ערב טוב, התייעצות :)

taltalina18

New member
ערב טוב, התייעצות :)

היי,
אני בת 21 וה BMI שלי הוא 37 ללא מחלות כלשהן. אז יש לי כמה שאלות ואני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי.
1. יש לי תור להתייעצות עם ד"ר פרוג'ה בהדסה עין כרם - מישהו מכיר/שמע/נותח על ידו?
2. כמה זמן אורך התהליך בין הפגישה הראשונית עד הניתוח עצמו (במידה ויאשרו לי), והאם כולם צריכים לעבור ועדה?
3. והעיקר, אני צריכה חיזוק. אני מתה מפחד שאם אני אעבור את הניתוח, אני לא אעמוד בזה. אני מפחדת שהכל ישתבש ושאני לא אצליח לרזות או לעמוד בכללים...

תודה מראש לעונים :)

מרים 882

New member
איזה ניתוח?

לא בטוח שיאשרו לך!
אין לי מושג על הד'ר הזה
בזמנו כשנותחתי בעין-כרם כל התהליך לקח חודשיים.

מרים 882

New member
תנסי לעבור להר-הצופים.

יש שם צוות מאוד מנוסה
ד'ר נחום בגלייבטר וד'ר רונית גרינבאום.

taltalina18

New member
עין כרם יותר קורץ לי

הייתי אמורה להיפגש עם בגלייבטר, אבל התורים שלו בשר"פ הם לעוד 3 חודשים! אמרו לי שפרוג'ה מעולה ועין כרם גם ככה זה בית שני בשבילי אז זה סבבה :)
אבל בכללי כל התהליך הזה מפחיד בטירוף...

מרים 882

New member
אכן מפחיד!

זה ניתוח לא פשוט ולכן תחשבי טוב טוב מי את רוצה שינתח אותך!
תקראי באינטרנט הרבה על הניתוח שתדעי לקראת מה את הולכת!
אני משורוולת מאוד מרוצה.

taltalina18

New member
כן אני יודעת, אבל

גם כשיש את כל האינפורמציה, זה מפחיד בטירוף. אמנן בינתיים זה רק בגדר רעיון אבל עדיין. מה אם לא יצליח לי? נשאר לי רק להתפלל שהכל ילך טוב...

מרים 882

New member
תהי בגישה חיובית

מנתח מיומן+הקפדה על הכללים מצדך+להתפלל=הצלחה

פרוג'ה בעין כרם

התהליך בהדסה עין-כרם (וגם בהר הצופים) מתחיל בהרצאה על סוגי הניתוחים השונים (למרות שבפועל הם כבר לא עושים טבעת וכמעט שלא מעקף), ובהרצאה הם ינסו "למכור" את השרוול היטב. אני מנותח שרוול מרוצה (בינתיים) אבל אם את מתלבטת לגבי סוג הניתוח בכלל- כדאי להתייעץ גם אם רופאים אחרים.

שימי לב: ה-BMI שלך נמוך מדי לניתוח ללא מחלות נלוות. התנאי הוא BMI 40, או BMI 35 עם מחלות נלוות. תצטרכי "לחפש" מחלות, אחרת לא יאשרו לך את הניתוח. כדאי להתחיל בפגישה עם רופא משפחה.

ה"וועדה" בהדסה, שתופסת לקופה למבוטחי מכבי ואולי גם לאחרים, כוללת פגישה עם המנתח ועם דיאטנית. לאחר שנפגשת עמם תופני למרפאה טרום-ניתוחית , וד"ר פרוג'ה יתקשר אלייך לגבי התאריך. זה יכול לקחת חצי שנה ואפילו יותר.

ד"ר פרוג'ה הוא מנתח מצויין. שימי לב שהוא אחד הבודדים שעדיין מכניס זונדה בניתוח שרוול רגיל (צינור ניקוז מהקיבה שיוצא מהאף ונשאר יום או יומיים). יש לציין אני התייאשתי מלחכות לתאריך אצלו ועברתי לד"ר רונית גרינבוים בהר הצופים. אין מה לדבר שתנאי האשפוז בעין כרם טובים יותר, אבל ד"ר גרינבוים וד"ר בגלייבטר בהר הצופים מנוסים יותר בניתוח שרוול.

לגבי הכללים, השרוול הוא מורה קשוח. בהתחלה הוא יעניש אותך על חריגה מהכללים בכאבים והקאות. בגלל הירידה בהורמון הרעב גרלין תהיי הרבה פחות רעבה ותרגישי מלאות מהר. הקושי מגיע בהמשך, כאשר הקיבה מתרחבת (אחרי שנה בערך), אבל עד אז לומדים הרגלים נכונים, וגם אחר כך הקיבה הצרה תמשיך להגן עלינו מפני אכילת יתר. התוצאות היפות מוסיפות למוטיבציה ועוזרות לשמור על הכללים. חשוב להיעזר בתזונאי/ת באופן קבוע כדי למנוע חסרים ולקבל הדרכה.
בהצלחה!

taltalina18

New member
הבנתי

תודה רבה על התשובה המפורטת.
אין סיכוי לשכנע אותו לא לשים זונדה?

האמת שלא ניסיתי

אבל אם כל המטופלים שלו אומרים שהוא תמיד שם זונדה, סביר שהוא לא ישתכנע. הוא כירורג, וככזה יש לו אגו לא קטן
. תנסי, אם תצליחי תודיעי לשאר המשורוולים לבקש גם!

אם הבנתי נכון מוציאים את הזונדה אחרי השיקוף הראשון, שהוא בדרך כלל למחרת הניתוח, כך שרוב האשפוז הוא בלי הזונדה. האמת היא שבלילה הזה תהיי כל כך מסטולה מנוגדי הכאבים שזה ממש יהיה בקטנה.

taltalina18

New member
:)

חחחח אני מתרגשת רק מהמחשבה על שינוי כזה אדיר, ככה שזונדה לא ממש מזיז לי :)
תודה רבה רבה

למעלה