ערב מעולה, אנחנו עשינו פנקייק
זה מתכון שלימדה אותנו אמא של חברה, שבאה ערב אחד, ולארוחת ערב סירבה לכל הדברים המזינים שתכננתי, והציעה פנקייק. התחשק לי לבכות רק מלחשוב על המאמץ והלכלוך, אבל זה דווקא ממש כייפי: כוס קמח תופח 3/4 כוס חלב ביצה כף סוכר (אם טובלים אותם ברוטב מייפל, שוקולד או דבש), שתי כפות (אם לא טובלים בכלום). תמצית וניל (אם רוצים). אגוזים טחונים (אם רוצים). מערבבים את כל החומרים במטרף (ידני או חשמלי). מחממים מחבת, מרססים בשמן. בעזרת כף שופכים למחבת את הבלילה - אצלנו במחבת נכנסות חמש כפות בכל פעם. אחרי שמשחים בצד אחד, הופכים לצד השני. אחרי שמשחים בצד השני - מוציאים. אחרי שכל החמש יוצאות מהמחבת, שופכים שוב חמש כפות פנימה, וכך עד שנגמרת הבלילה. הן לא מאוד משומנות, ולא מאוד משמינות, ומתקבלות כעשרים או שלושים (תלוי בסמיכות הבלילה).