ערב טוב וחמים,איך מכינים שווארמה

ד2003

New member
ערב טוב וחמים,איך מכינים שווארמה

שתצא בטעם הכי דומה למקורי? קניתי תבלין מתאים,השתמשתי ברצועות חזה של עוף או הודו ,טיגנתי.אבל הטעם לא דומה. אשמח למתכון מוצלח ולדעת על התבלינים המתאימים. תודה
 
שוארמה

שוארמה מכינים מהשוק של ההודו. לפרק או לקנות ללא עצמות שוק הודו. לחתוך לריבועים קטנים. לאחר שהבשר מוכשר, לתבל בהרבה חוויג' למרק + אבקת מרק עוף + מעט מאוד שום + מעט פפריקה מתוקה. להשרות התערובת במקרר לילה. לאחר מכן לשפד את ההודו ולהקפיא.
 
חשוב מאוד לכסות את הבשר בזמן

שמשאירים לילה במקרר. את השיפודים מסדרים בצלחות חד פעמיות כשבין קומה לקומה של בשר מפריד ניילון ובסוף את הכל מכניסים לשקית ניילון ולהקפאה.
 
../images/Emo52.gifשכחתי ועוד משהו -

כמובן לתבלינים להוסיף שמן ולערבב ורק אחר"כ לתבל את הבשר.
 
הבשר צריך להיות מתובל היטב

בתבלינים עם המון שמן , כל התערובת צריכה להיות רטובה מאוד ולא יבשה בכדי שהכל ייספג בבשר במשך הלילה. בהצלחה
 
המתכון המלא עם כל ההערות שהוספתי

נמצאים בלוח המתכונים של הפורום ע"ש שוארמה.
 

קישלורן

New member
שאלות ../images/Emo142.gif

חייבים להקפיא לפני השימוש או שמדובר בהמלצה ? חייבים לשפד - או שאפשר להקפיץ במחבת ?
 
קיש לשאלתך לגבי ההקפאה

מכיוון שאני תמיד מכינה כמויות ולא בא לי להכין כל פעם מחדש אז אני מקפיאה ולפני זה משפדת מכיוון שכשהבשר קפוא קצת קשה לשפד. הבשר מתאים להכנה לא רק על מנגל אלא להכנה בגריל עם השיפוד, אם את רוצה להקפיץ על מחבת אין צורך בשיפוד הבשר. אם את רוצה להכין עבור יום המחרת, אין צורך בהקפאה.
 

מירבלי

New member
תראי מבירור מעמיק שעשיתי בעניין

גם אני ביררתי לעומק את הסוגיה הזו ומה שהתברר שהם מוסיפים לשוורמה חוויאג'
 
מירבי../images/Emo12.gif אני ממש ה-מ-ו-מ-ה

את יודעת שזה הפטנט שלי מלפני 30 שנה? מאז ומתמיד אני מתבלת כך ובאמת כל מי שטעם אמר שזה מדהים. ממש לא התעמקתי אף פעם איך הם מתבלים ואת באה ואומרת בכזו קלות?
 
למעלה