו לך תמונה כללית לגבי סיכויי שינוי היעוד וכיוון שינוי היעוד האפשרי (הערה ואזהרה: לא כל אחד יודע לצרף את הפזל ולראות את התמונה העתידית. לשם הבנה וקריאה נכונה של התמונה/הנתונים נדרש "חוש מתכנן" ונסיון והבנה מקצועית! לכן אני מאוד מציע לך לא לוותר על התייעצות עם איש מקצוע. בשפה מקצועית הבדיקה שאתה מבקש נקראת "בדיקת ייתכנות").

כפי שאתה רואה, "תכנית כבישים" הינה רק חלק זעיר מהתצריף הכולל, שמתוכו תוכל להסיק/לנבא את כיוון יעוד הקרקע העתידי.

למעלה