ערב טוב, חזרתי אליכם עם בקשה

ערב טוב, חזרתי אליכם עם בקשה../images/Emo92.gif

אולי תוכלו לעזור
.החודש ובחודש הבא אני נכנסת לתקופת בחינות ואני מאוד לחוצה וחרדה אני סובלת מחרדת בחינות/טיסות (אין לי הסבר הגיוני ,למה). האם יש דרך כל שהיא לשיכנוע עצמי ,דרך להכין אותי נפשית על מנת שאעבור את התקופה באופן שפוי? אני זקוקה להדרכה ,כל עיצה תתקבל בברכה. תודה

keoser

New member
טכניקה.

טכניקה נפלאה שתעזור לך, אך קחי בחשבון שבסיטואציה שלך היא תהווה בריחה ולא פתרון. התבוננות בעיני הרוח. התבונני במחשבות שלך. אם לא ניסית להשקיט את התודעה שלך עד עכשיו - רוב הסיכויים שאת חושבת כל הזמן דברים, ליתר דיוק כל הזמן רצים לך דברים בראש. ברברת שכזו. שמה לב? שמה לב שאת חושבת כרגע בזמן שאת קוראת את זה? נפלא! המשיכי לשים למחשבות שלך לב. פשוט התבונני בהם. שימי לב שאינך אותם מחשבות, הרי את מתבוננת בהם. התחברי לשקט שלך כרגע, את תרגישי מין נקודה מתוקה כזו בתוכך שיהיה לך תענוג להימזג אליה, נקודה מתוך המקום של ההתבוננות הזו. לוקח 2 דקות בערך להגיע לטכניקה הזו, ואז את פשוט מאוד מחוברת לעולם, אך עם זאת פועלת דרך הגוף הספיריטואלי שלך. התנסי בזאת לפני המבחן, ותראי איך הולך לך עם ההרגשה הזו, האם את רגועה או לחוצה? את תוכלי להתבונן ברגשות האלו של הלחץ - ופשוט מאוד לדעת שאת לא הרגשות האלו, שאת מתבוננת בהם - שאת משהו גדול בהרבה יותר מהרגש הספציפי הזה. אשמח לדעת איך הלך לך :) אוהב, יוסי :)

keoser

New member
התנסי בזה לפני המבחן

אם זה מצליח במצבים רגילים ביום יום, זה עובד.. :) אוהב, יוסי :)

keoser

New member
נקודה שאולי תעניין אותך

להדריך אדם במשהו לא אומר שאתה צריך להיות טוב באותו הדבר.. את יכולה לתקשר בשבילה תרגיל לדוגמא, שיתאים בדיוק לה, וכו', ואת עדיין לא תוכלי להיות "מאוזנת" במבחנים - כי לא מתאים לך לעבוד מול הפחד הזה שלך כרגע, או כל דבר אחר.. :) אוהב, יוסי.

לא לגמרי מסכימה איתך

אולי אתה לא צריך להיות טוב במדיטציות מסוג מסויים כדי העביר אותם - אבל טוב שתדע מה זאת מדיטציה. איך אני יכולה לייעץ למישהו לפתור בעיה שאני חיה איתה? (אגב, עבורי זו לא כל כך בעיה, אני מקבלת את המצב ומצליחה להשתמש בו - אולי זו דווקא העצה שאני יכולה לתת לך
)

עומר, זאת בדיוק השאלה.איך מקבלים

את המצב ומשתמשים בו.לעצה הזו אני כן זקוקה. המשיכי

אוקיי....

