ערב טוב, ותודה מראש

ערב טוב, ותודה מראש

אני מחפש את המשכי חולית [ כן אני יודע זה לא מגיע לרמת האב] שבמקום מסוים נכתב שכבר תורגמו לעברית - רוחות של חולית, פול של חולית, עקלתוני חולית, ג'סיקה של חולית, אירולן של חולית וציידי חולית.
מישו שמע משו?
בעם עובד יש רק את עקלתוני חולית, ואני רוצה לקנות כמ הוכמה לקראת מסע מענג [ בלי קשר לאיכות, פסדר ] בעברי.

Y. Welis

New member
יש הרבה המשכים. תורגמו 2 טרילוגיות והכרך ה-7

האחרון של חולית, ששוחזר מתוך טיוטות שהשאיר הרברט (גילויין בסוף השמונים עורר את בנו להתחיל לכתוב את ההמשכים). 6 הקודמים תורגמו בזמנים שונים.
&nbsp
לטעמי ה-2 ('משיח') שיצא ב'מסדה' הוא הטוב שבהם. את המאוחרים שתורגמו (3+4) לא הייתי קורא בעברית - הם לא ברמה ראויה, כי לנדס איבדה את זה אחרי שנת 90'. גם לא אלה שלמטה (שתרגמה), חוץ מהשביעי שתורגם שלא על ידה, ולכן סביר יותר.
&nbsp
* "טרילוגיית הבתים", או "פרלוד לחולית" (Prelude to Dune)
חולית: בית אטראיידס (Dune: House Atreides) (1999)
חולית: בית הארקונן (Dune: House Harkonnen) (2000)
חולית: בית קורינו (Dune: House Corrino) (2001)
&nbsp
* "אגדות חולית" (Legends of Dune)
חולית: הג'יהאד הבאטלריאני (Dune: The Butlerian Jihad) (2002)
חולית: אדם נגד מכונה (Dune: The Machine Crusade) (2003)
חולית: קרב קורין (Dune: The Battle of Corrin) (2004)
&nbsp
שני חלקי הכרך ה-7:
* ציידי חולית (DUNE 7 - Hunters of Dune) (2006)
עקלתוני חולית (DUNE 7 - Sandworms of Dune) (2007)
&nbsp

תודה על התשובה המהירה

איפה הם יצאו לאור - בעם עובד?
לגבי לנדס, זכור לי שהמצאנו בעבר פועל - ללנדס, שמשעו לתרגם כמו לנדס

Y. Welis

New member
כן - כולם ב'עם עובד'. חוץ מ'משיח חולית' שיצא ב'מסדה'

ולמעשה גרם ל'עם עובד' לקפוץ לכרכים 5+6 של הסידרה, כי לא רצו או יכלו שם לתרגם מחדש, ומס' 3+4 הם המשכים ישירים של 'משיח'.

eyalg1972

New member
מוזר

בהינתן ש"מסדה" לא קיימת כבר אי אלו שנים (יותר מ-20), איך זה שלא שקלו להוציא מחדש את הספר?

Y. Welis

New member
הזכויות כיום בידי 'מודן', שקנו את הקטלוג של מסדה

אבל הוציאו מחדש רק מעטים (את 'המוסד' של אסימוב בזמנו). יש להם מבחר מד"ב שווה (3 של פ.ק. דיק), אבל לרוע המזל ידע מועט...

eyalg1972

New member
לא מדוייק

כשהוצאה קונה זכויות לתרגום של ספר מסויים- זה לא קבוע אלא רק לכמה שנים ואז צריך לחדש. לרוב זה 7-10 שנים. מאחר ו"מסדה" כבר לא איתנו- מניח שכ-30 שנה, הרי שכל הזכויות שהיו לה פגו. (מניח שמודן רכשו מחדש את הזכויות של המוסד).

מה שיש למודן זה את הזכויות על התירגומים עצמם ש"מסדה" ביצעו.

כך שעם עובד בכיף יכולה לקנות את הזכויות לתרגום של משיח חולית- ואז להחליט אם לתרגם בעצמם או לקנות ממודן את התרגום המקורי.

Y. Welis

New member
אני פחות בטוח בכך - אם צריך לקנות מחדש תרגום כאשר הוא כבר

נקנה. תלוי בחוזה המקורי, אם הוא מאפשר REPRINT (למשל אם 'כתר' קנו מחדש את הזכויות ל'פני מועדות לכוכבים', כאשר התרגום יצא אצלם מחדש).
&nbsp
עם עובד אכן קנו את הזכויות ל'משיח חולית'...
&nbsp
אגב זו לא היתה הפעם הראשונה שאותו ספר תורגם פעמיים. ב'פנטסיה 2000' הוזכר מקרה של ספר אחר (של הארי האריסון, אאל"ט) שתורגם ב-82' או 81' בשתי הוצאות שונות, ורק ברגע האחרון אחת מהן גילתה שהוא יצא באחרת, וגנזה את שלה...
&nbsp
במקרה אחר שאני הייתי מעורב בו, מו"ל קנה זכויות בלעדיות לתרגום (שאני הייתי אמור להכין), אבל לא מימש אותן תוך 5 שנים, ועל כן הן עברו להוצאה אחרת שקנתה בעצמה ותרגמה (ובצורה גרועה לרוע המזל - כך האימאג' של הסופר נהרס).
&nbsp
היה גם מקרה עם ספר של גרישאם שהזכויות 'נחטפו' בסוג של מירוץ בין 2 הוצאות.

eyalg1972

New member
שוב- יש פה שני דברים שונים

הדבר הראשון שהוא הבסיסי ונדרש בכל מקרה הוא - הזכות לתרגם ולהפיץ, וזו זכות שצריך לחדש כל כמה שנים. אם "עם עובד" קנו את הזכויות- אז הם זכאים לתרגם את הספר מחדש, ולא משנה מה יש למודן (שזה רק את האפשרות להשתמש בתרגום המקורי).

הדבר השני שהוא אופציונלי- הוא הזכות להשתמש בתרגום קיים, שזה יכול להתקיים בהסדר בין הוצאות שונות- אבל זה תופס רק אם יש לך קודם כל את הזכות לתרגם ולהפיץ. אחרת זה חסר משמעות.

דרך אגב- המקרה שאתה מציין הוא נדיב- לרוב אם הוצאה לא ממש את זכותה תוך שנתיים או שלוש החוזה פוקע והיא צריכה לחדש, לא חמש שנים.

כשאופוס רצתה להוציא מחדש למשל את "עולם טבעת"- היא קודם כל היתה צריכה לקנות את הזכות לתרגם ולהפיץ, רק לאחר מכן היא יכלה לנסות לקנות את התרגום המקורי של לוטם משנות השמונים או לתרגם מחדש.

Y. Welis

New member
אבל כשזמורה-ביתן מאפשרים להזמין את 'עולם טבעת' ב-POD

בגירסתו המקורית (מינוס העטיפה שעכשיו בשחור-לבן), הם עושים כן לפי ההסכם הישן מ-80'.
&nbsp
במקרה שלי לא זכור לי אם זה היה 5 או 3 שנים. מניח שזה גם סעיף בחוזה (פעם היתה סוכנות שריכזה את הנושא - היום פתוח לגמרי).
&nbsp
&nbsp

למעלה