אני מסיימת הסמסטר הזה תואר ארוך בכלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה - לדעתי, מסגרת מלחיצה למדיי, במובן שאתה אף פעם לא יודע מי כתב את המבחן ומה יהיו הציפיות. אני נהיית חרדה לקראת מבחן, ויכולה להגיד שאני מקבלת באהבה את החרדה הזו. אני גם מכירה את החרדה שלי, ויודעת שהיא תפחת יחסית אם אני מגיעה מוכנה בהתאם לציפיות של עצמי למבחן. בדר"כ, אין לי הרבה זמן ללמוד אז אני מתחילה ללמוד כחודש לפני ולומדת ממש מעט כל יום. ביום מבחן, אני מגיעה תמיד כשעה לפני המבחן, יש לי טקס: אני תמיד קונה חפיסה של שוקולייט והמון המון שתייה שאני הכי אוהבת - לדוגמה, ליטר וחצי דיאט קולה. אני מתיישבת בכניסה לכיתה, עם ספר לא רציני כזה, אלא נעים לקריאה שהבאתי איתי, ופשוט קוראת (אולי חצי עמוד - לאט ובקושי מבינה... אבל, זה עוזר). כשהבחינה מתחילה - ברבע השעה הראשונה אני יודעת שאין מצב שאני מתחילה לפתור את הבחינה אז בדרך כלל מה שאני עושה זה קוראת את השאלון תוך שאני בדיוק מחסלת את כל השוקולד שהבאתי איתי. אני מקפידה לא לשכוח שעון. כשאני שוכחת שעון - הלך עליי... זהו, אחרי רבע שעה וכקילוגרם סוכר בדם שלי אני כבר רגועה, ופותרת את המבחן בסדר. זה הטקס האישי שלי

על הכייפק, עומר גם אני במבחנים של

האוניברסיטה הפתוחה מאבדת כוון ,ואני כבר לא כול כך צעירה. כשיש מצב של חומר פתוח, אז אני קצת יותר רגועה.אני מבינה בדיוק על מה את מדברת. כרגע אני בהפסקה מהפתוחה ועושה שנה מינהל ציבורי בשלוחה של בר אילן. ובחודש אחד יש לי 5 מבחנים,אני באטרף והכי גרוע לא זוכרת כלוםםםםםםםםםםם. אולי באמת אגיע עם שוקולד (עוד קילו כבר לא ישנה דבר, אני לא בדיוק טוויגי)ואשכנע את עצמי ,כי אני יכולה ומסוגלת.....לפחות 60 (עובר). בהצלחה בהמשך דרכך ו
לכולם על העצות והתמיכה

חשבתי על עוד משהו

שכל מה שכתבתי לך פה זה בתמצית: בכל פעם שאני מרגישה את האוטם ממשמש ובא, אני פשוט עושה מה שעושה צבי כשהוא נלכד בפנסים. נותנת לזה לחלוף, בלי לזוז. ואז זה לא נמשך לכל אורך המבחן. זה לוקח חצי דקה, וזה חולף. כמובן, שאם יש לידי משהו שיכול גם להרוס לי את התזונה (סתם, שוקולד זה אחלה לאנרגיה זמינה ומיידית) - זה רק יכול לעזור
תודה, עקרבית, אף פעם לא חשבתי על הדפוסים האלה! תודה ששאלת אותי... חידדת לי את ההבנה

אפרופו תמציות,האם יש להם זמן תפוגה?

לפני כמה חודשים אולי אפילו שנה קניתי תערובת תמציות לפי המלצת מטפלת מסויימת . האםיש מצב שזה התקלקל?

djtg

New member
כן ולא

עקרונית לתמציות באך אין תאריך פג תוקף. אבל...... מה שהיה נכון לך לפני כמה חודשים לאו דוקא נכון לך לעכשיו. ולפעמים גם קורה שהבקבוק של התמציות באך "מתקלקל" אם זה בצורה של טעם לוואי חזק או בצורה של תמצית עכורה , כל אלו מרמזים כי התמצית למעשה סיימה את תפקידה. בכל מקרה תמצית שניתן לקחת לפני בחינות היא Chestnut Bud שזה מתצית "שעוזרת" ללמוד בתוספת לתמציות אחרות שמתאימות לסמפטומים שאת מתארת מה שלי עולה מאיבחון ראשוני זה Mimulus/Larch וCherry Plum

keoser

New member
אני *מניח*

שהיא התכוונה שהיא תנסה להגיע ל-80 ולא ל-100. אבל זו רק *הנחה* :) אוהב, יוסי :)

נופשת

New member
בטח שאפשר

וסליחה על העיכוב, לא הייתי בבית הליכה על תבנית של שמונה. הכוונה היא לצייר בדימיון מעין שמיניה, על האדמה. ופשוט ללכת עליה. לאט לאט המח מתנקה ומתאפס. עוזר לריכוז, בין היתר. יש לשים לב לרציפות התנועה. אם זה מעניין אני יכולה להרחיב יותר, אבל זה על רגל אחת. מהות השמונה כשלעצמו ברורה, אני מניחה

למעלה